David C. Korten despre mafia Wall Street

>>> David Korten – sait, carti: http://www.davidkorten.org/
>>> Yes! Magazine, revista creata de David Korten: http://www.yesmagazine.org/
>>> PDL se opune cresterii natalitatii.
>>> Sebastian Bodu cere inlocuirea termenului rom cu tigan.
>>> „Romania se numara printre tarile care in viitor ar putea sa lupte pentru autonomia lor impotriva zonelor concurente de influenta”, alaturi de Belgia, Cehia, Estonia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Marea Britanie, se afirma intr-un articol publicat de revista „Newsweek” sub semnatura profesorului Joel Kotkin.
>>> Marea Neagra, viitorul energetic al Europei.
>>> The Israel Loby, London Review of Books.

>>> Dupa ce Andrei Plesu i-a facut campanie electorala lui Traian Basescu timp de cel putin 7 ani in Dilema Veche, acum ne spune ca si Basescu e controlat de SRI, ca a fost securist si ca nu il mai agreaza atat de tare. Evident, Plesu a aflat aceste mizerii despre Basescu acum, de curand. Pana acum nu stia nimic. Ba ne mai si minte, escrocul, el nu a colaborat cu Securitatea cand a primit bursa in 1983 in RFG; adica partirul te trimitea in RFG ca sa „studiezi”… Asta e „societatea civila” din Romania: plina de cacati.

La noi, cand e campanie electorala, ea e facuta de “societatea civila” pe banii statului. Mereu “societatea civila” isi gaseste un licurici care, foarte ciudat, ajunge sigur la putere. Iar dupa ce licuriciul da gres si nu face nimic in mandatul pe care il are si populatia il detesta la sfarsitul mandatului, “societatea civila” iese Alba ca Zapada din toata afacerea prin cativa membrii de vaza ai ei care stiu la timp sa isi schimbe brusc discursul cum isi schimba curvele amantii si sa pozeze in oameni “independenti” care , de fapt si de facto, ne explica ei, nu au avut niciodata vreo implicatie in politica, nu au adoptat pozitii partizane, nu au fost nici macar persoane publice; sau „le pare rau”.

Ma uit ce se intampla in Marea Britanie, cum acolo partidele politice au doctrinari, au programe politice, cum, dupa aceasta criza generata de bancile capitalist-marxiste a caror baza e camata si al caror scop e desproprietarirea clasei de mijloc, conservatorii, laburistii si liberalii au cazut de comun acord in privinta revenirii la traditiile lor politice si economice: distributismul. Atat coalitia liberal-conservatoare aflata la putere, cat si opozitia laburista adopta distributismul. Noul presedinte al laburistilor britanici, Ed Miliband, impreuna cu Maurice Glasman, doctrinarul laburist, au cazut de acord in privinta redistribuirii proprietatii productive. In Romania insa, ignorantii intelectuali nu cunosc traditia distributista si non-marxista a liberalilor si laburistilor britanici.

La noi, in schimb, politicienii fac politicianism incurajati de „intelectualii de elita”, la randul lor incapabili sa schiteze un proiect de reconstructie economica a tarii pentru ca gandesc marxist si pentru ca, ironia prostiei, se cred in prezent mai conservatori decat doctrinarii anglo-saxoni ai conservatorismului!!!! Teodor Baconschi, autointitulatul „lider” al democratiei crestine de pe plaiurile noastre provinciale, vorbeste in termenii marxisti ai sistemului bancar construit pe camata ca si cum Hristos nu a condamnat camata.

Cucerai in revista marxista Idei in Dialog (bine ca s-a desfiintat): ” Aranjamentul institutional necesar mentinerii ordinii capitaliste este conceput sa faca un singur lucru: SA BLOCHEZE tendinta naturala a oamenilor de a-si INSUSI o sursa de hrana si un adapost, astfel incat indivizii sa nu mai aiba ACCES la hrana si la adapost decat prin intermediul unui venit monetar – „decat prin intermediul unui venit monetar” …

„Conditia fundamentală de posibilitate a unei ordini capitaliste este absenta autonomiei individuale în sensul de proprietate asupra unei surse de hrană”.

Cucerai inlocuieste importanta proprietatii private cu importanta banului cand spune „”decat prin intermediul unui venit monetar”.

Cucerai desfiinteaza, asemeni lui Marx, tendinta naturala a omului de a-si INSUSI SURSA de hrana, casa, etc. – adica de a avea in PROPRIETATE – , inlocuind-o cu ACCESUL omului la hrana si casa printr-un venit monetar.

Nu se observa ca una e sa ai ACCES la hrana, masa, serviciu, si alta e sa-ti INSUSESTI SURSA de hrana, casa, serviciu.

Pe vremea comunismului – comunismul a transpus in economie exact ce a scris Marx, numai ca a scos din contextul istoric ce a spus Marx, caci in Rusia capitalism nu exista, proletariat nu exista pentru ca Rusia era distributista, peste 80% din populatie locuia la sat; proletariatul e creatia capitalismului (angajatii de azi ai corporatiilor sau muncitorii din marea industrie occidentala de pe vremea lui Marx) si, in marxism, proletariatul capitalismului conduce la realizarea socialismului – aveai ACCES la hrana, casa, etc, – ti le dadea statul in ce cantitate vroia – dar nu iti INSUSEAI SURSA de hrana si adapostul.

