Four Horsemen – Feature Documentary. Apocalipsa sistemului financiar global

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Iata textul cu cea mai mare actualitate din toata istoria umana, mult peste orice text din Platon, Aristotel sau vreun alt

Papirusul Oxyrhynchus 846 - conține Amos 2 (LXX).

Papirusul Oxyrhynchus 846 – conține Amos 2 (LXX).

invatat antic sau modern sau medieval – apartine profetului Amos (anul 740 inainte de Hristos!). Cartea lui Amos a fost prima carte biblică profetică scrisă:

El este Cel ce face judecată
acolo, întru cele’nalte,
şi pe pământ a pus dreptate;

El este, El, Cel ce pe toate
le face şi preface e
şi bezna o întoarce’n dimineaţă
şi ziua o întunecă în noapte;

Deci, fiindcă pe săraci i-aţi pălmuit
şi daruri scumpe luat-aţi de la ei: (profetul Amos – 740 i. Hr. – arata prin revelatie divina ceea ce noua stiinta economica actuala incepe sa sustina – ca natura oligarhiei e un transfer ilicit de prosperitate dinspre clasa de mijloc si de jos inspre clasele conducatoare devenite oligarhice)
zidit-aţi case poleite,
dar nu veţi locui în ele;
vii preadorite aţi sădit,
dar nu veţi bea din vinul lor.

Eu vă ştiu preamultele greşale
şi vă cunosc păcatele vârtoase: (cum sustine si Ecclesiastul 5 : 9, oligarhia nu e bună sau rea în funcţie de cum o foloseşte bogatul, ci e rea prin ea însăşi; o spune cel mai bogat rege al Orientului antic!)
călcându-l în picioare pe cel drept, 
luându-i mită
şi’n porţi ferind pe-alături de săraci.

De-aceea înţeleptul va tăcea
în vremea-aceea,
că-i vreme rea.

Tot ce vă este-acuma sărbătoare
urăsc şi lepăd
şi nu voi mirosi mirosul
din ale voastre adunări.

De-aceea, dacă-Mi veţi aduce
arderi-de-tot, ca şi prinoase,
Eu nu le voi primi
şi nici nu voi căta
la cele ce se-arată-a mântuire.

Strămută de la Mine
cântările ce vin din glasul tău
şi nu voi auzi
nici muzica din ţiterele tale. (Profetul deconspira formalismul masei care umplea templul, azi bisericile, degeaba. Vezi si Isaia cap. 1. Profetii au fost omorati tocmai pentru ca deconspirau formalismul, ateismul ascuns al elitei si al vulgului) 

Dar judecata’ntocmai precum apa
se va rostogoli
şi dreptatea’ntocmai ca şuvoiul
ce nu se poate trece.”  – Amos 5 : 7 – 24

„Pe-acestea auziţi-le, voi,
cei ce-l zdrobiţi în zori pe cel sărac
şi-i asupriţi pe cei sărmani din ţară,

zicând:
Când oare se va trece luna nouă,
ca să putem să vindem c?
şi sâmbăta, ca să deschidem vistieria,
să facem noi ocaua mică,
să facem greutatea şi mai grea
şi cumpăna s’o facem strâmbă?

Pe cei săraci să-i cumpărăm cu-argint,
pe cel lipsit, cu’ncălţăminte,
şi din negoţ să facem doar câştig». (profetul Amos denunta ca pacat caritatea si filantropia pentru ca ele declanseaza mandria si slava desarta, ca si mai tarziu Evagrie Ponticul (Filocalia 1), ucenicul Sfantului Vasile cel Mare care nu facea caritate sau filantropie asa cum spun gresit manualele si invatamantul scolastic, ci facea dreptate sociala cooperatista. Sfantul Maxim Marturisitorul spune in Filocalia 2 ca in Biblie sunt 3 feluri de dreptate: ingereasca, dumnezeiasca si omeneasca sau sociala care inseamna impartirea egala a bunurilor materiale. Oare si Sfantul Maxim era comunist? Amintim ca marele bizantinolog britanic Steven Runciman scrie in Teocratia bizantina ca manastirile erau conduse in mod democratic.)

Se jură Domnul împotriva
trufiilor lui Iacob:
Nici unul dintre lucrurile voastre
nu va fi dat uitării!

Şi ale voastre sărbători
în plângere le voi preface
şi cântecele toate’n tânguire;
voi pune sac pe fiecare mijloc
şi pleşuvie’n fiecare cap;
ca pe un plâns în urma celui drag,
aşa-l vor face, iar pe cei din juru-i f
ca pe o zi cuprinsă de durere.” Amos 8 : 4 – 10

Collapse of Complex Societies by Dr. Joseph Tainter

>>> Romania: The World’s First Dystopia, by

Rupert Wolfe-Murray

––––––––––––––––––––––––-

>>> Un oficial de la Casa Alba, Secretarul Securitatii Interne din Statele Unite ARUNCĂ BOMBA: APOCALIPSA e o chestiune de timp. 

