Oligarhia kapitalista e ereditara

Citesc ca România şi alte state membre UE: Vrem condamnarea crimelor comunismului, ca şi în cazul Holocaustului. Frectie la picior de lemn! Nu sunt de acord cu ce propune dl Baconschi.

Eu vreau sa se lucreze la un raport care sa interzica pe viata accesul in politica si economie al celor care au colaborat cu comunismul si nazismul, dar mai ales sa se interzica, in politica si economie, accesul copiilor celor care au colaborat cu comunismul si nazismul, pana la a treia generatie. Mi se pare imoral ca copiii bolsevicilor (Patapievici, Baconschi, Tismaneanu, etc.) sa dea lectii de morala, in timp ce copiii celor care au refuzat sa colaboreze cu comunismul sunt cenzurati in presa si pusi la zid prin terorism intelectual de catre copiii bolsevicilor. Mi se pare imoral ca puterea de stat si cea financiara / BNR sa fie impartita intre exact aceleasi clanuri ideologice materialiste care au fost in comunism. De ce nu se practica impartialitatea in viata publica din fostele tari comuniste?

Nu numai monarhia e ereditara, dar si oligarhia care a eradicat monarhia e ereditara. Ceea ce se petrece azi in Romania nu e altceva decat oligarhie dinastic-ereditara! Nu-i de mirare de ce directorii bancilor kapitaliste straine si managerii corporatiilor din Romania sunt toti / majoritatea copiii generalilor si securistilor din comunism.

Asta ar fi adevarata lustratie, adevarata revenire la normalitate. In rest, ce vrea Baconschi e frectie la picior de lemn.

Neomarxistul Baconschi, pe urmele lui Ion Iliescu, recunoaste:

„In 1990, Parisul a gazduit un colocviu intitulat „Triburile si Europa”. Scopul actiunii era acela de a calma febra nationalista din proaspat-emancipata zona rasariteana a continentului. Operatiune de culpabilizare si de pedagogie neomarxista. […] Unii dintre contestatrii loviturii de stat – urcati in balconul din Piata Universitatii – n-au inteles din primul moment riscul ca noul nationalism (asortat cu subite nostalgii legionare) sa-l continue pe acela forjat de aparatul represiv al lui Ceausescu. […] Ne place sau nu, organizatorii colocviului de la Paris aveau dreptate. Manifestam inca o gandire tribala, nu una inspirata de modernitatea contractului politic.” („Crestinism si democratie„, Curtea Veche, 2010, p. 76-77).

Ce bine minte dl „teolog” de Sorbona. Imediat a nascocit si motivul de a ingropa, exact ca Ion Iliescu, revolta din Piata Universitatii: erau „legionari”, „fascisti”, iar neomarxistii de la Paris aveau dreptate.

E curios cum, dupa 50 de ani de comunism si vanatoare de facisti si legionari, in decembrie 1989 in Piata Universitatii erau inca „legionari”, „fascisti”….. tare curios.

Reclame

28 de răspunsuri la „Oligarhia kapitalista e ereditara

 1. Tismaneanu, facand apologia unui criminal:

  „Am fost intr-o seara la Laszlo Rajk Jr, arhitect, disident, membru al Parlamentului din partea Liberilor Democrati, fiul liderului comunist asasinat in urma unui proces-spectacol in 1949 (a fost acuzat de spionaj). Era in momentul ultimelor negocieri cu Slobodan Milosevici. La un moment dat, Holbrooke s-a retras intr-o camera, s-a intors si ne-a spus: “Am vorbit la telefon cu Milosevici, n-a acceptat conditiile noastre, va urma bombardarea”. A spus aceste lucrui cu un ton grav si intristat. Era insa unica solutie pentru a pune capat mascrelor organizate de Milosevici, Karadzici si Mladici. A fost diabloliat in presa nationalista controlata de demagogii sarbi. Credea sincer in rolul Statelor Unite ca putere garanta pentru drepturile omului. Nu era catusi de putin un naiv, dar era un idealist. Stia din familie ce a insemnat Holocaustul (tatal sau emigrase din Germania, mama din Polonia), si se opunea cu pasiune oricarei forme de barbarie, oricaror politici maniacale care transforma intregi grupuri umane in ceea ce Hannah Arendt a numit „populatii superflue”.”
  http://www.revista22.ro/realismul-moralitatii-richard-holbrooke-9547.html
  Pai sarbii nu au fost populatie superfkua pentru Holbrook?

 2. Titus Filipas spune cam acelasi lucru:

  “Pe blogul său, Vladimir Tismăneanu anunța dezbaterea publică organizată de ciraci. E bine. Așa și/le trebuie. Să-i ignorăm pe cei care nu ne sunt ciraci. Dezbaterea se termina cu întrebarea «Restauratie sau revolutie?» Ce minune? După 21 de ani de la Zaveră ne mai întrebăm cu superbă naivitate mimată de nu cumva va fi fost o veritabilă restaurație sau, cine știe, chiar o revoluție. Dar ce s-a restaurat? Comunismul sau capitalismul? Nu a fost o restaurație ci o instaurație. A cleptocrației janusiene, cea cu două fețe, comunistă-capitalistă, care a definitivat colaborarea creatoare, adică complicitatea fără falii dintre neocolonialiștii capitaliști occidentali și burghezia roșie, locală, compradoră, instrumentul colonizării. Vladimir Tismăneanu știe ce e burghezia compradoră, fiindcă părinții săi și el însuși, în junețe, au făcut parte din ea. ”

  http://blogideologic.wordpress.com/2010/12/18/vladimir-tismaneanu-anunta-dezbaterea-publica/

  Oare cand se va terminba cu Tismaneanu si ceilalti flaimuci ai timpului nostru?

  PS „Flaimuc” e aici folosit in sensul in care il folosea Ionel Teodoreanu care vorbea de „flaimuci ai timpului nostru”, adica „oameni de vaza”. Tin sa clarific acest lucru ca sa nu sara dl Tismaneanu sau alti flaimuci mai mici sa urle ca ii scuipa si injura „legionarii”.

 3. Viitorul presedinte al Romaniei, Teodor Baconski, are dreptate cand vrea sa se elaboreze un cod deontologic pentru mass-media. Trebuie interzise publicului revistele Rost si Convorbiri Literare unde publica rasistii, xenofobii , izolationistii Catrinoiu, Platonel Mircica, Hurduzeu.

