O replica ortodoxa data sectei lui Mihail Neamtu

Comunism, capitalism şi creştinism

de Emil Brunner

1. Mărturisirea creştină despre ordinea societăţii şi a vieţii naţionale
E foarte dificil să spui, în doar douăzeci de minute, [4] fără să suni banal, ceva relevant despre uriaşa problemă a ordinii şi dezordinii sociale. De aceea, mă voi mărgini la a vorbi despre un singur punct care îmi pare a fi adevărata rădăcină a întregii dezordini sociale contemporane: masificarea sau depersonalizarea oamenilor în lumea economică de azi, adică faptul că omul a ajuns sau devine din ce în ce mai mult o rotiţă, dependentă şi fără de sens, a unei uriaşe maşinării impersonale. Dacă acest lucru e adevărat – şi, după câte ştiu, toţi cei care şi-au format o opinie confirmă acest lucru – atunci responsabilitatea Bisericii devine imediat, şi fără putinţă de tăgadă, clară.

[… citeste restul aici …]

Reclame

24 de răspunsuri la „O replica ortodoxa data sectei lui Mihail Neamtu

 1. Stau si ma intreb : Zoe Petre din ce secta face parte ?
  Am vazut la TVR 1 cand il acuza (voalat) pe Hurduzeu ca este legionar !
  Si am mai vazut cat de exceptional se intelege ea cu Soros !
  De vis !
  Cum sustine ea consumismul !
  Minunat !
  Zoeeee … fii barbata ! Sau esti deja ? 🙂
  Vorba ardeleanului : „asta ori e ceva, ori mere undeva” (despre broasca testoasa)
  Doamna „istorica” nu auzise in viata ei de distributism, cica citise „Economia libertatii” si nu era de acord cu solutiile (doar cu premisele !??)si in final a intrebat : care sunt de fapt solutiile ?
  Tipic pentru un consilier al „tzapului” (sau a tzapului) 🙂
  Intr-adevar o P..litza, pardon ! dar vad ca se foloseste acest cuvant pentru masculin.
  Dar preferintele (mai ales sexuale) nu este „politic corect” sa le discutam 🙂
  P.S. A mai zis „femeia fatala” precum ca UE este o creatie …crestina !!!
  Crestina si … consumista ???
  Poalele Tampei au si un „varf”, nu-i asa ?
  Cred ca este … Milu 🙂

 2. @Hohmah
  M-aţi ironizat dumneavoastră referindu-vă la pocirea numelui impostorului Bădiliţă. Nu sunt un foarte mare apropiat al mişcării din care faceţi parte. Dar nici nu cred că se poate permite aruncarea cu lături în întregul popor român şi asupra Bisericii sale. Iar aşa ceva face acest Bădiliţă Frecangiţă. Un articol ce merge pe urmele celor scrise de fizicianul Patapievici cu ani în urmă: http://www.oglindanet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=415:vcarul-tiberic-i-cowboy-ul-hurduzeu&catid=41:titluri-editie-curenta&Itemid=37 Scârbos individ.

  • Badilita spune ca pe Hurduzeu il tine nevasta. Mi se pare ca Hurduzeu a marturisit-o chiar el intr-un interviu. Dar pe Badilita nu-l tine nevasta? Ca acum cativa ani asa se auzea. Pe banii cui sta Badilita in Franta? Are loc de munca acolo? Rade harb de oala sparta.

  • @Papuas
   Stimabile, suferi de mania persecutiei.
   Nu am fost si nici nu sunt „pro Badilita” !
   Nu te-am ironizat !
   Nu desprea asta este vorba in comentariul meu , ci despre Zoe Petre, o analfabeta cu staif !
   Singurul lucru care are tangeta cu comentariul pe care l-ai postat este ca folosesti cuvinte obsecene, cuvinte care nu-si au locul in gura unuia care pretinde ca apara Biserica Ortodoxa.
   Despre Patapievici ne-am lamurit de mult. Este un fizician exceptional de …prost !

   Poate ne spui ceva si despre articolul „Comunism, capitalism, crestinism” !

   Observ de multa vreme ca pe acest blog, toate articolele exceptionale ale lui Ilie au parte de comentarii PE LANGA SUBIECT. Inclusiv ale lui @papuas.
   Este si asta o tactica ! A „unor baieti”, zic ei … vigilenti si destepti 🙂

   • Băi, tată, dumneata te-ai uitat la ce articol este răspunsul? Pe blog, nu pe mail. „O REPLICĂ ORTODOXĂ DATĂ SECTEI LUI MIHAIL NEAMŢU”. Mai lasă mailul că te înşeală.

