Avocatul care i-a scăpat pe ţărani de cămătari

Distributismul bancar in Romania. Cand statul si bancile kapitaliste merg mana in mana provocand crize, saracie si mafie, niciun partid politic din Romania nu spune adevarul. Care e de fapt cauza crizei si care e solutia? Jaful e „mama” actualului sistem politic care saraceste din ce in ce mai mult poporul, in timp ce mafia politica si intelectuala prospera pe banii corporatiilor germane! „Elita intelectuala” nu a fost capabila sa se autofinanteze din fonduri romanesti, in schimb accepta milioane de euro din afara, traind pe ce au altii si gandidnd „independent”, tinand in acelasi timp si predici despre „lenea neamului” si despre cum putem deveni o forta economica!

Puteti citi in Romania Libera de azi un articol care ilustreaza perfect ce romani au facut ISTORIE in Romania, ce e puterea adevarata, ce inseamna sa fii o forta economica de dezvoltare durabila si locala.

Din vistieria băncii s-au cumpărat rase superioare de animale. A fost achiziţionată moşia Vlădoianu, pământul fiind împărţit sătenilor, care au fost împro-prietăriţi. Ba au mai primit şi echipamente – joagăre şi circulare – pentru exploatarea lemnului. S-a făcut o bibliotecă în Novaci, cu 2.000 de volume, iar tinerii cu perspectivă primeau burse de studii.

Brezulescu i-a reprezentat gratuit pe ţărani, ca avocat, în sute de procese împotriva cămătarilor. Sătenii nu-şi puteau achita vechile împrumuturi, riscând să-şi piardă pământul, pus drept garanţie.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/avocatul-care-i-a-scapat-pe-tarani-de-camatari-208699.html

Reclame

30 de răspunsuri la „Avocatul care i-a scăpat pe ţărani de cămătari

  • Mihail Neamtu va scrie despre rasismul rabinilor sefi din Israel. Cred ca o paralela intre rasismul rabinilor sefi din Israel si „rasismul” episcopilor si preotilor ortodocsi din Romania ar fi bine venita.

 1. Pai zic unii pe aici (anonimi cu „verticalitate ortodoxa”) ca acest lucru ne se mai poate intampla acum !
  ––––––––––
  „Ca atare, intelectualul e o strutocamila, o himera, o fiinta care nu exista decat in imaginatie, de dragul povestii sau al demonstratiei. O dovedeste si faptul ca nu exista meseria de intelectual, ca nu exista sfinti ai intelectualilor asa cum exista sfinti ai pompierilor, scriitorilor sau tamplarilor. Intelectualul nu e o meserie decat in cazul revolutionarului de profesie, care traieste din banii fundatiilor sau din sinecuri si care nu e de dreapta, ci de stanga. De la comunistul Lenin, la socialistul Hitler, revolutionarii de profesie au fost niste intelectuali traind pe banii partidului sau ai partidei.

  A spune deci ca suntem „intelectuali conservatori” e un nonsens. Si ramane un nonsens chiar daca mergem mai in adancime cu istoria „intelectualilor” . In cazul in care alegem sa neglijam semnificantul si sa urmarim semnificatul, vom gasi ca stramosii intelectualilor, protointelectualii ca sa zicem asa, sunt, fara exceptie, oameni traind in marginea templului, oameni care au abandonat sacrul in favoarea retoricii castigatoare, a argutiei mercenare: sofistii antici, saltimbancii medievali, umanistii renascentisti care tunau impotriva relelor Curiei dar linguseau orice marunt tiran local, si filosofii secolului al XVIII-lea, specialisti in revolutie cu voie de la politie si in adulat „despoti luminati”. Thomas Morus era cat pe ce sa devina intelectual, dar s-a razgandit si s-a facut sfant, sau, ma rog, a fost martirizat de gadele regelui Henric al VIII-lea, altminteri om luminat, autor de polemici teologice si intelectual al vremii sale.

  A spune ca esti „de dreapta” si „intelectual” inseamna deci fie a declara ca esti de dreapta economica, adica adept al economiei de piata, si atat, fara valorile personaliste asociate dreptei politice, fie a nu spune nimic. Dar in primul caz, ca om care militeaza pentru valorile „pietei libere”, nu poti sa afirmi, precum Gabriel Liiceanu in timpul interviului cu Robert Turcescu, ca nu admiti sa fii „coborat la nivelul” presei deoarece nivelul presei e o expresie a pietei libere.