  Platonel Mircica a reusit si el sa publice un text academic in america prima data in 5 ani de cand se chinuie sa termine teza si nu mai poate sa o termine. cine stie, cred ca urmator text ii apare peste 10 ani. in ritmul asta pana la pensie are timp sa isi termine teza si sa si mai publice un studiu, cel mult doua……..

  • Ha,ha, ha, ha, ha 🙂
   Baietzasch !
   Alupigus !
   Ai trecut de gradul de caporal agent secret ? 🙂 😉 😉
   Cred ca mama ta a avut interzis sa te faca si pana la urma te-a fac(ut) iuuuuuuuu 🙂 🙂
   Vezi ca Ilici si Baselu’ au aranjat ca va fi republica parlamentara 🙂 🙂 🙂
   Sau sefii tai nu te informeaza ?
   Poate vor sa scape de tine 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 si te dau la „schimb”.

 4. RASISTUL BACONSKY, sanctionat ca atare de CNCD, ameninta deja cu cenzura? Poate ies legionarul Neamtu si cominternistul Tismaneanu si fac o ceremonie de ardere in piata publica a cartilor si revistelor care nu le convin pentru ca spun adevarul. Rusine! Tratati romanii ca si cand ar fi o „populatie superflua”.

 5. Iata ce spune Baconschi: „Am lasat si un alt santier neterminat: acela al post-nationalismului. Casa natiunii trebuie zidita acum pe liantul contractualismului democratic si al patriotismului constitutional, insa noi continuam s-o concepem ca pe o constructie mitica, sacra mostenire, tezaur de valori imuabile, etc.”

  Voi face o recenzie in care voi cere ca BOR sa se pronunte oficial asupra elucrubatiilor dictatoriale si seculare marca Baconschi in care se face apologia statului rational modern care sta la baza totalitarismelor sec 20, in schimb ce „statul natural”, cum il numeste Eminescu, e anatemizat fara argumente.

  Biserica trebuie sa se trezeasca din somnul ratiunii cel de moarte si sa excomunice sectarii daca nu vrea sa ii fie mai rau mai tarziu. Sau Biserica o fi mai liberala decat Locke?!

  E sinistru totusi ca Biserica Ortodoxa Romana, de la care se asteapta multe, prefera sa fie anexa unui partid politic, si nu generatoare binelui comun.

 6. Pingback: Fiii bolsevicilor ameninta cu cenzura « Radical & hipercritic·

 7. Functionarul Mihail Neamtu, platit din banii nostri, umbla prin tara si insulta pe oricine ii sta in cale, cu obraznicie de ciocoi arivist:

  „Florica Scarlat spune:
  17/12/2010 la 15:35

  STIMATI CITITORI,

  Referitor la comentariile aduse de d-nul Mihail Neamtu serviciilor oferite de Agentia de Voiaj CFR nr.1 Bucuresti, va precizam urmatoarele:
  • In data de 16.12.2010, in jurul orei 17.00 , s-a prezentat in agentie d-nul Mihail Neamtu s-a asezat la ghiseul nr . 8 , trafic local, deservit de casier CF Popescu Elisabeta, ghiseu la care se mai aflau aproximativ 4 persoane .
  • D-nul Neamtu, foarte recalcitrant, solicita d-nei sef tura Chivu Maria, ce se gasea in acel moment in spatele ghiseelor de trafic local , infiintarea a inca unui ghiseu care sa preia calatorii ce asteptau. D-na sef tura ii comunica acestuia ca emiterea legitimatiilor se efectueaza rapid si ca nu se poate infiinta din lipsa de personal .
  • Acesta nu se multumeste cu expicatiile date si paraseste randul la care se afla, intra in biroul sefei de tura, unde in acel moment se intorsese si aceasta, continuand pe acelasi ton de nemultumire si folosind expresii jignitoare la adresa personalului .
  • Intre timp, auzind tipetele d-nului Mihail Neamtu, intervine si d-nul Iordache Gheorghe, agentul de paza, care ii atrage atentia d-nului Neamtu Mihail sa vorbeasca cuviincios, sa nu perturbe linistea celorlalti calatori .
  • Eu, personal, i-am explicat ca d-na casier CF Gavan Rodica, de la trafic international, nu este autorizata sa emita legitimatii in trafic intern si l-am rugat sa mearga la ghiseu deoarece ii trecuse randul .
  • Atunci d-nul Neamtu a fost si mai violent in modul de exprimare si ne-a adresat in continuare expresii de genul “cine ne patroneaza, psd-istii, pn-listii “ , “ca frecam menta“, “nesimtite”, precum si altele injurii si jigniri ce nu pot fi reproduce. Intr-un final, a mers la ghiseu si si-a procurat legitimatia de calatorie, dupa care a deschis usa biroului sef tura si ne-a adresat alte injurii .
  • Deasemeni, va aducem la cunostinta ca in Agentia de Voiaj CFR nr. 1 Bucuresti in program, in tura de dupa amiaza aveam de serviciu urmatorul personal :
  – trafic local : Casier CF Popescu Elisabeta
  Casier CF Mitroi Lidia
  Informator calatori Berki Lucretia
  – trafic international : Casier CF Gavan Rodica
  – activitati conexe : Informator calatori Danila Florica
  – Sef tura Chivu Maria
  • Legat de faptul ca am fost acuzati ca promovam “reviste porno”, va aducem la cunostinta ca in prezent din cele 84 de titluri de reviste, aflate in cele 2 standuri din spatele ghiseelor, nu avem nicio revista porno, iar una din revistele la care d-nul Neamtu face referire este revista FHM, revista care nu are nicio informatie de natura pornografica. Revistele si ziarele aflate in acel moment in vanzare sunt publicatii care se afla in orice punct de distributie a presei, respectiv in gari, aeroporturi, supermarketuri, etc.
  • Mentionam ca personalul unitatii este atent selectat si receptibil la solicitarile clientului.
  • Speram in continuare ca cititorii sa apeleze cu incredere la serviciile oferite de agentia de voiaj CFR.

  SEF AGENTIE ,
  FLORICA SCARLAT”

  http://www.contributors.ro/administratie/reforma-cfr-casa-de-bilete-%C8%99i-revistele-porno/

 8. Florian Colceag: ‎”FMI-ul nu dă bani, ci împrumută. Împrumutul e cu garanţii. Garanţia înseamnă, până la urmă, ţara. Dacă o ţară nu-şi poate plăti datoriile, ea aparţine de drept Fondului Monetar Internaţional. Şi atunci se poate vinde, ca orice proprietate. E un amănunt pe care oamenii nu-l ştiu. Sunt destul de multe popoare care nu au ţară.”