Cucerai ne spune: stati pe credit, prostilor, ca va da banca venitul monetar pentru a avea ACCES la hrana, casa, masina si cand vine criza economica vi le ia inapoi pt ca nu vi le-ati INSUSIT, ci doar aveti ACCES la ele.

Faptul ca bancile capitaliste au desproprietarit clasa de mijloc, asta nu e marxism? Mai ales ca „61% din americani (cu 12% mai mult decât în 2008) trăiau în 2009 de la un salariu la altul. Pentru prima oară în istoria ţării băncile deţin mai multe case decât toţi proprietarii de case la un loc. 83% din acţiunile din SUA sunt deţinute de 1% din populaţie, în timp ce 50% din populaţie deţine mai puţin de 1% din avuţia naţiunii.” (Horia Ion Groza) http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com/2010/08/ceasornicul-replierii-societatea.html

E o minciuna ca banii produc bani; banii nu produc bani, ci proprietatea productiva produce bani.

Marx priveste capitalismul ca o conditie necesara socialismului marxist, adica desproprietarirea clasei de mijloc:
„Centralizarea mijloacelor de productie si socializarea muncii ajung la un punct in care ele devin incompatibile cu invelisul lor capitalist. Ceasul din urma al proprietatii private capitaliste a sunat.” (Karl Marx, Capitalul, vol I, cap 24).
Exact ce spune Cucerai: conditia capitalismului e interzicerea omului de a-si INSUSI o casa.

“Costul” pe care il suporta licuriciul fata de membrii de vaza ai “societatii civile” care i-au facut campanie electorala e, de fiecare data, infiintarea unui nou institut sau a unei noi institutii de stat in care acesti lingai vor fi angajati si platiti gras din bani publici, indiferent ca sunt liberatrieni sau conservatori. Ei traiesc din banii statului explicandu-ne academic sclavagismul etatist.

Divortul “societatatii civile” si al politicienilor fata de populatie s-a vazut cel mai bine in declaratia dlui Adrian Videanu din august cand a spus, cu o nonsalanta demna de ars pe rug, ca el poate sa traiasca cu 1500 lei pe luna si sa aiba si doi copii. Ar fi trebuit mutat la sat, deposedat de toti banii si obligat in lanturi sa traiasca cu 1200 lei pe luna cu doi copii, ca sa ne fie exemplu.

Cine n-a observat clar si limpede din aceasta declaratie de om bolnav ca, in realitate, politicienii si “societatea civila” sunt o clasa aparte al caror scop central si declarat e sa distruga poporul, inseamna ca n-a priceput nimic din politica romaneasca.

>>> O masura necesara – suprataxarea bancilor, Ilie Serbanescu

Anunțuri

6 răspunsuri la „David C. Korten despre mafia Wall Street

 1. Sper ca ati observat reactia violenta a bancilor din Romania impotriva OUG 50 !
  FMI este in pricipal american.
  Numai ei vor sa dea bani !
  Restul out!
  Se „negociaza” dur si fara mila, iar noi …avem de ales intre dracul american mascat in tehno-globalist si cel european mascat in multi-cultural.
  Orice am alege este …”wrong”!
  A treia cale este solutia !
  Doamne ajuta !

 2. Ed Miliband, un marxist get-beget care il ingrijoreaza si pe un laburist adevarat ca John Milbank…

  dar sa cina sa citeasca, alde…Catrinoiu?!!!

 3. Auziti aici:

  „Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a initiat, sub sloganul „Cumpara romaneste!”, un program
  national de relansare a productiei interne, care prevede protejarea si generarea de noi locuri de munca
  , a anuntat, vineri, institutia. Proiectul, parte a programului national anti-criza, este unul de „atitudine si redescoperire a identitatii nationale”, precizeaza ministerul intr-un comunicat. Actiunea vizeaza, printre altele, „dezvoltarea identitatii” produsului
  romanesc cu implicarea activa a producatorilor interni, asociatiilor de profil, camerelor de comert, patronatelor, sindicatelor, administratiilor locale, consumatorilor, precum si promovarea acestuia, prin mass-media, internet, seminarii, simpozioane, tirguri sau expozitii. Totodata, se urmareste certificarea produsului romanesc si sprijinirea producatorilor interni prin imbunatatirea cadrului legislativ si implementarea unei politici publice coerente de relansare a productiei interne. In plus, ministerul vizeaza protectia si stimularea consumatorilor si orientarea acestora catre produsele interne.”

  http://ziaruldeiasi.ro/economic/productia-interna-relansata-cu-sloganul-aaa-aa-cumpara-romaneste-aaa-aa~ni6noa

  Pai de ce nu sar Aligica, Neamtu, Patapievici si alti slugoi ai capitalismului global corporat sa acuza guvernul PDList de „protectionism”, nationalism etc?

  Ce plosnite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s