Sub zodia neduniei pe Corabia Nebunilor

1. In Romania se traieste sub limita subzistentei, avem o clasa de mijloc de 5 %, cersetorii din autobuze se inmultesc pe zi ce trece la fel ca si nebunii din tramvaie, coruptia e in floare, dar lansam rachete in spatiu! Piata libera nu avem, dar avem bani pentru proiecte megacosmice, interesant! Asa era si in comunism: piata libera nu aveam, dar aveam bani pentru cea mai mare cladire din lume: Casa Poporului. Un semn ca aceasta tara a ramas sub zodia nebuniei pe Corabia Nebunilor.

2. O porcarie de text despre Casa Regala. Ori Monarhie Constitutionala, ori niciun rol pentru Casa Regala! Din simplul motiv ca asa ceva nu poate exista, nu exista in nicio republica din lume o Casa Regala care sa aiba putere de decizie in plan politic. Autorul articolului vinde iluzii. De publicitate n-are nimeni nevoie, cu atat mai putin o Casa Regala redusa la statutul de muzeu fosilizat.

3. Crin Antonescu: „Statul liberal nu se opune statului social… dar cu o filosofie care să stimuleze mediul de afaceri, economia, investitorii.” Cu asemena plante, cu asemenea indivizi care habar n-au ce e economia reala, nu vom iesi niciodata din criza. Crin Antonescu nu l-ar sustine pe Mugur Isarescu la presedintia Romaniei.

4. Lucian Croitoru: “Timp de 20 de ani, politicienii au propovaduit populismul in Romania. La acest populism s-a adaugat o mare parte a presei. De aici vine un mare risc. La un anumit prag critic al populismului, rezistenta la reforme va fi atat de mare incat le va confisca partidelor viitorul politic”, a conchis consilierul lui Mugur Isarescu, Lucian Croitoru. Observ ca de la o vreme partidele incaseaza pumni dinspre BNR. Or fi pumni distributisti?

Mugur Isarescu: Nu mai avem nevoie de un nou acord cu FMI.

5. Joseph Stiglitz: este posibil ca Euro sa dispara.

6. Universitatile romanesti se golesc de studenti platitori. In fiecare an numarul studentilor scade cu 10% si nimeni nu stie ce trebuie facut, nici macar Andrei Marga. O revolutionare a economiei si a invatamantului universitar ar insemna reinfiintarea scolilor de meserii intr-o economie distributista unde afacerea de familie ar ocupa locul central in dezvoltarea clasei de mijloc, apoi eliminarea din universitati a locurilor subventionate de stat si crearea unor universitati distributiste. Dar cine are cap pentru asa ceva?

Colapsul economic si educational din Romania ultimilor 20 de ani consta in faptul ca toti tinerii fac o facultate fara sa stie apoi sa faca nimic din simplul motiv ca toti sunt dresati in aceste facultati sa fie salariati, angajati la stat sau corporatii, adica sa le spuna sefii din varful piramidei oligarhice ce sa faca; in acest fel li se distruge tinerilor simtul creatiei, al inovatiei si al libertatii in acest sistem educational. Sistemul educational actual e forma cea mai parsiva si eficienta de imbecilizare si colonizare a omului din cate forme de imbecilizare au fost vreodata in istoria umanitatii. O societate care are mai multi salariati decat mici intreprinzatori proprietari e o societate pe cale de disparitie, o societate in colaps care isi dreseaza sclavii prin amenintarea cu somajul. Nu vom iesi din criza pana nu vom avea mai multi intreprinzatori proprietari decat salariati la stat sau corporatii.

Educatia si prosperitatea merg mana in mana. Nu poti sa spui ca esti educat cand iti place sa fii salariat si votezi aceeasi politicieni dementi care fac tot posibilul ca intreprinzatorii proprietari sa nu existe din simplul motiv ca daca ar exista, nu ar mai exista ei, oligarhii. O societate sanatoasa e o societate in care nu toti tinerii fac o facultate din simplul motiv ca, in cea mai mare parte a lor, tinerii sunt intreprinzatori proprietari si au destui bani ca sa poata trai bine.

Sistemul educational romanesc din ultimii 20 de ani a fost special creat pentru a dresa sclavi apti in mana statului sau ai corporatiilor; adica in mana puterii centralizate, in mana coruptiei absolute.

7. Noi va unim si tot Noi va furam marca. Acesta e principiul dupa care s-a unit Germania dupa caderea comunismului. Moneda Euro n-ar fi existat daca sacrificarea marcii germane.

8. Au plecat din aceasta tara toti profesionistii. Nu mai avem doctori specialisti in spitale, bucatari specialisti, profesori specialisti, in schimb avem „intelectuali de elita”, intelectuali specialisti. Astia cand or pleca? Vad ca astia o duc prea bine si nu vor sa mai plece; inseamna ca sunt corupti daca o duc bine intr-o tara ca Romania pe timp de criza si cu o clasa de mijloc de 5% si nu vor sa plece din Romania. Ce-ar fi sa-i alungam in neant ca sa se intoarca doctorii specialisti plecati in occident? Numai o societate bolnava are nevoie de intelectuali specialisti pentru ca sclavii unei astfel de societati bolnave, nefiind educati, au nevoie de intelectuali specialisti care sa le ofere iluzia autoeducatiei.