  Adică Uniunea Europeană face un joc?

  Florian Colceag: „Da. E un joc. Şi trebuie să ţinem seama că resursele sunt limitate pe planeta asta. Una dintre resurse – repet – e TERITORIUL. La o populaţie care a explodat demografic şi cu o economie în declin, TERITORIUL contează. E clar că există tot soiul de bătălii şi de influenţe pentru obţinerea resurselor, INCLUSIV a unor alte TERITORII…”

  “În curând vom deveni emigranţi în propria noastră patrie”

  Vreau să ştiu dacă am înţeles bine: se poate pune problema TERITORIULUI României, în jocul ăsta al Uniunii Europene?

  Florian Colceag: „Evident. Si nu e vorba doar de Uniunea Europeană, ci şi de o instituţie mondială sau de un ALT STAT. Uitaţi-vă la China, care deţine acum aproximativ jumătate din Africa şi cam un sfert din Statele Unite. AU CUMPARAT, pur şi simplu ACESTE TERITORIIi… Pentru populaţia locală schimbarea unei forme de guvernământ nu e atât de dureroasă. Faptul că pe noi ne conduc români, sau nemţi, sau irlandezi, sau altceva, atâta timp cât avem ce mânca şi o oarecare bunăstare, nu deranjează foarte mult. INSA PENTRU EI, pentru cei care văd România ca pe O OFERTA – ieftină şi uşor de cumpărat în momente de criză – acest aspect e important în ecuaţie.

  IN ACEST MOMENT APARE PROMISCUITATEA POLITICULUI care – oamenii politici, mai exact – SE OFERA SA MAI VANDA CE SE MAI POATE, PENTRU NISTE BENEFICII PERSONALE SAU DE GRUP. De aici şi bătălia politică: cel care prinde puterea se alege cu câştigul. Problema noastră este că în curând vom deveni emigranţi în propria noastră patrie.”

  E un fel de invazie mascată…

  Colceag: „Exact. Dar se petrece peste tot în lume, nu e numai la noi… Şi acum, ca să revenim, nici corupţia politică nu e o invenţie românească. Ea a fost gândită şi provocată, ca să poată fi folosită pe termen lung. Momentul cel mai propice al exploatării ei este criza… O a doua problemă, la fel de importantă, este faptul că a scăzut încrederea în administraţie şi în guvern deoarece, în acest moment, guvernul este finanţat de bănci, nu este un dirijor de programe de dezvoltare care să permită sustenabilitatea ansamblului. În aceste condiţii, cine finanţează decide.
  În democraţiile adevărate deciziile se iau în urma consultării specialiştilor în politici publice (policy making), iar aceştia au tot interesul să întărească structura economică şi decizională a ţării.”

  http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-iii

  Florian Colceag despre monarhie:

  ‎”Un lucru e clar: criza afectează pe toată lumea. Dar nu în mod egal. Sunt ţări care trec relativ uşor şi fără traumatisme sociale peste ea.
  Care sunt aceste ţări?
  Ţările Commonwealt-ului… Sau ţările care au monarhie. Se poate constata pe baze statistice că monarhiile traversează mult mai uşor efectele crizei”

  Care-i explicaţia?

  Bătălia politică nu e atât de acerbă în sistemele monarhice. De ce? Pentru că există structuri care permit continuitatea programelor. Şi anume structurile Policy Maker, alcătuite din specialişti pe toate domeniile, care cunosc totul pe aceste domenii. Totul, adică la nivel internaţional. Ei se pot raporta la tot ce constituie parte din acest domeniu şi-şi dau seama de unde vine optimul. Ei pot duce mai departe continuitatea programelor, chiar dacă se schimbă şefii politici. Iar monarhia mai prezintă un avantaj: durează mai mult de patru ani. Este, practic, veşnică. Şi, ca un corolar, aici apare o mare problemă a democraţiilor făcute pe genunchi, cum e cea din România: pe nimeni nu interesează proiectele pe termen lung, adică mai lungi de patru ani, pentru că nimeni nu e sigur că va mai fi în funcţie la următorul mandat.

  De ce aceste structuri există cu precădere în ţările monarhice şi mai puţin în republici?

  Pentru că monarhia nu are suport. Monarhia e acceptată de populaţie nu prin mecanismul democratic al votului, ci doar prin tradiţie. Şi, ca să reziste, instituţia monarhică are nevoie să se înconjoare de cei mai capabili specialişti în toate domeniile, care pot rezolva problemele populaţiei. Monarhia este selectivă la nivelul liderilor, în timp ce populaţia, în sistemele nemonarhice, are doar instinct, nu are principii de selectivitate care să-i permită să aleagă cei mai buni specialişti şi cei mai sănătoşi moral. Populaţia alege după criterii manipulatorii, adică după cum îi duc alţii de nas. Inconvenientele acestui sistem se văd cel mai bine în situaţiile de criză.”

  http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-iv

  A spus vreun intelectual basescolog asa ceva pana acum? Nu. Stie cineva cine e Florian Colceag? Nu.

  Florian Colceag este preşedintele IRSCA Gifted Education, matematician, profesor, 20 de ani de experienţă în educaţia copiilor supradotaţi şi în antrenarea copiilor olimpici la matematică cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competiţii internaţionale de matematică. Este reprezentant în România al World Council for Gifted and Talented Education. http://www.supradotati.ro/