    • Obeserv ca nu faci decat sa adaugi maniei persecutiei si isteria.
     Contiuna !
     Sa vorbesti asa cu tatal dumitale daca iti permite !
     Dar in polemica nu vom intra si te-as ruga sa te duci …la film. Acolo, pe intuneric, iti poti imagina orice.
     Chiar si ca Neamtu este Badilita!
     Este evident ca esti un apologet al „tzapului” si iti urez sa ajunga Presedinte.
     Voteaza-l asa cum fac babele cu Ion Iliescu !
     Dar tu nu esti obraznic „de ieri de azi”. Si abuzezi de bunavointa lui Ilie care te mai baga in seama.
     Dispari impreuna cu prietenul tau karenin 🙂

    • Cat despre limbajul „elevat” folosit , stimabile, nu te deosebesti prin nimic de badilitza …
     mai bine te-ar chema „perush” 🙂
     Dar matalutza ai avut …tata ? Dar Dumnezeu ai ? Esti „numarul 15 din cartile de joc” 🙂 🙂 🙂

     • Eu nu am pretenţii de descoperitor de drumuri, nu pup în cur conducătorul iubit (meteahnă veche la dumneata?), nu mă laud cu ceea ce nu am tradus. Aşa că meriţi strămoşescul „hai sictir!”

      • Ba pe a mamei dvs ! 🙂
       Ai ajuns de unde ai plecat !
       Esti un „ground zero” si mai si insisti. Stai dreacu’ la tine pe blog daca nu esti in stare de o discutie civilizata. Te comporti exact ca cel pe care (cica) il pup eu, cand de fapt il victimizezi tu.
       Sa vorbesti asa cu tac-tu si cu ma-ta care te-au crescut si te-au facut la betie 🙂
       Behehehe , fiu de tzap 🙂
       Te mai urmareste pe tine securitatea si te taie de pe facebook ?
       Pampalaule cu fata de cearceaf botit 🙂 🙂 🙂
       Alupigus !

 3. @Ilie Catrinoiu
  Cred ca o analiza atenta a acestui „dumnezeu” al culturii ortodoxe si romanesti se impune totusi.(Badilita)
  Acest personaj asemanator prin nocivitatea constructiei discursului distructiv cu Adrian Paunescu, merita cel putin un sir de replici pe masura, cel putin a celor atacati complet aiurea si pe baza unor preferinte personale ce nu au nicio legatura cu esenta mesajului crestin, decat poate daca adaugam „particula anti”(crestin).
  Un tip extrem de inteligent si „citit” dar cu frustrari pe masura. Un eretic de nuanta inalta si extrem de docta, dar cum omul se cunoaste dupa rezultatele sale…
  Poate ar fi bine sa scrie totul in franceza si astfel francezii ar observa mai repede si mai bine „pupinKurismul critic badilitzian”.
  „Ortodoxia franceza” … acest individ este destul de bolnav !
  Sa ne rugam pentru sufletul sau !

 4. Ideea că toți cei care se mișcă precum trestia în vânt – și de aceea se comportă ca niște trestii cugetătoare, nicidecum ca niște oameni ai lui Dumnezeu- au mâncat din mierea care li s-a dat iar acum vsrsă venin. Criteriul meu în preajma lecturilor ”operelor” unor astfel de oameni este următorul : dacă te simți agitat că te cheamă creștin și liniștit că e cine să vorbească pentru tine despre Dumnezeu(mai puțin) și despre lumea în care vegetezi – asta nu îi a bună ; dacă te simți liniștit (isihia după metanoia sau neliniștea cea bună) că te cheamă creștin și agitat că vorbesc ei pentru tine în loc să vorbești tu cu și despre Dumnezeu și cu și despre lumea în care trăiești – atunci ești pe un drum bun.

