Banca Populară „Gilortul” din Novaci si de ce capitalistii au distrus piata libera

http://www.verticalonline.ro/banca-populara-%E2%80%9Egilortul-din-novaci

La începutul secolului XX, la iniţiativa lui Spiru Haret, în România a luat naştere o mişcare de asociere a elitelor din mediul rural în bănci populare. Scopul acestora era de a oferi credite ieftine ţărănimii, necesare pentru cumpărarea de pământ şi inventar agricol, fără a plăti dobânzi cămătăreşti, de a lupta împotriva sărăciei şi ignoranţei, pentru propăşirea satului românesc. restul aici.

Am spus in postarea anterioara ca bancherii capitalisti / camatari au finantat comunismul si nazismul. In Germania nazista, evreii exterminati erau mici intreprinzatori proprietari. Bancile capitaliste s-au imbogatit de pe urma nazismului cu aurul luat de la evrei.

Care a fost motivul real pentru care bancherii capitalisti au finantat nazismul si comunismul? Motivul real a fost de a distruge pentru totdeauna sistemul bancar distributist care, in Europa de Est si Centrala, cunostea cea mai mare inflorire din lume. Clasa de mijloc si societatea civila cunosteau o puternica inflorire in societatile distributiste din Estul Europei, dupa cum spune si istoricul Alain Besancon.  Sa nu uitam ca in aceasta parte a Europei, capitalismul NU EXISTA, astfel ca pentru bancherii capitalisti / camatari pur si simplu era imposibil de actionat in aceasta zona a lumii. Taranimea distributista reprezenta peste 80 % din totalul populatiei din fiecare tara din Estul Europei. Clasa de mijloc era in crestere. Astfel ca singura sansa de trecere la capitalism a acestor societati fundamental agrare, dar cu o crestere vertiginoasa a economiei si culturii, a fost instaurarea comunismului.

In acest scop mafia bancara a creat o diversiune pentru a falsifica istoria reala a natiunilor: presupusa „opozitie” dintre comunism si capitalism. Asa ceva nu exista.

Conform acestei diversiuni, se formeaza o teorie istorica noua: una conform careia comunismul a fost un demers natural si organic al societatilor agrare. Insa realitatea istorica si stiintifica e cea conform careia comunismul a fost impus cu forta din exteriorul societatilor agrare.

Ca sa-si apere crimele si sa-si inventeze o legitimitate, capitalistii sustin ipoteza conform careia comunismul a fost organic si natural in Estul Europei. Mereu aud clica domnului Patapievici cum da vina pe taranime pentru comunismul autohton, cum taranimea a fost si este fundamental inculta si deci, marxista. In „argumentele” capitalistilor mereu se invoca incultura ca prima cauza a marxismului; am fost inculti, deci am trecut prin comunism. Acest „argument”, in realitate, e unul marxist si capitalist deopotriva. Numai marxistii si capitalistii protestanti sunt intelectualisti pana peste cap, cauzele tuturor problemelor politice, sociale si economice sunt fundamental intelectuale pentru ei.

Insa istoria reala e alta: comunismul a fost impus cu forta din afara societatilor agrare prin finantare capitalista. Asa spun ISTORICII, nu papagalii de serviciu ai oligarhiei globale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s