  A spune ca reprezinti „elita intelectuala a Romaniei” e si mai stupefiant. Acest lucru ar putea insemna fie ca reprezinti elita intelectualilor Romaniei, fie ca reprezinti elita Romaniei. Din moment ce „intelectualii” nu exista, nu ai cum sa reprezinti elita a ceva ce nu exista decat daca, in conditiile in care „intelectualitatea” e un amestec dintre artisti si universitari, esti cel mai artist dintre universitari si cel mai universitar dintre artisti. Desi rar, lucrul nu e cu totul imposibil, dupa cum o dovedesc atat cei care, in virtutea talentelor lor academice sustin plicticoase rubrici la ziar, cat si cei care in urma vivacelor lor articole de opinie obtin catedre universitare.

  Mai exista apoi posibilitatea sa spui ca esti elita intelectuala a Romaniei in sensul ca esti elita conducatoare a Romaniei, ca intelectualii sunt cei care trebuie sa arate drumul, un fel de constiinta revolutionara marxista, si ca deci elita intelectuala e elita conducatoare. Corect, daca n-ar fi gresit. Elita Romaniei nu e alcatuita din intelectuali. Elita Romaniei e alcatuita din elitele tuturor corpurilor profesionale, tuturor categoriilor sociale functionale: de la elita taranimii la cea a mecanicilor de locomotiva. Elita Romaniei e crema acestor elite. Intelectualii nu pot pretinde sa fie elita Romaniei deoarece nu pot uzurpa dreptul celorlalte elite.

  Daca cea mai mare viclenie a dracului e sa ne faca sa credem ca nu exista, cea mai mare viclenie a „elitei intelectuale” e sa ne faca sa credem ca exista. Ca orice grupare de oameni inteligenti, „intelectualii” stiu sa pretuiasca machiavelismul, de extractie leostraussiana sau de serbet balcanic. n conditiile in care profesorii universitari nu se bucura de fapt de nici o trecere in Romania pentru ceea ce se pricep sa faca, in conditiile in care scriitorii nu mai intereseaza pe nimeni pentru ceea ce se pricep sa faca (probabil pentru ca nu se pricep prea bine), ei s-au gandit sa capteze atentia tuturor pentru ceea ce nu se pricep sa faca. Si astfel au devenit intelectuali.

  „Intelectualul” e deci valoarea de piata a unui artist sau universitar. Ca orice cotatie bursiera, e dependenta de fluctuatiile climatului de opinie, de speculatii si escrocherii, si nu intotdeauna are legatura cu valoare in sine a produsului. Ca atare, intelectualul nostru „de dreapta” (economica, nu politica, adica liberal, nu conservator) mai are o bizarerie: ca desi predica valorile individualismului nu se misca decat in grup compact, desi lupta, corect, pentru votul uninominal, e un virtuoz al listei. Nu exista intelectual, ci intelectuali. Sau Intelectual, generic.

  Ce ii trebuie Romaniei deci, prin ce putem inlocui „intelectualii” ? Prin valori. Nu prin elita intelectuala, ci prin elitele Romaniei, definite dupa criteriile pe care le-au folosit comunistii ca sa le identifice si extermine. Nu inteleg de ce un specialist la vorbitul in oglinda ar fi mai folositor Romaniei decat un bijutier priceput si onest. Ne trebuie oameni care nu cad intr-o rana daca nu marsaluiesc cot la cot cu altii. Ne trebuie oameni care pot sta pe propriile picioare, oameni autonomi economico-profesional. Oameni intregi. Oameni incercati, moral si profesional.Ei exista, nu trebuie „creati” prin inginerie sociala sau luminati de la Bruxelles. Ei exista, numai ca exista intr-o realitate sufocata si de nominalismul intelectual, pentru care nimic din ce e real nu e adevarat, si de realismul gros al imbuibarii parvenite, pentru care nimic din ce e adevarat nu e real. Trebuie doar sa ingaduim realitatii sa devina una cu adevarul.”

  INTREBARE : CUM PUTEM DEPISTA UN ANONIM DACA ESTE UN OM INCERCAT, MORAL SI PROFESIONAL ?
  ––––––––––––-
  Intelegem de dl. Mircea Platon ca totusi in aceasta tara mai exista o sansa ?

