Petru Clej „vorbeste” despre mine :-)

1) Nu lucrez la BBC si oricum asta suna a “guilt by association” – tactica preferata a nazistilor si bolsevicilor, cu care aveti multe in comun.

2) Nu sunteti liberal, ci ortodoxist neo-legionar – antisemit, homofob, anti-economie de piata, anti-individualist, autoritarist – deci anti-liberal (in sens clasic).

3) Nu-i mai invocati pe Tocqueville si pe Bloom, cand in fapt inspiratia dumneavoastra este Corneliu Zelea Codreanu. Sunteti un popa de tara ratat cu veleitati de jurnalist si politolog.

4) In limba romana nu exista “Paste fericit” – acesta este un calc englezesc dupa “Happy Easter”. Altfel nu-mi faceti nicio urare, deoarece este ipocrita.

5) Nu detineti monopolul adevarului asa ca nu mai repetati ca un papagal acest cuvant.

6) Va luptati cu un cadavru – socialismul sau marxismul. Va recomand o excelenta carte a ideilor socialiste “Heaven on earth – the rise and fall of socialism” scrisa de Joshua Muravchik, neoconservator (fost socialist) si “jidan” cum se spune prin cercurile pe care le frecventati. – Petru Clej, jurnalist sau fost jurnalist BBC Londra, comentariul si „dialogul” – aici. 🙂

P.S. Inca un comentariu de acest fel in care sa se compromita omul si ma voi simti nevoit sa trec la deratizarea aberatiilor.

77 de răspunsuri la „Petru Clej „vorbeste” despre mine :-)

  1. da, observ cu surprindere ca astazi e usor ca, in numele „progresismului”, sa acuzi de „legionarism”, anti-semitism ori „homofobie” (sic! ~ ce abuz terminologic…).

  2. Eu ma bucur pentru ca inseamna ca am vocatie de conservator 🙂 . Cum spunea Dostoievski, unul dintre cei care a desfiintat ateismul: natura omului e conservatoare, nu progresista.

    • Putini oameni mi-au facut greata ca acest individ, un fanatic, nimeni nu poate discuta cu el normal. Desi ii simpatizez pe evrei ca popor si de cand ma stiu le-am luat apararea destul de activ, fanaticul asta ma acuza ca sunt anti-semit, doar pt. ca tiganii romani ma deranjeaza ca cersesc si si-au dezvoltat o cultura parazitara. Un om care nu discrimineaza pe criterii etnice, si-a proiectat discriminarea naturala spre alte grupuri, ex. cei care nu au aceiasi parere ca el, sau „prostii care latra” de parca daca prostii nu au cluburi pt. apararea lor ar trebui sa-i discriminezi. Dar sa-i explici om ingust la minte.

  3. Imi pare totusi rau… urmaream mai mult sau mai putin atent niste schimburi de replici intre Ilie Catrinoiu si Petru Clej, dar sunt convins ca la un moment dat s-a cam trecut la atacuri la persoana si… e cam aiurea din punctul meu de vedere sa intercalam asa ceva printre expuneri de argumente.

  4. Si mie imi pare rau. Petru Clej a demonstrat ca e departe de adevar. A demonstrat ca nu e la curent cu ideile in jurul carora se misca contemporaneitatea. Ba mai mult, a demonstrat ca are o „viziune” (de fapt, nu are nicio viziune pentru ca viziunea e profetica, adica citeste in prezent maladiile care vor izbucni in viitor) sumbra, obturata, viciata de marxism nonviolent si ostila persoanei.

    Petru Clej este un neomarxist deghizat in conservator sau un conservator viciat de neoliberalism, adica de liberalismul care s-a imbolnavit de utopii progresiste luate din marxism.

  5. Dincolo de alte consideratii, mi se pare ca dl Clej a facut o fixatie: e obsedat de Ilie. N-are decat omul sa-si expuna ideile de „fost” analist BBC pe un blog propriu. Mai bine poap de tara decat analist de oras obsedat de „legionari”.

  6. Petru Clej un nefericit care rataceste de ani buni
    incercand sa pacaleasca pe alti de intentiile lui bune.
    Este suficient sa nu fii de acord cu el ca atunci incepi sa descoperi adevarata fata a domnului Clej.
    Simpatici nu sunt pentru ca ne aduce aminte de vremurile de trista amintire.
    Pe tot ce nu intelege, scuipa.
    Incearca sa treaca peste aceasta bariera dintre el si ortodoxi si nu reuseste pentru ca fara iubire nimic nu e posibil.

    • Nu, nu este ateu, nu stiu ce convingeri are, dar nu recunoaste evolutia ca fiind ceva adevarat, chiar in momentul cand am vazut ca nu pricepe ca evolutia este ceva demonstrat, mi-am dat seama ca este sarac cu duhul.

  7. Doar fiindca acceiasi expresie exista intr-otara cu influente puternice latinesti, care a fost cucerita de romani (Anglia in intregime, Brittania partial) si in o tara care se lauda a fi latina, nu inseamna ca expresia vine de la englezi. Maxim inseamna ca avem cativa strabuni comuni (desi putini).

  8. Petru Clej e un dobitoc si un prost mai mare decat Stalin. Pai sa spui ca a te lupta cu socialismul e ca si cum te-ai lupta cu un cadavru – e ca si cum ai spune ca a fi crestin inseamna a fi ateu. Adica prostul asta de „jurnalist” vrea sa spuna ca socialismul a murit. 🙂 Drac mort nu am vazut. Mare dobitoc. Pai si interventia statului in criza economica din SUA ce e? Marxismul e in forta , ca de fapt tehnoglobalismul asta e – MARXISM, SOCIALISM. Adica el e marxist si eu sunt „legionar”. Al dracului drac.

