Muhammad Was Right About Debt, Roger Scruton

Recomand adevaratilor conservatori, dar si rasistilor si marxistilor neoconservatori precum AligicaNeamtuVolo TismaneanuPatapieivici (clubul ignorantilor cu ifose academice) care scriu in favoarea oligarhiei transumaniste, acest text de zile mari al filosofului conservator Roger Scruton despre distributismul Profetului Mohammed. Reamintesc marxistilor neoconservatori si rasistilor ca dl Patapieivici a scris un eseu in ID, pe cand era „derector”, in care sustinea ca a fi liber inseamna a insulta islamul, articolul se intitula ceva in genul „Dreptul de a insulta islamul”.

Muhammad Was Right About Debt

We need to remoralize the economy, and the Prophet’s views are a good starting point.

Wednesday, July 21, 2010

Everybody has an opinion about what we ought to do to fix our dreadful financial situation. Here’s a thought: why not listen to Muhammad? True, the Prophet did not hold an economics degree, nor was he a fixture on noisy cable chat shows about finance. Times have changed since the seventh century. But Muhammad knew a thing or two about human nature, which has not changed.

A verse of the Koran says: “Oh ye who believe, do not eat up your property among yourselves in vanities” (An-nisa, 4, 29). This is one of many verses and hadiths interpreted as forbidding interest, insurance, and the trade in debts. The Prophet was appalled by the sale and purchase of unreal things, especially when people sought to forestall the will of God by selling something that they did not possess or which they might never be called upon to provide. Traditional Islamic law therefore forbids many of the commercial constructs that we take for granted: for example, limited liability, which permits people to escape from the consequences of what they do by wearing a corporate mask.

Citeste restul eseului pe Big Questions Online.com

Reclame

16 răspunsuri la „Muhammad Was Right About Debt, Roger Scruton

 1. Ilie, no problem, in caz de sharia, Neamtu si cu Tismaneanu vor fi primii care se vor turci. Neamtu turcit bate la usa. Acu inca mai merge vrajeala cu crestinismul civic (ordoliberalismul etc).

 2. hsbc a introdus un fel de mortgage special pt musulmani cu dobanda redusa…si la noi capul plecat sabia nu il taie…la mine pe blog Chucky Antonescu e manios ca i s-a taiat salariul nesimtit dar nu e manios ca da pe la serviciu din an in pasti!!!!

 3. Mahomed distributist! Admirabil! Sublim! De luat acasa, vorba unei reclame.

  Leo al XIII-lea, Pius al XI-lea, Belloc, Chesterton? Vaxuri, efendi! Ia de colea Coranul, Hadith-urile si Sharia.

  Elvetia, Emilia-Romagna, Mondragon? Mofturi de dhimmi! Ia vezi la Teheran sau Riadh adevaratul distributism in actiune.

 4. Scruton incearca sa vorbeasca limba stangii multiculturale careia, daca ii spui de Belloc, ii vine sa lesine.

 5. Ha,ha,ha, i-auzi ce declara Basescu:

  „Preşedintele Traian Băsescu a avut, astăzi, în vizita sa în localităţile sinistrate din Bacău şi Neamţ o discuţie contradictorie cu unul dintre ziarişti cu privire la afirmaţia sa, dintr-o emisiune televizată, potrivit căreia România ar fi „o ţară de mâna a doua”.
  Traian Băsescu

  Rugat să comenteze afirmaţia pe care a făcut-o la TVR săptămâna trecută, şeful statului l-a întrebat pe jurnalistul care i-a adresat întrebarea: „Dumneavoastră cum vă simţiţi ca român, în general, în ţara dumneavoastră, vă simţiţi bine?”.

  „Relativ”, a răspuns ziaristul.

  „Eu mă simt bine în ţara mea. Când toţi o să fim îndrăgostiţi de ţara noastră, vom fi o ţară care are şanse de progres. Cât timp o să ne înjurăm ţara în fiecare zi o să avem o problem㔑, a afirmat Traian Băsescu.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-eu-ma-simt-bine-in-tara-mea-902820.html

  Pai de ce nu le spune Basescu asta lingailor lui – Patapievici, Tismaneanu, Neamtu, Avramescu – care au facut cariere frumoase injurand Romania?