 9. @ Pe cine …
  Ai un nume mult prea lung si mult prea insidios pentru a fi veridic.
  O sa-ti raspund eu in locul lui Itzic. Am vorbit cu el si mi-a dat voie. Nu are timp de tine.
  Deci :
  – articolul este din 2008 !!!
  – acolo capsali zice printre multe altele foarte adevarate despre Neamtu : „Şi este evidentă decontextualizarea – pe care o forţează până la falset – prin care introduce în miză personalităţi care nu au nici o legătura cu subiectul”.
  – acelasi lucru faci matale acum si aici !!!
  – noi toti de pe acest blog nu avem treaba cu legionarii (pe unii chiar ii enerveaza cumplit asta, mai ales pe cei interesati !), dar stim foarte bine ca zelea codreanu cat a fost capitan nu a ordonat nicio crima si nici nu s-a comis nicio crima care sa-i poata fi pusa in carca.
  – in acel articol se devoaleaza caracterul de „limbric” al lui neamtu (cu care , repet, suntem toti de acord !!!) care din apologet al lui codreanu devine globalist si moralist.
  – deci apropierea lui codreanu de neamtu in decontextualizarea pe care (iarasi repet ca poate intelegi) o faci este falsa si are un singur scop : COMPROMITEREA DREPTEI ACTUALE SI ADEVARATE (DIN CARE ESTE EVIDENT CA NEAMTU NU FACE PARTE; NICI PLESU, NICI LIICEANU, NICI JUVARA, NICI BASESCU, NICI PATRICIU, ETC.).
  – NICI TU NU ESTI DE DREAPTA TOCMAI PENTRU CA MINTI PRIN OMISIUNE !!!
  – DACA CREZI CA ESTE RAU CA NEAMTU ESTE UN APOLOGET AL LUI CODREANU (DAR ITI GARANTEZ CA NU ESTE , PENTRU CA ALTFEL NU AR STA LANGA TISMANEANU) SCRIE-I PERSONAL.
  In cocluzie :
  – Iti multumim ca ne arati cat de jigodie a ramas Neamtu in continuare.
  – Nu ne esti prieten pentru ca decontxtualizezi si vorbesti despre actiuni ale lui Neamtu ca fiind actuale cand ele sunt moarte de mult !
  – Esti autentic de dreapta si folositor acesteia, atat cat este si Gigi Becali 🙂
  Adica zerrroooo !
  – Iar articolul de fata al lui Ilie este despre oligarhia kapitalista ereditara si tu vrei sa deturnezi discutia tocmai pentru a proteja aceasta nomenclatura : dai in neamtu cu argumente false si inactuale si astfel vrei sa pari de dreapta.

  Vei turba dupa ce vei citi acest comentariu si vei avea o replica „dura”. Cel putin in mintea ta ! 🙂
  Noi nu iti vom mai raspunde orice ai zice si tu vei turba cat de „prosti si vanduti” suntem 🙂
  Asa suntem noi : „jeguri” !
  Nu-ti convine nu mai intra aici pe blog !
  Ja daici !
  Sepelau !

 10. Si pentru a reveni la subiect „Oligarhia …ereditara” cu argumente solide si actuale , uitati aici cum de 3 ani nu se poate face un film depsre „Fenomenul Pitesti” de catre Sorin Iliesiu , iar Tismaneanu si cu Neamtu … fac ei unul si confisca din nou „dreapta”.
  http://c-tarziu.blogspot.com/2010/12/demascarea-un-film-despre-reeducarea-de.html
  In schimb cei adevarati de dreapta , stau si discuta si se cearta ca prostii pe teme ca : „cum sa ne inchinam si cat de des”, daca Stefan cel Mare este sau nu Sfant, „pericolul Puric semnalat de super-ortodoxul Roncea V.”, simpatiile lui Codrescu despre Codreanu si „pericolul fantastic” al ideilor lui, „masonul Georgescu care vrea ca impreuna cu Hurduzeu sa ne vanda masonilor”, si alte teme de maaaaare actualitate care permit stangistilor sa stea linistiti si sa se vopseasca in ce culori vor ei (rosii, galbene, portocalii, etc.) si sa confiste coordonat tot spatiul virtual si mai ales pragmatic cu actiuni concertate de distrugere a tarii.
  Certati-va fratilor pana va vine acru in gura. Asta si vor !
  Tismaneanu si cu Neamtu sunt deja de „dreapta” , alaturi de Plesu, Patapievici, Liiceanu, Djuvara , etc.
  Iesiti voi in public , daca puteti , si spuneti ca voi sunteti de dreapta.
  Va vor rade toti in nas si va vor spune ca … Cristoiu e mai de dreapta decat voi, chiar daca asta sustine pe toate canalele ca este comunist ! Adevarat !
  Auguri !

 11. Nu prea are rost sa comentam provocarea evidenta lansata de Cristoiu si nu este in discutie nici profesionalismul doamnei Eugenia Voda, fata de care nu exista nici macar minime rezerve in aceasta privinta, cu atit mai putin suspiciuni sau „incalcari” ale deontologiei, legate de discriminare. Ce este insa putred si suspect pina in maduva, este reactia „conservatoare” si „indrazneata” a semnatarilor scrisorii de protest fata de CNA.
  Asta chiar ar fi de netrecut cu vederea, pentru ca miza lor nu este nici apararea Eugeniei Voda si a libertatii de expresie(ce libertate e aia, care nu pleaca de valori traditionale, ci validate, nu se reazama pe criterii universale, ci confuze si rostul ei nu sufera vreun amestec transcendent, ci „cultural”?), nici miza lui Cristoiu nu este apologia Capitanului(care nu mai e de mult un prilej de discutare a criteriilor sau dezbatere serioasa, ci simpla masca sperietoare, cu care se atita spiritele), fara sa fie nevoie de prea multe argumente in a sustine acest lucru.
  Important este ca din ce in ce mai des, in ultimul timp, intelectualii publici, impreuna cu camarila de ocazie sau permanenta, tin neaparat sa pozeze in conservatori, dreptaci si niscaiva nationalisti, evident in tonul „patriotismului cosntitutional”, din motive de consecventa cu sine si legitimitate a discursului, ca tot omul care e autentic si de caracter. 😉