  INTREBARE :

  Care sunt deosebirile de abordare dintre dumnealui si OH (daca sunt ?) avand in vedere ca pe blog-ul dansului (extrem de interesant) suntem directionati, printre multe altele (cum ar fi bunele initiative ale Dacianei Sarbu, Europarlamentar – PSD) si catre : http://www.ecoruralis.ro/storage/files/Documente/RaportPAC.pdf, adica : „Romania si Politica agricola comuna, viitorul micii agriculturi romanesti in Europa”, avand in vedere articolul precedent prezentat de Ilie aici, articol cu referiri directe la Germania ca „motor” al UE si interesele ei economice geo-politice ,devenita atat de „delicata” acum, a monedei unice EURO ?
  –––––––-
  Indraznesc sa va aduc in atentie si aceste aspecte cu referire directa la „politica” blogului acesta (culianuwordpress), dar in primul rand la articolul de mai sus despre bancile populare agricole.

  Observand ca dl. Racu si dl. Catrinoiu se adreseaza cumva familiar catre dl. Platon si ii cer cu diverse ocazii parerea si il indeamna la actiune, cred ca o interventie a dumnealui (chiar si pe alte canale media) ar fi elocventa in privinta modului de a gasi solutii viabile si sustenabile.

  Va multumesc si sper intr-o dezbatere cel putin decenta si fara deviatiuni catre cu totul alte obiective.
  Daca se poate !

 2. PS

  In timp ce scriam articolul de mai sus, a aparut postarea lui @ factfile, care deja deturneaza scopul discutiei propuse.
  Eu ma refeream la inceputul mesajului la faptul ca unii „de pe aici” nu ne mai dau nicio sansa !
  Deci mesajul meu ne este cu referiri de niciun fel la cel al lui @ factfile, cum s-ar putea intelege.

  Daca se poate sa revenim la subiect !
  Va multumesc !

  • Oare ce era de votat negativ aici ? Era un anunt prin care lamuream natura primului meu mesaj si care parea ca vine in continuarea si ca raspuns la @factfile, care oricum devia de la ceea ce ne-a propus aici Ilie.
   Ce legatura este intre „rasismul rabinilor” si „Banca Gilortul” ??? 🙂

 3. Despre solutii viabile intr-adevar, nimic in articolul de mai jos (HotNews).
  Despre potentialul agricol imens , la care se fac referiri mai sus, absolut nimc !
  Distrugerea Romaniei continua planificat si intocmai executat de toate guvernele Romaniei.
  –––––
  Investitorii Straini, catre oficialii Ministerului Muncii: Flexibilizati piata, eradicati munca la negru si pastrati avantajele competitive
  de DP HotNews.ro
  Marţi, 7 decembrie 2010, 14:56 Economie | Companii

  Mariana Gheorghe, presedintele FIC
  Foto: Petrom Incurajarea angajarilor, cresterea puterii de decizie la nivelul angajatorului pentru flexibilizarea pietei muncii dar si propuneri de eradicare a economiei informale, au reprezentat subiectul intalnirii dintre reprezentantii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) si cei ai Ministerului Muncii. Potrivit reprezentantilor FIC, există trei direcţii importante în care legislaţia muncii are un rol fundamental: flexibilitatea legislatiei muncii, pastrarea avantajelor competitive si eradicarea economiei informale.

  Piata muncii: puterea de decizie a angajatorilor trebuie sa fie mai ridicata
  In privinta flexibilizarii pietei munciii, reprezentantii FIC argumenteaza ca acest lucru e necesar pentru a se permite o mai mare putere de decizie din partea angajaţilor şi a companiilor în ceea ce priveşte angajările, stabilirea timpului de lucru, stabilirea duratei contractelor etc. “Propunerile noastre vizeaza ajustarea legislației muncii pentru a o face mai flexibilă și adaptabilă la schimbările din mediul economic. In mod practic, asta ar presupune armonizarea legislației muncii cu principiile economiei de piață; posibilitatea ca angajatorii să poată să își gestioneze mai bine forța de lucru, facilitarea mișcării libere și relocării angajaților”, se arata intr-un document al FIC. De asemenea, reprezentantii in vestitorilor straini sustin redefinirea statutului juridic al patronatelor pentru crearea condițiilor unui dialog social constructiv și eficient, ca si modificarea procedurilor reglementate de Codul Muncii, aplicabile litigiilor de muncă, cum ar fi prevederile privind citarea, aplicarea sentințelor date de prima instanță judecătorească. Potrivit estimarilor facute de expertii FIC, masura ar putea duce la o scădere a ratei șomajului cu 1% prin infiintarea a 84.000 noi locuri de muncă temporare sau permanente pe termen scurt.