Guvernul american a recunoscut printr-o declaratie publica fara precedent in istorie ca omenirea se afla pe marginea prapastiei. Scenariul prezentat de Janet Napolitano este cel al unei furtuni electromagnetice care urmeaza sa lase fara electricitate intreaga populatie a Statelor Unite si probabil a intregului glob pamantesc. „Un Cyber 9/11 (prin acest termen se face aluzie la tragedia de la World Trade Center, insa la nivel cibernetic)  s-ar putea intampla oricand. Ar putea lua multe forme, insa o sa va dau un exemplu care imi vine acum in minte: ce se intampla cand se opreste electricitatea? Am vazut asta in timpul uraganului Sandy si am vazut ca are impact in toate: nu vom mai avea caldura in case, nu vom mai putea pune benzina la pompa, nu vom mai avea lumina noaptea. Daca ne uitam la infrastructura statului nostru, acolo unde este el vulnerabil, vom vedea ca punctul slab este reteaua cibernetica a lumii in care traim. Nu ar trebui sa asteptam pana la termenul limita, sunt lucruri pe care trebuie si putem sa le facem chiar acum”, a declarat Janet Napolitano in cadrul unei conferinte transmise la un post national.

Amenintarea cea mai mare vine de la celebra cometa ISON, care pe 28 noiembrie va ajunge la cea mai mica distanta de centrul Soarelui (1,8 milioane km) si se va inscrie pe traiectorie spre Pamant. Conform calculelor preliminare, pe 26 decembrie va ajunge la 60 milioane de kilometri de planeta noastra. Oamenii de stiinta considera insa ca sansele ca respectiva cometa sa se descompuna sunt destul de mari, iar radiatiile solare care se pot transforma in furtuni electromagnetice ar putea sa aiba un efect devastator asupra pamantului.

E foarte posibil ca apocalipsa sistemului tehnologic global, prezisa si de Unabomber, sa fie cauzata chiar de ceea ce urmareste tehnologia sa distruga – de NATURA, COSMOS. Si daca ne gandim ca NATURA, COSMOSUL sunt organisme vii create de Dumnezeu, ordonate prin ratiunile divine plasticizate in COSMOS si in NATURA, in creatia lui Dumnezeu (dupa cum scrie Sfantul Maxim Marturisitorul), iar civilizatia tehnoglobalista e o monstruozitate cu radacinile in sectele combatute de Sfintii Parinti ai primului mileniu crestin, e perfect logic  si scripturistic ca un flux de energie cosmica sa distruga sistemul tehnologic. Amintim ca Pelagius (390-418) era un calugar britanic – deloc intamplator, revolutia industriala ia nastere in Anglia in 1790 – care sustine ca omul se poate imbunatati sau mantui prin el insusi, fara ajutorul energiilor divine necreate. Toata civilizatia moderna liberala, industriala si tehnologica e creata pe aceasta premisa pelagiana: sa ne amintim deviza pasoptistilor „Prin noi insine”, spre deosebire de deviza regala „Nihil sine Deo”.  Sa ne mai amintim ca toate cultele de mistere pagane, dupa cum scrie marele Mircea Eliade, erau societati secrete care subsumau sincretic informatii din toate religiile pre-crestine si din toate ereziile combatute de Biserica. In cultele de mistere se intra in secret si erau savarsite in secret. Au supravietuit pana azi in aceleasi societati secrete (ocultism, magie, masonerie), creand monstruoasa civilizatie moderna industriala. Azi i-a sosit sorocul, dupa cuvantul profetului Iezechiel care zice:

Marea nelegiuire a surorii tale Sodoma a fost mândria; ea şi fiicele ei se răsfăţau în îndestulare de pâine şi în belşug de vin; asta era totul pentru ea şi fiicele ei, şi nici un ajutor n’au pus în mâna săracului şi a celui lipsit. Şi se trufeau, şi’n faţa Mea făceau fărădelegi; de aceea le-am si nimicit, cand am vazut lucrul acesta. (Iezechiel 16 : 49 -50).

>>> APOCALIPSA, mai aproape decât credeam: IPOTEZA ŞOCANTĂ a unui cercetător american.

În 40 de ani, metropolele lumii precum New York, Londra sau Paris ar putea deveni pustii din cauza temperaturilor foarte mari. Avertismentul vine de la un cercetător de la Universitatea din Hawaii, care atrage atenţia că fenomenul de încălzire globală e o realitate inevitabilă.

Un răspuns la „Four Horsemen – Feature Documentary. Apocalipsa sistemului financiar global

  1. Doamnelor şi domnilor care aţi intrat pe acest blog şi în urmă cu vreo doi-trei ani,
    Vă reamintesc un pariu făcut cam în acea vreme pe acest blog – încă se mai intitula Radical&Hipercritic – cu aceia care susţineu dispariţia până în 2014 a monedei Euro. Cum anul 2014 se apropie cu paşi repezi, rog onoraţii perdanţi ai pariului să-şi reamintescă de acest rămăşag şi să-l onoreze, fiecare, cu acea sticlă de bere pe care mi-o datorează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s