  • Corect ! 🙂
   Si pentru ca imaginea sa fie completa, luati ultimul numar al revistei Historia in care (cine oare ?; aveti voie sa ghiciti de 3 ori :-)) se intreaba inca de pe coperta : ” A fost Stefan cel Mare un aparator al crestinatatii” ?
   Evident , in opinia dansilor 🙂 : NU !
   A fost un domnitor oarecare, care a platit bir la turci si pe care acestia l-au atacat in mod „absolut normal si firesc” pentru ca a incercat sa shimbe domnitorul Tarii Romanesti care platea deja pesches la Stanbul !
   Deci face si BOR dupa 500 de ani un sfant si acum unii vor sa-i faca si pe unii legionari martiri si sfinti !
   Pai bai baieti din BOR si de pe aiurea, voi faceti tot felul de „derbedei” , unul „curvar si degraba varsatoriu de sange” (Stefan) si altul „romantic” (Codreanu) … Sfinti ?
   „Sunteti complet „tampiti” si nici macar crestini adevarati nu sunteti”.
   Acum poate ca intelegeti „cum inchide cercul dom’ Cristoiu” 🙂
   Si daca ” Defaimarea evreilor este antisemitism, defaimarea populatiei de culoare este rasism, defaimarea Islamului este …libertate de expresie…” (un titlu din ultimul numar al revistei „Lumea”), stau si m-antreb, „defaimarea poporului ortodox roman”, ce-o fi ?
   Cat despre „lipsa de credibilitate constatate … in relatiile fratesti directe” din cadrul MLNR si incapacitatea acesteia de a „putea influenta, in vreun fel, politica statala („Imposibilitatea Ordinului de a servi statul roman in relatiile cu celelalte state ce protejeaza masoneria”), folosind mijloacele umbrei”, aflati tot din acelasi numar al revistei (Lumea). Dl. Florin Ghiulbenghian este suparat. Eu zic ca sincer suparat ! 🙂
   Dar lasa ca rezolva problema asta „ultra-ortodoxul” Roncea V !
   Impotriva lui nu protesteaza nici „echipa” Plesu & co. , nici „echipa Codrescu & co.” , nici „echipa Platon & co.” , nici alte „echipe”.
   In schimb toti protesteaza „aiurea-n tramvai” si „nu accepta domnule, nu accepta ca Romania sa fie un stat de mana a doua in UE”.
   Cat „patriotism, cat crestinism ortodox plin de demnitate si onoare”.
   Cred ca si dl. Tismaneanu este in stare sa protesteze pentru asta !
   Pai nu eram noi un popor „incapabil genetic sa ne conducem” cum ne zicea rrromanul Razvan Theodorescu ? A protestat cineca atunci din d-nii de mai sus ? Si atunci UE (Germanik si Francia) ce sa zica ? Sa ne contrazica ?

 12. Germanik le-a tras-o sarbilor cu ajutorul americanilor, iar tzapul Constantinescu s-a implicat ca un imbecil si nemernic.
  Pai ce, el avea de suferit ? El face poze cu Iliescu si Gorbaciov si il intreaba pe Hurduzeu prin istorica lu’ peste prajit Zoe Petre daca este legionar sau habotnic ortodox.
  Ia vedeti mai jos efectele politicii de kkt a lui tzapino in Serbia, ca in Ungaria se ocupa marinaru si tataia cu ude-mereu lor cu tot.
  Dar noi suntem de vina …
  http://www.adevarul.ro/international/europa/Prigoana_fara_precedent_asupra_romanilor_din_Serbia_0_394760948.html

 13. Dincolo de tulburari, scandaluri cu mize himerice sau teme false, din categoria, stirneste confuzie si stapineste, merita nu doar citit, ci insusit, pus la inima, raspunsul lui Mircea Platon la stropseala lui Hurduzeu(pe blogul lui Feodorovici). Se gaseste acolo suficienta vigoare sa calmeze si fanteziile si isteriile distributiste(repet nu a celui care apare firesc si e deja in lucrare, ci a teoretizarii si palavragrelii despre el, intrucit porneste de la un principiu al solidaritatii si simtului practic, care eludeaza orice incercare de conceptualizare si ideologizare) si „sperantele” in solutia „profesionistilor” si potoleste si determinismele conspirationiste.
  Ne ramine doar sa ne aminitim permanent si sa gasim smerenia autentica nu in tacere si in plecatul capului, ci in lucrarea personala, tacuta, in familie si in apropierea si vecinatatea prietenilor onesti si care nu cultiva aparente si denumiri, in locul realitatii profunde(cea interioara si verticala, lucrarea exterioara fiind doar expresie si rasfringere, spre desavirsire, nu scop sau sursa-ceea ce previne si izolarea fundamentalista si compromisul cu falsificarea si schilodirea gnosticista a lumii exterioare), in vigoarea cunostintei de sine si incordarea duhovniceasca, a crucii din lemn de nuc, in loc de parfumul discret al crestinatatii trimbitate si socializante, de blog, de think-tank, de conferinta si de comercializare.
  Ma intreb unde e raspunsul calin-georgestilor, la limpezirile lui Mircea Platon.
  Tot ma acuza cineva ca vinez postari despre Platon ca sa stirnesc discordie, acum se pare ca el insusi arata marginile si adincimea prapastiei care daca nu s-a realizat deja intre unii, e o totusi o posibilitate teribila si cutremuratoare.
  Ca e vorba de „problema” legionara, de „solutia” distributista, de guvernul de „profesionisti”(in dezvoltare durabila-alta eticheta, alt slogan, alt nominalism), un lucru ramine limpede: realitatile se fac din persoane si la judecata sintem tot persoane si ne putem asemana lui Hristos, interior sau lucrator, tot ca persoane si singura comunitate cu sens si rost, este cea liturgica, care poate trage dupa ea sau hrani si pe cea sociala sau lumeasca, dar niciodata invers si niciodata nu va avea nevoie de sprijinul ei(civitate dei).
  Si ca incheiere revin la sperietoarea cu materialismul radical al crestinilor, care saruta si se lipesc(material si interior) de lemnul tare al crucii si de trupul inmiresmat al sfintelor moaste si la liberalismul lor extrem, care indrazneste scandalos sa fixeze adevarata libertate in Adevar, care e viu si in ascultarea de bunavoie a poruncilor iubirii, fara sa caute solutii economice, ideologice, garantii contractualiste sau revolutii personaliste.
  Una este recuperarea valorilor si a criteriilor, a firescului legaturii cu aproapele si rosturile traiului in lume si alta este fortarea lor, spre a le opune falsificarilor globaliste, neoliberale si neoconservatoare(in loc de a le propune celor insetati de dreptate si normalitate).
  Intr-un fel e firava granita dintre rivna si veghea autentica pe de o parte, fata de lume si ispitele ei si palavrageala sfatoasa si vinatoarea de declaratii si atitudini ostile persoanei si adevarului pe de alta parte. Singura masura este totusi Adevarul si daca aceasta ne desparte si fara voia noastra, asa sa fie.
  Dar intre cei care cu toate diferentele si sfadirile, nu isi face loc coada dispretului si a vicleniei, avem nadejea unitatii depline in Hristos, pe care o gustam din plin acum, in bucuria Nasterii, a unirii nedespartite si totusi neamestecate a firii omenesti cazute, cu cea dumnezeiasca milostive. Si inca sa descoperim, nu cu mintea, ci in miezul revelatiei, necesitatea acestei smerite pogoriri, tocmai in sensul iubirii si in scopul creatiei, e deja un izvor de bucurie de nesecat, inca din stradania de aici.
  Va urez cit mai multe momente din aceasta bucurie, cit mai putine tulburari si sa-l intimpinam impreuna cum se cuvine pe Hristos.