  Păstrarea avantajelor competitive este esentiala
  Păstrarea avantajelor competitive ale României în ceea ce priveşte atragerea de investiţii străine şi exporturile este esenţială. Industria filmului si cea de IT pot reprezenta exemple de succes, mai ales prin prisma costului forţei de muncă şi a nivelului de calificare. Cea mai mare parte dintre angajatori a luat deja măsurile necesare de restructurare. Legislaţia trebuie să permită, în acest moment, adoptarea deciziilor care să ducă la creşteri de productivitate. Modificarea prevederilor privind contractele colective de muncă, posibilitatea evaluării angajaţilor pe criterii de performanţă sunt elemente decisive pentru pastrarea avantajelor competitive ale României, în acest nou context economic. De asemenea, FIC mai sustine limitarea folosirii ajutorului financiar de șomaj și condiționarea acestuia de obligativitatea recalificării, sau de voluntariat pentru autorităţile de stat sau în cadrul ONG-urilor. ”Crearea de stimulente pentru instruirea în dobândirea de competențe tehnice și întărirea infrastructurii de recalificare folosind fonduri UE. Concentrarea asupra surselor de talente și stimularea dezvoltării acestora”, mai sustin reprezentantii investitorilor.

  Piata neagra a muncii: 1,6 milioane de angajati fara contract
  In ceea ce priveste economia informala, România are 4,2 milioane de angajaţi cu forme legale şi 1,6 milioane de persoane care lucrează fără contract. Spre exemplu, crearea a 10.000 de locuri de muncă cu salariul mediu pe economie ar înseamna că bugetul de stat ar încasa suplimentar aproximativ 7.000.000 lei lună (84.000.000 lei/an) prin taxele aferente. Calculul a fost facut pentru un salariu mediu de 1.800 Ron. Pentru aceasta, legislaţia muncii are nevoie de prevederi flexibile privind munca temporară şi angajările, în general.

  În spiritul celor de mai sus, Consiliul Investitorilor Străini a discutat cu reprezentanţii Ministerului Muncii propuneri menite.

  • Cica de succes in aceasta tara ar fi IT-ul si cinematografia.
   Exact ca in … India !
   Ati vazut cum ni-se stabilesc noua obiectivele de discutat pe HotNews ? Cum ni-se face noua „agenda de lucru” ?
   Cum o firma straina, careia noi i-am dat resursa enorma numita petrol pe nimic, ne-a pus acum o „coada de topor” romanca si care ne invata „mersul pe jos” inspre ceea ce-i intereseaza pe „ei” ?
   Cum ne transmit ei subliminal ca suntem un popor „inteligent” demn de IT-„Silicon Valley” (ne magulesc orgoliul si care in fapt (orgoliul)ne distruge ca popor)si cu oameni frumosi ce pot juca in filme; si ce peisaje incatatoare ?
   Dar turism nu !
   Infrastructura nu !
   Agricultura (cea mai importanta) Nu, Nu, Nu !
   OMG – DA !
   Trupe „carne de tun” , DA !
   Si pentru toate acestea … noi suntem de vina mereu pentru ca alegem prost !
   Nu-i asa ?
   Si in loc sa facem ceva , scriem pe bloguri !
   Si daca cineva incearca sa faca ceva , este „matrasit” imediat !
   Ortodoxie, solidaritate, distrubutism, sustenabilitate ?
   Tot ceea ce ne propun Hurduzeu si Platon sunt niste „aberatii”, nu-i asa ?
   Apocalipsa oricum vine si noi nu putem face nimic decat sa ne rugam , ca asa-i ortodoxul „autentic” !
   Ca roncea si ioan bucur !
   Sau sa facem, dar mai incolo, cand o sa jucam in filme cu totii ca savanti IT, filme regizate de altii , care nu sunt handicapati genetic cum ne spune „marele” intelectual Theodorescu Razvan , un evreu ce si-a romanizat numele de frica „legionarilor” !
   Traiasca „homo faber” !!!
   Votati orice ca tot nu conteaza !!!
   Faceti revolutie cu voie de la politie, ca tot e in greva sau mana-n mana cu hotii !!!
   Fiti inteligenti si relaxati ! FMI/FNI vegheaza !
   Certati-va intre voi pana va vine acru in gura, ca afara din UE si NATO tot nu va dam !
   Unde se gasesc tampiti mai mari ca aici ? Nicaieri !
   Combateti-ma !

