Un eseu despre trista lume de azi

Am citit eseul lui Ovidiu Hurduzeu din Convorbiri Literare pe luna iunie, Reteaua, si mi-am adus aminte de afirmatia lui Tocqueville: „In America nu exista conspiratori, ci oameni revoltati.” In realitate, trebuie sa nu uitam ca revolutionarii sunt conspiratorii pentru ca nici ei nu stiu ce cere ocultismul lor… Ceea ce inseamna ca Tocqueville nu s-a inselat – la inceputul secolului 19 inca nu existau revolutionari in America, ci numai revoltati.

[…] Iată de ce Iliescu & Co. si asa zisii „pro-occidentali” ai societătii civile si-au propus să discrediteze istoria interbelică. Asa s-a ajuns ca în spatiul cultural românesc, lumina reflectorului să fie mutată diversionist de pe holocaustul comunist pe crimele lui Antonescu, de pe Comintern pe Legiune. Marea problemă a istoriei României n-a mai fost internationalismul comunist al grupului criminal Ana Pauker, Vasile Luca, Teohari Georgescu, Gheorghiu Dej, ci colaborationismul legionar de care s-a făcut vinovat Nae Ionescu. Identificat cu Maresalul si Căpitanul, Omul interbelic a căzut de pe soclu. Dintr-un un role model al neamului a devenit monstrul de care nu se vorbeste decît în clandestinitate. Nici un român cu minte la cap nu s-ar fi identificat cu acest tap ispăsitor. Odată distrusă istoria interbelică în calitatea ei de domeniu al Memorabilului, conspiratorii din decembrie 1989 si urmasii lor au initiat o vastă operă de disimulare a propriei lor istorii. [..]

Cititi-l si veti intelege de ce.

Reclame

Un răspuns la „Un eseu despre trista lume de azi

 1. ?
  iliescu a discreditat istoria interbelica?!
  doamne feri!!!
  un comunist nu poate conduce nici o gara d’apai sa conduca o asemnea campanie publicitara…
  ISTORIA in general este discreditata in mintile slabe si inculte. cum democratia capitalista si democratia comunista distruge persoana ca persoana – creatoare, libera, capabila de sacrificiu din dragoste (agape) – in spatiul public raman doar mese si scaune in fibra carora nu este discreditata doar istoria interbelica ci si persoana umana.
  cand un socio-psiho-art-politico-ideologo-etc de marca tanjeste dupa un BINE PUBLIC COMUN in afara persoanei si vrea ca Bucurestii sa devina o mare sufragerie unde sa fumam si sa vorbim vorbe, eu nu mai am ce discuta despre aceste subiecte.
  iar ca iliescu si securitatea a discreditat legionarul si pe Nae si pe Tutea si pe sfintii inchisorilor…. sa fim seriosi. democratia face din „cismar” manager de proiect. FUCK. din „sofer” face designer. FUCK.
  In ochii astora e discreditat legionarul?!
  Slava Celui ce ne-a aratat Lumina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s