  • Imi pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie. Imi pare rau ca legionarii, liberalii si socialistii / globalistii se bucura acum de cearta dintre Platon si Hurduzeu. Imi pare rau si ca legionarii au gasit in aceasta despartire „lumea fundametal buna” interioara din care critica „lumea fundamental rea” exterioara in care nu se mai poate face nimic, nu mai exista solutii, vine apocalipsa in 2012!

   M-au coplesit aceste ganduri ale Sf. Velimirovici din cartea „Mai presus de Rasarit si de Apus”.
   Am ingrosat ceea ce mi se pare esential pentru ortodocsi, si anume ca nu sunt capabili sa vada duhurile bune, fiind concentrati numai pe criticismul duhurilor rele. Exact eroarea care se face azi in politica de acei ortodocsi chietisti care refuza Puterea din simplul motiv ca e fundamental „rea”. Se pare ca gnosticismul Rasaritean e fundamental chietist si refuza Puterea din principiu; pe cand gnosticismul Occidental e fundamental activist si idolatrizeaza Puterea din pricipiu. Ambele atitudini nu au nimic in comun cu democratia participativa, distributista, reala; ambele atitudini incurajeaza o noua forma de guvernamant: demonocratia.

   Sa meditam la cuvintele Sfantului Velimirovici!

   „Răsăritul se teme de draci, Apusul se joacă cu dracii.

   Miliardele de fiinţe omeneşti din Răsărit se păzesc la fiecare pas să nu se atingă de vreun diavol. Nimeni n’a descoperit acolo diavoli; acolo se ştie despre diavoli şi acolo diavolii sânt simţiţi în fiecare zi şi în fiecare ceas, de la întâiul neam al oamenilor.

   Apusul este ţinutul descoperirilor. Pe lângă multele descoperiri purtătoare de moarte sau care ţin de iarmaroc, Apusul a mai descoperit că există draci. Şi această veste a răspândit‑o cu mare zgomot mai ales în veacul nostru. Însă cum în Apus nu există nimic pe care toţi să-l primească ca fiind adevărat, ci totul este împărţit pe „specializări,” în partide şi secte, aşa şi această descoperire a existenţei unor fiinţe duhovniceşti şi netrupeşti nu este recunoscută de întreaga omenire Apuseană, ci şi-a găsit loc într’o sectă de oameni care se numesc „spiritişti.” Spiritiştii sânt mândri că le este dat să vorbească cu duhurile. Ei sânt bucuroşi că ţin legătura cu „lumea spirituală.” Joacă de bucurie, neştiind că în horă îi poartă satana.

   Răsăritul nu simte îngerii, duhurile cele bune ale lui Dumnezeu, apărători şi ocrotitori; demult a încetat să-i simtă. A rămas doar cu duhurile cele rele, care fac rău şi pe care trebuie să le înduplece cu jertfe în fiecare zi, în fiecare zi.

   Apusul a încetat să-i simtă şi să-i cunoască atât pe îngeri, cât şi pe draci, de câteva sute de ani. De aceea a primit „evanghelia spiritistă” cu uimire, ca un om care a ştiut cândva ceva, apoi a uitat, şi iar şi-a adus aminte. Oarecând Apusul credea în îngeri şi în draci. Dar dintr’odată a pierdut aceste două avuţii. Acum dracii i se arată prin spiritişti, şi el îşi aminteşte ca prin somn. Îşi aminteşte, dar nu cunoaşte că duhurile care i se arată nu-s duhuri bune. I-a amorţit simţul deosebirii şi discernerii.

   Răsăritul nu are simţ pentru duhurile bune. Apusul nu are simţ pentru a deosebi duhurile bune de cele rele.

   Răsăritul se apără de duhurile rele cu jertfe, cu neîncetate jertfe înaintea idolilor de piatră şi de lemn. Apusul, adică Occidentul spiritist, se predă tuturor duhurilor care i se arată, fie prin medium, fie prin măsuţă; şi tuturor le dă credinţă deplină.

   Răsăritul e adânc pesimist. De ce? Pentru că ştie de duhurile cele rele, dar nu ştie de Bunul Dumnezeu. Cunoaşte şi simte pe propria-i piele şi cu propriu-i suflet prezenţa şi lucrarea dracilor celor răi, dar nu simte prezenţa Bunului Dumnezeu, Care poate izgoni dracii cei răi şi ocroti oamenii.

   Apusul spiritist este superficial optimist, cu totul superficial şi cu totul neghiob. Spiritiştii ajung la cunoaşterea lui Dumnezeu prin draci; nu prin Fiul lui Dumnezeu Cel întrupat, Hristos, ci prin draci, care se arată prin mediumi şi măsuţe,
   şi tot aşa. Aproape toţi foşti athei, spiritiştii află de la diavol că este Dumnezeu şi suflet. Şi această încunoştinţare îi încântă foarte, şi cheamă nesăţioşi duhurile, ca să le zică şi prezică orişice. Pe astfel de nisipuri mişcătoare se întemeiază credinţa lor. Ei socotesc aceasta ca pe ceva modern, ca pe o descoperire modernă. Dar dacă ar fi citit Sfânta Scriptură a lui Dumnezeu, ar fi ştiut că Atotputernicul a prevenit omenirea să se păzească de spiritism încă de la Moisì. /A Doua Lege 18:11/

   Marele Răsărit este sub stăpânirea dracilor, dar şi Apusul spiritist este sub stăpânirea lor. O demonocraţie, aşadar, în amândouă emisferele care se înfruntă cu Ortodoxia îndeobşte şi cu Balcanii îndeosebi.

   Se pune întrebarea: o să fim, oare, între o demonocraţie şi-o alta? Nu, nicidecum între, ci mai presus.