 4. Voi ati observat ca astia nici nu vor sa discute de Distributism si Banci Populare ?
  Iar Basescu s-a tampit definitiv !
  Huuuooo guvern, parlament , justitie,presedinte ,toti !
  Ati ajuns mnai globalisti ca Fed-ul !!!
  Fiul lui madam Placinta a ajuns sa impuste lumea pe strada !
  Si Baconschi face fundatii crestine cu ea !!!
  Fratilor suntem terminati !

  • Acest lucru ne arata ca pana la urma si la noi trebuie sa inceapa macar sa se auda din ce in ce mai des despre aceasta solutie.
   Indarjirea si de multe ori anonimatul celor care o combat vehement inca inainte de a fi discutata, spune foarte multe despre pericolul pe care corporatiile de aici il simt deja !
   Si nu numai ele ci si mafiile sindicale !
   Pentru a odata restransa masa de potentiali dependenti de salariu si inlocuirea lor cu proprietari , dispar si sindicatele !
   Iar faptul ca Erste Bank a lansat deja o linie de credit cu dobanda zero pentru credite sociale (cu prilejul lansarii cartii lui Yusuf ) denota faptul ca unii incep deja sa se acomodeze cu ideea !
   Timid deocamdata , dar cu o presiune corecta, coerenta si continua, cu ajutorul lui Dumnezeu , vom reusi sa extindem acest tip de activitati !
   Iar articolul lui Ilie de mai sus , este bun un exemplu de ce inseamna sa gandesti si sa actionezi „pentru aproapele” tau !
   Fara sa astepti rasplata !
   Ea va veni in mod sigur, daca chiar crezi in Iisus Hristos !
   Nu judeca, nu te indoi nu te mandri !
   E simplu de spus, dar mai greu de facut !
   Si nu forta pe nimeni !

   • Cu adevarat un bun exemplu de normalitate si de solidaritate. Nu m-as grabi insa sa intimpin cu bucurie „reformele” unor colosi financiari. Sint initiative mai degraba asemanatoare cu produsele Bio ale unor mari producatori. Din categoria „sa acoperim si segmentul asta”. Nua re elgatura cu aproapele, nici macar cu vreo normalitate, ci tot lacomie si expasiune este. Cu cauta neparat sa implineasca o nevoie, sa-i raspunda, ci sa isi asigure prezenta in acel segment.

    Cred ca este esential faptul ca, gesturi asemanatoare cu cel din articol, nu tin de vreun efort deosebit de solidaritate, nici macar unul de verticalitate sau vreo fapta cu scop duhovnicesc. Face parte dintr-un simt practic si un firesc, care tine de acea normalitate autentica, ce nici nu se teme, dar nici nu cauta in manuale si isi construieste cine stie ce planuri elaborate.
    Lucreaza firesc, dupa masura locului, dupa legile universale ale intilnirii intre oameni, trecute prin masura proprie a celui care a invatat cite ceva despre lumea sta si are si niscaiva(suficient) de multa frica lui Dumnezeu.
    O normalitate care tine de o pornire personala, care se impune cu necesitatea specifica celor firesti, fara sa caute a se potrivi unui curent, unui fel de a gindi sau asteptind semnale din societate. Fireste ca nu l-ar deranja sa fie talmacit ca fiind tipic pentru un anumit fel de expresie social-economica sau sa intilneasca pe altii asemenea intr-o miscare mai ampla si care ar duce la interactiuni mai frecvente, dar nu le cauta intii pe acelea.
    Intr-adevar un prea bun exemplu. Si noi „teoreticienii” vom gusta mereu din amarul realitatii de a nu fi nici macar in apropierea masurii unui astfel de om, simultan cu bucuria ca au existat si exista asa ceva si cu nadejdea ca vom avea si noi vremea noastra. Care acum este!