 5. Intr-o lume cu aproximativ 2000 de domenii artistice, 10000 de concepte religioase si 8000 de domenii stiintifice de cercetare a creatiei divine este greu sa spui ca opinia cuiva este mai valabila decat a altcuiva. In momentul in care se emite un concept, emitentul are de regula argumente indubitabile.
  De ce ar fi conceptul crestin superior altor concepte?
  Va aduc la cunostinta un nou concept despre creatia sau aparitia omului, provenit din Genomica dar asemanator conceptului crestin: ADN-ul mitocondrial maternal, Eve mtDNA, este o copie a AND-ului mitocondrial paternal, Adam mtDNA, aflat in “coasta lui Adam”, apendicele xifoid -varful sternului.
  Geneticienii lumii refuza acest concept, dar sunt incapabili sa explice cum apare la pubertate Adam mtDNA in spermatozoizii baietilor “nascuti” natural si de ce nu apare si in spermatozoizii baietilor “facuti” in vitro (acestia sunt infertili).
  Exista o explicatie pe care mi-a dat-o un preot crestin: “este o taina a lui Dumnezeu”.
  Intrebari catre Forum:
  Credeti ca Dumnezeu sta langa fiecare barbat sa-i echipeze spermatozoizii cu celebrul echipament necesar fertilizarii si nu numai, acest Adam mtDNA?
  Credeti ca Dumnezeu cunostea Genomica mai bine decat omul de stiinta si i-a transmis lui Moise informatii codificate despre Geneza?
  “Slava lui Dumnezeu este sa ascunda lucrurile, iar marirea regilor e sa le cerceteze cu de-amanuntul.” – Pildele lui Solomon – 25.2
  Stiinta cercetarii este absolut necesara pentru descoperirea intelepciunii lui Dumnezeu si, conform unei interpretari proprii a Apocalipsei, ea constituie frunzele care imbraca pomul cunoasterii fondat pe cele sase crengi ale marilor religii: crestinism, iudaism, budism, hinduism, islamism si ortodoxism (le-am enumerat in ordinea apocaliptica), dar si pe multiplele concepte despre viata.
  Cei capabili sa integreze armonic cu intelepciunea lui Dumnezeu aceste cunoasteri umane vor fi cei dintai inaintea lui Dumnezeu. “Cei din urma vor fi ceidintai!” (o alta interpretare a cuvintelor biblice)
  In ceea ce priveste societatea de consum, in opinia mea omul trebuie sa-si formeze prin educatie un triunghi al deciziei, in care sa combine cunoasterea umana (IQ – omul de stiinta a vietii), cu spiritul descoperirii oportunitatilor de a fi util omului (EQ – omul de afaceri) si cu capacitatea de a descoperi si de a preveni raul (CQ – omul credincios).
  Ecclesiastul 3.13 – “Sa traiesti bine de pe urma muncii tale cinstite!” – fara nici o aluzie la sloganul prezidential.
  Cu stima pentru toti interlocutorii, indiferent de opinia lor

  • Domnule Alexandru Boris Cosciug , va multumesc pentru comentariu.

   In privinta ADNului, nu ma pronunt pentru ca nu stiu nimic despre el.

   Ceea ce am descoperit de fapt, e ca mintea umana, o data creata de Dumnezeu, nu mai moare. Cand Culianu a spus ca „totul e in minte”, a spus totul. Raportul dintre mintea umana si creier e ca si raportul dintre teorie si experienta; Strum din romanul lui Vasilii Grossman, „Viata si destin”, ajunge la o concluzie mare: teoria e un joc al mintii, nu o necesitate a materiei. Experienta nu e decat un impuls exterior care determina ratiunea sa lucreze, dar experienta nu determina continutul rationametnului. E GENIAL!

   Asa e si cu raportul dintre creier si mintea umana: creierul e doar un impuls exterior care determina mintea umana sa lucreze, dar nu determina si contintutul mintii umane. Daca creierul ar determina continutul mintii umane, nu ar mai exista atata diversitate de gandire pe Terra asa cum nu exista nicio diversitate de creier uman luat biologic pe Terra. Eu stiu ca toti oamenii au acelasi creier, dar nu aceeasi stare mintala. Creierul moare, dar mintea umana ramane vesnic. Potrivit Bibliei si Sfintilor Parinti, Raiul si Iadul sunt stari ale mintii umane. A-ti curata mintea, adica metanoia, cum spun misticii crestini, inseamna a fi in Rai inca din aceasta viata. Mintea poate sa-i fie omului Iad sau Rai, si asta inca din aceasta viata. Asta e tot ce conteaza.

 6. Draga Mircea, (imi permit sa-ti vorbesc amical, deoarece constat ca esti cu putin mai mare decat jumatatea varstei mele)
  Bogata colectie de carti!
  Felicitari.
  Nu te cunosteam pana acum; voi cauta cartile tale si le voi citi.

 7. Problema cu ADN-ul a aparut la o remarca a fiului meu, care se pregatea acum 4 ani pentru admitere la facultatea de medicina, de a asemana spermatozoidul cu microfonul, pe baza unor desene simbolistice asemanatoare.
  De la acest impuls informational am pornit cu curaj cercetarea in genomica si am descoperit grava eroare pe care o fac geneticienii la fertilizarile in vitro.
  Studierea comparata a informatiilor din biologie cu cele din Biblie ne-a condus la emiterea acestei teorii privitoare la mostenirea ADN-ului mitocondrial al lui Adam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s