   Noi ştim că lumea duhurilor există. Ştim că sânt duhuri rele, dar şi bune. Este Bunul Dumnezeu, mai puternic decât toate duhurile. În numele lui Hristos şi-al Născătoarei-de-Dumnezeu şi cu semnul Crucii noi izgonim duhurile cele rele, iar prin rugăciune apropiem duhurile cele bune, îngerii luminii, care ne apără şi ne ajută. În acest chip, ne înălţăm mai presus de Răsăritul necunoscător de Dumnezeu şi pesimist.

   Pe de altă parte, noi nu ne bucurăm la arătarea duhurilor din acea lume, fiindcă ştim că pot fi duhurile celui rău, care ne ispitesc şi ne abat din calea mântuirii. Cu atât mai puţin chemăm duhurile din acea lume şi le cerem sfaturi şi prorocii despre cele ce vor fi! Cine face aşa nu este plăcut lui Dumnezeu. Noi nădăjduim în Împăratul duhurilor, Domnul Atotputernic, Ziditorul nostru şi Tatăl cel ceresc, şi nu stăm de vorbă pe furiş, fără El, cu lumea duhurilor.

   În acest chip, noi, Balcanicii, ne înălţăm mai presus de Apusul spiritist.

   Şi precum Mântuitorul nostru a stat mai presus de Răsărit şi de Apus, aşa şi noi ne străduim să nu fim striviţi printre şi între acestea, ci, cu ajutorul lui Hristos, ne înălţăm totdeauna mai presus şi mai presus. Mai presus de Răsărit şi mai presus de Apus.”

  • Draga Vestitorule !
   Impecabil raspuns !
   O singura obsevatie.
   Suntem liberi sa punem la inima ambele mesaje (si al lui OH si al lui MP)si sa-l le consideram pe toate niste stropseli. Inlusiv pe al tau !
   Iti urez sa-l ai tot timpul pe Hristos cu tine !
   Ilie !
   Dumnezeu sa te Binecuvateze!
   Doamne ajuta !

 14. Nu stiu daca mesajele trebuie puse la inima, ci adevarul din ele, acolo unde il gasim, Platon, Hurduzeu sau Catrinoiu. Iar cu rezervele trebuie sa luptam acolo unde fara voie ni se impun(dezvoltari durabile, nevoia de bani, neamul sirb sfint al lui Velimirovici, teologumenele lui Schmemman, micii sau nucii altuia, interiorizarea gnosticista a unora si imparatia lui Dumnezeu pe pamint a altora).
  Imi pare rau ca dupa ce am afirmat materialismul, fara ghilimele al ortodoxiei, rasfringerea ei fireasca si deplina in lumea exterioara si impacarea fara tensiune cu ea, sint interpretat ca gnostic care respinge ca rele cele exterioare.
  Ca ma crede cineva sau nu cultiv si nucul si micii si tehnologia si „interiorul” si scoala caracterului si tabara de munca si purtarea crucii si purtarea straielor taranesti. Si masura ma straduiesc sa ramina cea tare a adevarului, nu a lumii si propriei nici a propriei norme interioare, ci a celei care este ceea ce este.
  Avem libertatea sa ne algeme atit despartirile si rezervele, cit si aprecierile si bucuriile.
  Ma bucur ca Platon nu cauta impacari formale si uniri de aparente si lupta pentru limpezime si sinceritate si ma bucur si de Hurduzeu pentru nobletea eroica a misiunii distributiste, in lumea de acum, precum si pentru dorinta de unire. Daca masura e adevarul ma bucur de toti. Si imi pastrez si rezervele fata de toti. Inclusiv fata de propria minte si ma incred, nu doar cred(Credinta poate fi abstracta, increderea e intr-o persoana), in Hristos Dumnezeu, care astazi se naste…noua. Adica in veac in lume, nu doar in interior, unde trebuie noi sa ne nastem din nou, caci altfel nu are rost ce vrem sa ii facem si sa facem din lume.
  Frate Catrinoiu sa imi ierti stropselile si sa lasam ingrijorarea(nu grijile, cum spunea cineva) ca se delecteaza unii sau altii de dezbinare(daca desbionarea e in teorii si nu in Hristos sau adevar, nu e bai), ca de-o fi una(unii), de-o fi alta(altii), ce e scris si pentru noi, BUCUROSI le-om duce toate…ca doar cu NOI este Dumnezeu.
  Asa ca bucurati-va si inntimpinati-l! Hristos se naste! Si sa ne ajute si noua sa nastem si sa ne intoarcem acasa si sa parasim pestera(nu a nasterii, ci a lui Platon, nu a lui Mircea, ci aia cu umbrele)

 15. Am uitat de referintele critice. Iata si un link de la un articol scris de un camarad: http://www.fgmanu.ro/permanente.php#p543, la Semne dinspre o „Romanie dreapta”. Cine stie, chiar daca avem rezerve, rafuieli, indignari si delimitari, macar daca nu ne ignoram reciproc si ne dusmanim cu respectul cuvenit unui dusman cu onoare si nu unul viclean, poate e si nadejde…politica, ca cea duhovniceasca in veci nu poate fi…stropsita.

  Si un colind de la un sfint mai de-aproape decit cel citat mai sus:

  Colindul robului

  Pe malul Trotusului
  Canta robii Domnului
  Injugati cu jugul Lui.
  Dar cantarea lor e muta,
  Ca-i din suferinta smulsa,
  Si-i cu rugaciuni crescuta.
  In inima robului
  Domnu-Si face ieslea Lui
  In noaptea Craciunului.
  Flori de crin din ceruri ploua
  Peste ieslea Lui cea noua
  Si din flori picura roua.
  Sta un copilas in zare
  Si priveste cu mirare
  O fereastra de-nchisoare.
  Langa micul copilas
  S-a oprit un ingeras
  Ce-i sopteste dragalas:
  Azi Craciunul s-a mutat
  Din palat la inchisoare
  Unde-I Domnu-ntemnitat;
  Si copilul cel din zare
  A venit la inchisoare
  Sa traiasca Praznic mare.