   • Deja sint sufocanti legionarii astia, nu te mai poti desfasura de ei. Pe cind fosilele autointitulate „reperele” „dreptei”, isi fac linistite „vad” politic si de opinie acolo unde bintuie fantomele inca vii, ale comunismului, parazitind si falsficind de-a dreptul, la sursa, „formulele” dreptei conservatoare(evident la inceput prin stirnire de confuzie si amestecarea notiunilor). Unii din lipsa de altceva, altii, ca i-a dezamagit stinga.
    Iar noi lastarii viitorului distributist, nu putem inca sa punem prima caramida, ca ne arde si ne sufoca inca „Camasa lui Codreanu”.
    Nu-i de mirare ca Romania profunda e inca in exil personal si interior, nu de teama de a fi ironizata si de a cadea in penibil mediatic sau de sterila polemica cu „elitele” consacrate, ci pentru „tinerele promisiuni” se impiedica de oportunismul lui Neamtu si de gheara nevazuta a amenintarii bandite legionare.
    Cui ii pasa de fapt. Romania profunda exista si e vie, dar nu pe forumuri si nu poate fi hartuita nici de Neamtu, care se face ca nu exista si nici imbatata de singe de „ideologia criminala” a legionarilor, pentru ca ii hraneste si le e mai proaspat in amintire riul de singe martir, din temnitele comuniste.
    Dar noua ca romani, acum ca si aiurea, intotdeauna ne e jena de noi insine de trecutul nostru criminal si terorist(evident nu cel comunist, acolo reiese ca a fost prost aplicat) si in loc sa ne asumam si sa analizam coerent trecutul, autist, ne astupam urechile si ochii la propriile noastre momente istorice controversate si ne rescriem iar istoria, de teama sa nu parem(cui?) altceva decit sintem sau ne dorim sa fim(sic)
    Pina una alta cind ti se nazare o halucinanta punte intre legionarism(ce o fi ala? a, da o ideologie criminala, dupa cum spunea parca…Tutea) si liberalism(corectat neo-liberalism), te intrebi cine stirneste mai multa confuzie si sminteala chiar si la nivel de etichete: blogerii distributisti(nu vorbim de cei autentici se intelege ca nu au timp de blog)sau „reperele” „dreptei”?
    Chiar daca „Indemn la simplitate” poate e un indemna sa zicem, prea profund, un simplu apel onest si banal, la a nu mai cutreiera vazduhul si cimpiile, mi se pare suficient.
    Mai pe romaneste spus: veniti-va in Fire!
    Nu va temeti maica nici de capcaunii si strigoii „legionari”, nici de limba lunga a lui Neamtu, ca doar nu sinteti cirpe de rufe, ci…distributisti in toata firea.

    PS. Asta cu Neamtu care a trecut de la „legheon” la neo-liberalism si apoi „democratie” „crestina”(remarcati ordinea termenilor), imi aduce aminte de butada lui Nae Ionescu „dacă nu eşti de stânga în tinereţe înseamnă că nu ai inimă şi dacă nu eşti de dreapta la bătrâneţe înseamnă că nu ai minte”, care se pare ca acum cere o noua analiza.
    Spunea cineva ca cica domnului Catrinoiu, nu i-ar placea sa se pomeneasca de „nu le rostim numele” pe blog. Eu as zice mai degraba ca chiar il arde, e ceva ca o chemare de sirena, un foc launtric.
    Pina la urma ori e freudian, invidie de Neamtu sau invidie de legionari sau …”pacatele tineretilor”? Ca cine nu se simte amenintat, isi vede, aristocratic si practic de distributismele lui si nu se ia la harta sau se spaiminta, nici cu „fantomele”, nici cu degeneratii, nici nu se intreaba daca si-au dat mina, ci da exemplu personal si mostre de virilitate (nu-mi vine acum sa zic de care intr-un cuvint)

 5. Un discurs conservator pe bunela primarul LOondrei, Boris Johnson, care le cere penitenta eurofililor fanatici care au tratat cu dispret englezii eurosceptici. Dom’ baconsky, se aude? te asteptam sa te autoflagelezi si matale cu Tratatul de la Maastricht:

  „I think we deserve an apology. By “we” I mean all the Euro-sceptics, Euro-pragmatists, Euro-realists and Euro-hysterics who were alarmed by some of the optimism that surrounded the birth of the single currency. Do you remember the disdain with which we were treated? We were told that we were boss-eyed Little Englanders. They used to say we were a bunch of xenophobic, garlic-hating defenders of the pint and the yard and the good old bread-filled British banger.

  Whenever we protested about any detail of the plan for monetary union, we were told that we were in danger of stopping the great European train, boat, bus, bicycle or whatever it was. We were a blimpish embarrassment to our country, a bunch of idiot children who had to be shooshed while the grown-ups got on with their magnificent plans.