Reclame

13 răspunsuri la „Sub zodia neduniei pe Corabia Nebunilor

  • Baiete !
   Dispari la tine pe blog ca n-ai inteles nimic !
   Canta la alta masa 🙂
   Fa-te ca lucrezi 🙂 🙂 🙂

    • He, he, he !
     Care creier are striatii, baiat de casa al lui Iliescu ? 🙂
     Poate mai pui mana pe carte si vezi ca „creierul mare” are striatii, nu „creierul mic”.
     Si daca te referi la marimea „creierului mare” poate iti citesti vorbele de mai sus si observi ca tie iti spala cineva creierul , asa dupa cum tu insuti recunosti. 🙂 🙂
     Si cand spui „ne spala” te referi sigur si la mamica si taticul tau.
     Vezi ce faci cu glanda pituitara sa nu dai in acromegalie. 🙂 🙂 🙂
     La munca, nu la intains mana, infectatule de captalism salbatic 🙂 🙂 😉

  • Ce faci taty, te votezi singur ? 🙂 🙂 😉
   Esti penibil !
   Du-te pe alte blog-uri ca aici nu este pentru tine 🙂

   • Ho, ma, pauza s-a terminat, capul la fund. Ia de-aici:

    http://www.telegraph.co.uk/comment/telegraph-view/8044767/Clever-politics-No-crass-and-out-of-touch.html

    Atac la adresa familiei traditionale din partea eurofilului „distribustist” Cameron. Atentie la impostori!

    Ce fel de democratie e asta, in care suntem mintiti cu nerusinare:

    http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/david-cameron/8045038/Child-benefit-I-should-have-warned-you-admits-PM.html

    • Distributistul David Cameron si-a propus sa scoata Marea Britanie din criza datoriilor publice care se ridica la 68,1 % din PIB. Ce tara din UE si-a propus sa scape de datoria publica in urmatorii 5 ani?

     Repet: in urmatorii 5 ani! Nu in urmatorii 20-50 de ani.

     Visul distributistului Cameron e maret. Un politician cu vocatie care gandeste pe termen lung!

     Ce va fi Marea Britanie dupa ce nu va mai avea datorii publice? Va fi cea mai puternica economie distributista a lumii.

     Si, in situatia critica in care se afla Marea Britanie azi, cu datoria publica pe care o are, nu se poate reveni la normalitate in cei 5 ani (repet: 5 ani!) decat prin sacrificii majore pe termen scurt si mediu, incluzand aici si taierea alocatiei pentru copii.

    • Taty !
     La tine pe vapor poti vorbi linistit cu ma-ta si cu tac-tu.
     Nu esti numai penibil ci si slab la injuraturi.
     Daca vrei sa vezi cum este-n gura Oborului treabuie sa platesti.
     Te invat !
     Iti distrubui imediat niste expresii pe care nu ai sa le intelegi pentru ca esti cu buba la cap.
     Esti tare ca osul de meduza si ca fularul iarna ? Daca da, du-te la Londra si pune o bomba lui Cameron ca te-a mintit la tine-n curte 🙂 🙂 🙂
     Mai bine te-ai alinia cu capu’ la dreapta.
     Liber la program , baconsky 🙂

 1. <> -> de acord

  <> -> puteti da exemple ?

  <> -> nu cumva problema dateaza de la instaurarea comunismului ? Si comunistii au nevoie de sclavi…

  <> -> pe ce va bazati? Statistici ?

  • Colapsul economic si educational din Romania ultimilor 20 de ani consta in faptul ca toti tinerii fac o facultate fara sa stie apoi sa faca nimic din simplul motiv ca toti sunt dresati in aceste facultati sa fie salariati, angajati la stat sau corporatii, adica sa le spuna sefii din varful piramidei oligarhice ce sa faca; in acest fel li se distruge tinerilor simtul creatiei, al inovatiei si al libertatii in acest sistem educational. -> de acord

   politicieni dementi care fac tot posibilul ca intreprinzatorii proprietari sa nu existe din simplul motiv ca daca ar exista, nu ar mai exista ei, oligarhii -> puteti da exemple ?

   Sistemul educational romanesc din ultimii 20 de ani a fost special creat pentru a dresa sclavi apti in mana statului sau ai corporatiilor; adica in mana puterii centralizate, in mana coruptiei absolute. -> nu cumva problema dateaza de la instaurarea comunismului ? Si comunistii au nevoie de sclavi…

   clasa de mijloc de 5%-> pe ce va bazati? Statistici ? Si apropos, cum se defineste clasa de mijloc ?

   • politicieni dementi care fac tot posibilul ca intreprinzatorii proprietari sa nu existe din simplul motiv ca daca ar exista, nu ar mai exista ei, oligarhii -> puteti da exemple ?” Sigur ca da. Toate declaratiile politicienilor de revenire din criza sunt pentru „investitiile straine” si corporatii. Nu asa se creaza clasa de mijloc.

    „Sistemul educational romanesc din ultimii 20 de ani a fost special creat pentru a dresa sclavi apti in mana statului sau ai corporatiilor; adica in mana puterii centralizate, in mana coruptiei absolute. -> nu cumva problema dateaza de la instaurarea comunismului ? Si comunistii au nevoie de sclavi…”

    Desigur ca din 1947 a inceput actualul sistem educational. Eu ma refeream ca din 1990 nu s-a facut nimic pt a reveni la normalitate.

    „clasa de mijloc de 5%-> pe ce va bazati? Statistici ? Si apropos, cum se defineste clasa de mijloc ?”

    Pe statistici. Ultimle statistici arata ca avem o clasa de mijoc de 5%. Din populatia urbana, care e de 50-55 % din populatie, doar 11 % e in clasa de mijloc. Iar din populatia rurala, nu prea e nimeni in clasa de mijloc. Astia 11 % din clasa de miloc din urban reprezinta cam 5 % in totalul populatiei. http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezbatere-evz-ne-conduce-clasa-de-mijloc-spre-progres–863311.html

    Clasa de mijloc e clasa sociala a micilor intreprinzatori, neasistati. Nu exista clasa de mijloc abonata la stat sau corporatii. Clasa de mijloc consuma ce produce. Si asa ceva in Romania nu exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s