 16. Draga Vestitor !
  Esti sigur un om bun !
  Si acolo unde este multa bunatate si dragoste pentru Hristos este si dracu’ foarte vigilent !
  Spune undeva Parintele Cleopa: ” Dumnezeu iubeste pacatosul mai mult decat Sfintii pe Dumnezeu”.
  Asa ca: o fi Hurduzeu „pacatosul” acela sau o fi Platon, sa-i iubim pe amandoi pentru a fi intru Hristos.
  Este treaba lor daca s-au certat sau nu sunt de acord pe metode si persoane.
  Faptul ca s-a intamplat si se intampla asa este perfect uman, si oricare dintre ei este in fapt „dusmanul”, noi il vom iubi !
  A lua apararea unuia impotriva altuia insemna „a judeca” !
  A decide cand si cu cine trebuie sa facem fapta si a ne aroga puterea „discernamantului suprem” : „Platon are dreptate sau Hurduzeu are dreptate”, trebuie sa-l inlocuim cu a nu-l crede pe aproapele iremediabil „pierdut” si cu a nu-l considera pe vreunul detinatorul adevarului absolut !
  Cronologic, Platon a „atacat” primul !
  Iti spun sincer ca inca nu am putut citi ultimul lui mesaj in totalitate ! Am simtit ca este tulburat ! Grav ! Si ca nu acum era momentul sa-l scrie !
  Am simtit ca-i este frica, pentru ca nu pot sa cred ca este convins ca are dreptate 100% ! Nu ar fi congruent cu credinta in care spune ca crede ! Un on nu are niciodata dreptate 100% !
  Ce crestin ortodox este acela care pretinde sau crede ca el are dreptatea suprema de partea lui ?
  Ne este frica pentru ca Hurduzeu poate „pierde” Romania fiind de acord cu CG ?
  Sa nu devenim penibili la fel ca Patapievici, Plesu, Liiceanu etc., care asa cum sunt ei acum, sunt mai smeriti decat Roncea V !
  99% din populatia Roamaniei habar n-are cine este Hurduzeu si Platon si deja prietenii unuia sau altuia au depistat „pericolul apocaliptic”.
  Sa intelegem ca daca Hristos avea internet (nu ca n-ar fi putut !) „problema mantuirii” era rezolvata ?
  Daca oamenii care au totusi ceva de spus, ajung sa se comporte astfel( zeci si zeci de mesaje pe blog-uri)si sa-si imagineze ca „salveaza lumea” sau ca numai ei au dreptate si ceilalti sunt „vanduti, incapabili sa inteleaga adevarul, nemernici (mai mult decat ei), tradatori, etc., etc.”, atunci inseamna ca nimeni dintre noi nu a inteles nimic din ortodoxie si ca vina este a noastra a tuturor, indiferent ca ne numim Roncea V, Liiceanu, Platon , Fedorovici, sau Hurduzeu.

  Singurul lucru care ar trebui sa ne dea serios, foarte serios de gandit este : Roncea V, Platon , Fedorovici,Liiceanu, Plesu, Patapievici, Corbu,etc., si de pe acest blog sau altele : karenin,ioan bucur,donkeypapuas, etc., au un singur „dusman” : Georgescu Calin si cei care il sustin : Puric Dan si Hurduzeu Ovidiu !
  Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne comportam firesc !

 17. La multi ani cu bucurie!

  Multumesc pentru cuvinttele adresate cu grija si onestitate. In privinta dreptatii cum spuneam chiar si eu mai sus, singura masura a dreptatii a proprii este…neincrederea in ea. Ca doar zice i in evanghelii…cei insetati de dreptate, nu cei care au dreptate.
  Blogul si apoi discutiile folosesc totusi, pe linga marturisirile de simpatie si solidaritate si la exprimarea rezervelor. Pe linga asta pentru unii, ajuta la o cit mai lamurita si precizata detaliere a principiilor proprii, fara a avea neaparat ceva de imaprtit cu cineva sau saminta de scandal, ci doar o intransigenta si netarmurita nevoie de a preciza limitele si aspiratiile personale.
  Rezervele marturisite cu onestiate si principiile sustinute cu tarie, ajuta tuturor spre limpezire si spre mai mult discernamint. As spune chiar ca desi sint aparent dezagregante, in raelitate ajuta mai mult unitatii.
  In cazurile mai timide se exprima doar rezervele, cei mai indrazneti afirma si principiile proprii, iar cei mai desavirsiti gasesc intelepciunea necesara sa nu raneasca si chiar sa si apropie pe multi de cuvintul lor;. Toate astea insa sint bune si serioase. Doar atacurile la persoana si dispretul sint nefiresti inacest context. Precum si vulgaritatea, acolo unde se putea folosi o ironie bine tintita.
  Si peste toate acestea stim ca intentiile bune nu ajung. Mai ales in initiativele de grup. Nu ne impiedicam sinu judecam greseli si cu atit mai putin de rezerve, dar sigur ajuta, nu doar de ddragul voluptatii polemicii, ci si limpezirii…duhurilor.
  Ar fi cam plictisitor un spatiu de discutii unde fiecare are cinta in struna celorlalti. Cui i-ar folosi? Nu cred ca intilnim pe acest blog prea multi trufasi si in niciuncaz imbecili care se cred capabili sa salveze lumea sau ii vad pe ceilalti vinduti. Tonul cu care isi exprima rezervele poate da aparenta asta, dar ma indoiesc ca e vorba de asa ceva. Cind adevarul e ceea ce aparam e permisa orice „indelicatete”, si categoric interzisa insulta si dispretul. Si aici Platon ne da un exemplu de atitudine model. La fel si Puric in conferintele lui si Huruduzeu in taote initiativele sale de promovare a distributismului. Dar cit oameni sint vii, ne bintuie rezervele: fata de trufia lui Platon, indoiala fata de Hurduzeu, teama fata de sinceritatea lui Puric, sau revoltele lui Feodorovici(dau doar exemple nu sentinte). Daca Adevarul este cea ce stringe in brate fiecare, cu toate rezervele trebuie macar putin sa creditam indirjirea lui. Ca ia chipul cuvenit sau nu, poate conteaza mai putin, decit ceea ce zice cu adevarat(ceea ce sustine si apara adica, nu ceea ce si cum contesta si critica)

  Sa ne ajute Dumnezeu in noul an si sa nu uitam in avintul nostru nici discernamintul, nici masura(ca intransigenta si rezervele, se pare ca ne vin oricum)
  Si sa ne gindim mai mult la biruinta martirilor din inchisori decit la fantomele
  „legionare”, la Romania profunda fara internet, decit la cea distributista underground, la persoana, decit la globalism, la nasterea lui Hristos, decit la tulburarile nascute de toate rautatile din presa. Dar iarasi a da intiietate uneia, nu inseamna a lasa acelea. Doar stim: Pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s