  So it gives me a tingling pleasure to report that everywhere you look on the map of Europe we have been proved resoundingly and crushingly right […]Politics made the euro, and politics can destroy it, especially if electorates start to feel it is a machine for German domination and the destruction of benefits and wages; or if the German electorate feels that it is a machine for fleecing Germany.

  In the meantime, all those snooty Europhile politicians and journalists who sneered at us for our doubts should be forced to crawl in penitence to Dublin Castle, scourging themselves with copies of the Maastricht Treaty. We have been vindicated, and the least they can do is admit it. They know who they are.”

  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/8198210/Snooty-Europhiles-should-be-forced-to-crawl-in-penitence.html

  Hai, dom’ Baconsky, foloseste-ti „darul libertaii” ca sa ajungi si la darul responsabilitatii. Fa penitenta pentru minciunile tale europene.

  • Ma surprinde totusi numarul mic de contributii, la filmul despre Pitesti, desi e de mult timp acest apel. Sint curios cum suna un raspuns oficial de refuz, al celor care pot contribui substantial.
   Pentru cei care au trecut prin acea golgota nu va aduce cine stie ce bucurie si folos(ei deja si-au luat sau isi vor lua plata acolo unde sint asteptati), ci mai degraba generatiilor viitoare. Pina la urma bucuria lor e sa cunoasca cit mai multi blestemul si urgia acelor zile. E un proiect la care ai avea o imensa multumire sa le arati copiiilor sau nepotilor, ca ai contribuit.

 6. Pai ia uitati ce increngaturi aici. E groasa!

  „Dar cum a reuşit totuşi Isărescu să reziste atâta vreme în funcţie, fără să fie contestat de nimeni? Urmează al treilea secret: a plătit opinia publică pentru a-i fi favorabilă. O dezvăluire a site-ului Reporter Virtual ne arată că BNR a plătit miliarde de lei presei, pentru a beneficia de o imagine imaculată. Sub masca publicării cursului de schimb oficial şi a face “comentarii de educare financiar-bancară”, BNR a plătit miliarde de lei către presă în fiecare an. Însuşi Adrian Vasilescu, consilierul BNR care ne face “educaţie bancară” de ani de zile în Ziarul Financiar, recunoaşte deschis acest lucru: “Noi am avut până în 2008 contracte de parteneriat cam cu toate ziarele şi am dat într-adevăr miliarde de lei vechi, pentru a încuraja ziarele să lase la o parte ideea de audienţă şi să scrie şi ştiri sau comentarii de educare financiar-bancară. În 2008 am încheiat”, a declarat Vasilescu în cadrul seminarului EU-Cofile, organizat de BNR, Alpha Bank şi ARB. “În timp ce domnul Vasilescu susţine că acest proiect este încheiat, mai exact cel de sponsorizare a presei, tot dânsul publică în continuare articole în Ziarul Financiar şi Săptămâna Financiară, ceea ce înseamnă că este plătit sau plăteşte presa pentru preluarea editorialelor sale”, scrie ziaristul Tiberiu Lovin despre această chestiune.

  Şi un ultim secret, pe care îl las ca subiect de meditaţie tuturor celor care încă mai cred în mitul Isărescu: cum se face că soţia directorului Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, este consilier la BNR? De ce nu apare Ioana Patapievici în organigrama publică a instituţiei, care sunt atribuţiile acesteia, de ce are salariul confidenţial şi de ce trebuie să aflăm acest lucru din declaraţia de interese a soţului? Ce servicii trebuie să aduci şi cui, pentru a primi în familie asemenea sinecuri plătite din bani publici?

  George Bara la http://www.ziaristionline.ro/2010/12/13/george-bara-doamna-patapievici-si-secretele-lui-mugur-isarescu/

  • Multumesc pentru link, nu stiam de el. Deci Ioana PatapieViciu lucreaza la BNR? Wow, deci de asta ne explica PatapieviCiu masculul cat de bine o ducea leul in interbelic si cat de prost o duce acum, stie el ce stie….

 7. Totusi nu vad ce legatura are Puric si sotia lui PatapieViciu, ce legatura are clubul de la roma cu BNR. Trilaterala si bielderbergii, astia sunt altceva, aici e mafia. dar clubu de la roma e o facatura care nu are nimic de+a face cu conspiratia. sunt multi distributisti, anti+capitalisti si anti+socialisti si nationalisti in clubul de la roma, printre care si david korten.