 6. „Top modelul britanic Kate Moss intentioneaza sa se lanseze in industria alimentara, cu ajutorul unor retete traditionale de gemuri si dulceturi din prune, pe care le-a experimentat recent pe proprietatea ei din comitatul Cotswolds din centrul Marii Britanii, informeaza contactmusic.com.”

  http://ziaruldeiasi.ro/mozaic/kate-moss-vrea-sa-se-lanseze-in-industria-gemurilor-si-dulceturilor-din-fructe~ni6jeg

  Bine ca supermodelele britanice pot sa faca gem de prune traditional. Supermodelele noastre intelectuale – Patapievici, Neamtu – vomita insa cand vine vorba de ceva similar in Romania.

 7. @unu
  Nu ştiu de unde până unde Mihail Neamţu… mare teolog ortodox!? 😯
  Apoi iarăşi de unde siguranţa asta că absolvenţii de teologie ortodoxă ies din facultate absolut cu Max Weber în cap. Îţi pot spune însă că la Facultatea de Istorie într-adevr este agitată cărţulia despre „Etica protestantă şi…” precum cărticica roşie pe vremuri. Aşa că mai degrabă se capătă virusul ăsta prin „Colegiul Noua Europă”. Cei care au trecut pe la „Teologie” ştiu însă că promotori ai COMUNISMULUI au fost înşişi protestanţii. Ba chiar că în spatele celor înfierbântaţi de răsturnări radicale în societate se află şi ceva-ceva idei sectare (dacă nu chiar mai rău precum în cazul lui Marx).

 8. Profesorul Vladimir Tismaneanu scrie pe blogul sau:

  „Public aici, cu permisiunea sa, articolul lui Mircea Mihaies despre cel care a fost istoricul Tony Judt. Acum, cand nu mai este, cand sarcasmul sau seducator, intodeauna imblanzit de o unda de compasiune, a disparut in ceata infinita a marii taceri, ne dam seama cat de mult a contat Tony Judt, cat de singuri suntem fara el, fara curajul sau de a spune ceea ce crede, indiferent de reactiile unora sau altora. Multi l-au urat pentru ideile sale heterodoxe. El nu stia, nu putea sa urasca. Mi-a aratat odata cateva din scrisorile primite dupa publicarea articolului atat de controversat despre Romania. M-am ingrozit. El zambea. Au urmat alte controverse, alte atacuri.”

  Da, atacuri din Romania. Dar de ce nu spune dl Tismaneanu cum a fost dat Tony Judt afara din colegiul revistei The New Republic de catre Leon Wieselter, bun prieten cu Mircea Mihaies si cu Vladimir Tismaneanu? Vina lui Tony Judt era aceea de a fi condamnat influenta lobby-ului pro-Israel in America. Mihaies a scris mult mai multe in ultimii ani despre Wieselter decat despre Judt. Tismaneanu a cam tacut malc in privinta lui Judt. Rusine sa le fie ca, dupa moarte, il folosesc pe Judt ca arma anti-romaneasca in vreme ce tac in privinta criticilor aduse de Judt lobby-ului pro-Israel si statului Israel. Vezi amanunte aici: http://www.ft.com/cms/s/0/a52e8be8-a70c-11df-90e5-00144feabdc0.html

  Oare cand va scrie dl Tismaneanu un articol despre Israel? Ca nu e neocon sa nu fi scris ceva despre acest subiect. Si daca tot se pregateste Romanai de razboi impotriva Iranului, cred ca ar fi timpul sa vedem ce sfaturi intelepte ne da dl Tismaneanu.

 9. Mr. Tismaneanu este la fel de „obositor” ca mai toti intelectualii romanesti.

  Totusi ar trebui sa discutam mai mult despre faptul ca in ABSOLUT TOATE FORMELE DE GUVERNARE SI SUB TOATE RELIGIILE SE IMPLEMENTEAZA DISTRIBUTISMUL !

  In rest, scuipatul este o substanta esentiala digestiei si nu este recomandabil sa-l folosim pentru tismaneanu. Fiind un microb, lui ii sunt necesare expectoratiile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s