Distributistul Nicolae Iorga si Monarhia

Pe timp de criza romanii se trezesc. Asa e cand bate foamea la usa. Hai, Monarhie! >>> Iliescu, apostrofat de un revoluţionar: Băsescu e produsul dumneavoastră şi al lui Roman

Partidele trebuie sa se care! Ele nu stiu decat politica distrugerii. Ne-au convins de asta in ultimii 20 de ani. >>> Comisia Europeana: 95% din fondurile comunitare sunt neutilizate de Romania. E necesara depolitizarea administratiei publice.

Atat de needucati sunt sindicalistii astia incant n-au cap sa strige: „Monarhia salveaza Romania! Jos Republica, traiasca Regele!”. Sclavii salariati nu s-au prins nici acum ca alta le era viata cu un geniu politic precum Regel Mihai I pus pe tron din 1990.

Recomand acest interviu cu MS Regele Mihai I in care se arata indignat de privatizarile care s-au facut in Romania, de faptul ca politrucii au vandut pamanturile Romaniei in loc sa puna la treaba politicile economice distributiste care au dus Romania in primele 4 puteri economice ale Europei in interbelic. >>> Interviu cu regele Mihai I al României, singurul şef de stat în viaţă din perioada interbelică

Ca fapt divers, ce credeti, oare a fost consultat vreodata Regele Mihai in probleme economice si educationale de catre vreun presedinte al Romaniei din ultimii 20 de ani sau de catre vreun politician roman, prim-ministru sau ministru? Macar asa, ca fapt divers, numai pentru faptul ca Regele Mihai a condus Romania in interbelic si tu, ca un dobitoc politician sau intelectual educat in marxism, trebuia sa stii macar de la cine sa furi meserie daca tot ai ajuns inca de la sfarsitul anilor 1980 la concluzia ca marxismul e mort, cum spune Tismaneanu in „Naufragiul utopiei”. Mai exact, din 1987, martie, Moscova; vom afla in curand si cine sunt „disidenti” care au conspirat neoliberal de acolo …

Despre puterea economica a Romaniei in vremea monarhiei si de ce cumparai cu leul la Berlin, Roma si Paris (ignarul Patapievici nu stie de ce), vezi articolele istoricului Emilia Corbu >>> http://emilia-corbu.blogspot.com/search?q=cooperatia , http://emilia-corbu.blogspot.com/search/label/miscarea%20cooperatista .

Nicolae Iorga cu prilejul unei conferinţe, intitulate „Vechea noastră cooperaţie“, rostită la deschiderea cursurilor „Academiei de Studii Cooperatiste“ în decembrie 1919:

„Mulţămesc întâiu d-lui Răducanu că mi-a amintit de anii aceia mai tineri pe care oricine e bucuros să-i vadă amintiţi. E foarte adevărat ceiace a spus dumnealui că în lecţiile de la Văleni era şi grija cooperaţiei; e foarte adevărat ceiace a spus dumnealui că în grija lor intrau, nu numai elementele materiale, care ni-au fost încredinţate cu cifre ce ni-au făcut atâta bucurie de vorbitorul care m’a precedat, dar intra şi un element moral: de frăţie omenească, de frăţie naţională pe care cooperaţiunea îl cuprinde, şi care face ca să pară nepreţuită, nu numai de oameni versaţi în chestiunile academice, dar şi de acei cari ţin la înaintarea poporului acestuia prin cele dinăuntru ale lui şi care socot că numai prin cultivarea forţei acesteia morale a poporului nostru câştigurile sale materiale pot fi asigurate“.

Nicolae Iorga despre „civilizatie si tranzitie”:

Reclame

Un răspuns la „Distributistul Nicolae Iorga si Monarhia

  1. Pingback: Nicolae Iorga – Civilizatie si tranzitie·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s