  • „Teoriile conspirationiste, indiferent de provenienta lor, sunt animate de un spirit anti-ortodox. In ciuda aparentelor, ele legitimeaza imaginea Sistemului ca mecanism implacabil; omul prins intr-o panza de paianjen de dimensiuni planetare, nu are nicio posibilitate de a se revolta.”Conspirationistii” pretind ca au gasit acel „ceva” (plan secret) sau „cineva” (Antihristul, Evreul) care il subjuga complet pe om. Apeland la un Referent universal ca factor de instrumentalizare a subiectului uman, conspirationismul functioneaza dupa logica determinista a Sistemului. In mod indirect, neaga „libertatea in Hristos” a persoanei. Daca suntem liberi in Hristos, nimeni nu ne poate obliga sa acceptam planurile secrete ale societatilor oculte. Nu trebuie sa ne supunem adevarului realitatii, ci Adevarului intrupat care este Viata. A proclama atotputernicia Sistemului, asa cum o fac adeptii „teoriei conspiratiei”, inseamna sa proclamam triumful mortii. O victorie a satanei”.
   Asa ca … Puric si cu Hurduzeu poti fi chiar „antihristi” , noi credem in solidaritatea umana, asa cum ne invata Hristos.
   Ca 250.000.000 de europeni o pun in practica in sistemul cooperatist si ca alti 550.000.000 de non-europeni o fac si ei , este foarte bine ! Fiecare in credinta lui, asa cum ne-a facut Dumnezeu ! Si este treaba Lui de ce a facut asa !

   Noi nu-l avem idol pe Hurduzeu sau pe Puric. Nici macar pe Platon !

   Noi stim Poruncile si cautam sa le respectam, asa cum suntem, cu pacatele si neputintele noastre , pe care singuri le-am ales !

   Si pentru ca stim ca nu putem face nimic singuri, Il rugam pe Dumnezeu !

   Doamne ajuta !

 8. Draga Ilie !
  Revin si arat : Eminescu a fost pagan si ultra-patriot !
  Atacul concertat asupra lui Puric are un singur scop : distrugerea ideii nationale.
  Atacul asupra lui Ovidiu , acelasi scop !
  „Cozile de topor” si imbecilii patentati actioneaza de sute de ani pentru negarea acestui neam.
  Orice reactie de demnitate este catalogata imediat ca fascista, legionara, comunista, anti-evreiasca, imperialista, homofoba etc., etc.
  Toti sunt „specialisti in salvarea neamului” mai putin cei doi de mai sus.
  Oamenii nu dau nicio replica si isi vad linistiti de treaba, iar super-credinciosii si „luptatorii neamului” ii toaca neincetat.
  Intr-una !
  Iar cei care sunt de acord cu ei sunt la fel de „vinovati”, in opinia acestor „frecadores”.
  Stim : „suntem un neam de oligofreni si cu voia lui Dumnezeu vom dispare de acest Pamant”.
  Important insa pentru noi astia „masoni, legionari , anti-legionari, comunisti, utopici, badarani, prosti, cretini, manipulati, etc.,etc.,etc.” este ce vom raspunde la intrebarea : ” Tu ce ai facut pentru neamul tau ?”
  Cred ca la acessta intrebare, fiecare dintre noi nu poate raspunde decat singur, iar fraze de tipul: „le-am spus altora ca sunt prosti si rai si cam atat”, nu vor fi suficiente.
  Dar poate ma insel eu si ei au dreptate !
  Poate ca altceva nu sunt in stare sa faca !
  Dumnezeu stie !

 9. O gluma buna:

  1. Dan C. Mihailescu: „Ei bine, dacă de antiburghezia fascismului am scăpat, furia antipaseistă a neocomunismului o simţim tot mai frecvent şi tot mai agresiv.” (http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=15924)

  2. Vladimir Tismaneanu, elogios, despre cartea lui Aligica& Stoica: „Nu am găsit nici măcar un grăunte de paseism romantic în această carte. ” (http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-conservatorismul-schimbarii-catre-o-dreapta-a-secolului-xxi-849940.html) ”

  3. Mihail Neamtu, elogios, despre sine insusi: „Neamţu s-a disociat de orice mesianism teologico-politic şi de curentul agrarian (‘neopăşunist’). Refuzând anexarea în trena unui paseism utopic, Neamţu a susţinut teza conform căreia „creştinismul mileniului III va fi urban sau nu va fi deloc.” (http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Neam%C8%9Bu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s