    Si ma mai face si „legionar”. Ar trebui sa ma intalnesc cu el si sa ii rup o mana pentru minciuna pe care o spune, asa, de fitze. Un poponar! Mai si minte ca nu a lucrat la BBC Romania, dobitocul.

  9. Oare e un domn? Stii Unic ce vorbesti? La inceputul acestui an, „domnul” Clej m-a amenintat ca daca mai comentez defavorabil sau mai intru pe pagina sa electronica sa citesc articole, imi face public IP-ul. Eu comentasem referitor la un articol (altul decat al lui Clej), spunand ca e foarte slab si atit!
    Drept rezultat, m-am trezit cu 6 (SASE) emailuri succesive in care afirma ca sunt un retardat care invidiaza si saboteaza munca lui si a importantilor autori cu care colaboreaza! Si ca imi face public IP-ul. Eu, un amarat de cititor, in razboi cu marele fricos Clej….Hahaha! Reflexe de astea kgb-ist totalitariste eu cred ca se mai gasesc inca pe la Putin sau prin Iran.
    Paranoicii astia obsedati de fiecare comentator anonim pe forumuri descriu o mentalitate cripto-comunista care se pare ca e bine infipta inca…

  10. Acest Petru Clej m-a acuzat si pe mine ca sunt legionar, nazist, si „holocaust denier”. Sufera de o isterie avansata si i-am recomandat urgenta evaluare psihiatrica. Apoi mi-a trimis o serie de emailuri pline de cuvinte tari si de acuze imaginare pe care numai o minte in plin proces de rahitizare poate sa produca.
    Impreuna cu un individ numit Ovidiu Ivancu scriu la Romania Libera articole care instiga la destramrea Romaniei acuzandu-ne de nationalism si de lipsa de unitate pentru ca „obieciurile sunt diferite in diferite zone ale tarii” A fost inclus si un atac la Eminescu, acuzat de xenofobie si de antisemitism.
    Banui ca este neo-„palestinian” la origine si atunci are o scuza pentru isteria pe care a mostenit-o pe cale ereditara.

  11. Sigur ca da, Eminescu e antisemit, xenofob, nationalist criminal, nebun, sifilitic, ideolog de serviciu, etc.. Ma intreb daca pentru elementele astea barbare si multiculturaliste exista vreun om de cultura roman de dinaintea comunismului care sa fie om normal, model. Daca pentru ei nu exista asa ceva, inseamna ca nu sunt romani, ci avortoni ai bolsevismului. Simplu.

  12. Sunt inclinat sa cred ca acest P. Clej este un suporter al comunismului. Vederile sale pro-Voronin apar ca oficiale dupa ce a trimis nenumarate spam-uri unui site http://www.curaj.net/?p=13245 din Republica Moldova. Dealtfel, azi a postat pe acum.tv un articol in care inclina, dar cu mare atentie ca sa nu fie injurat, spre tovaraschci Varonin.

  13. -Karl Heinz: eroare nu „ne mancam intre noi” este o dezbatere in care criticam un om cu o atitudine de ciuma pro-bolshevica.
    -Cineva mai sus il numeste domn,,,hahaha, buna, probabil ca a incurcat termenii, tovarasch cu domn.

  14. Este un vierme abominabil, un agent cred ca al Mosad pe care daca l-as intalni pe strada l-as da prin fulgi si prin smoala ca in basmele romanesti pe care cred ca le dispretuieste.
    O javra si nimic altceva.

  15. PS Cred ca trebuie dat navala pe revista aia anti romaneasca si anti crestina ca Sorosii care-l platesc sa renunte la serviciile lui.
    Dar cu inteligenta incetul cu incetul ca este destul de prostanac.

  16. @Ghidigean din Ghidigeni,
    Nu scriu la romania libera ci pe un portal subventionat de oculta mondiala si care nu cred ca are legatura cu romania libera.
    Maier este si el fie sub talpa lui Clej fie este adevarastul reprezentant al ocultei la acel portal tot cea facut el in 1989 fiind ca si Brucan executat la ordinul respectivei oculte ,in timp ce un Creanga era de buna credinta.
    asa este in razboiul secret .
    Trebuie stopata acum si nu maine acest portal nociv care pregateste victoria lumii lui Orwell asupra noasta.

  17. De ce sustineti voi ca Petru Clej e un papagal abominabil, un individ lipsit de carcater? Masurati-va bine cuvintele pentru ca nu stiti despre cine vorbiti.

  18. Clej e un clopar rapciunos care cauta sa inclesteze pe cine poate. Daca stii sa-i dai in freza isi cine ciocu mic.
    Cine credeti voi ca a dus la faliment BBC-ul? Bolsevicii de la Londra nu au gasit un alt individ decat pe gainarul de Petru Clej, o lepra de om cu fata umana.

  19. Dna Olga,
    Interesant, dar care-i problema? Stiam am si participat la discutii si de acolo mi-am format si acesta impresie execrabila.

    PS Acest sit nu are nici-o legatura cu ziarul RL si nu tiu de ce i se permite sa foloseasca acest brand si nu e un blog ci un ziar electronic, cu comentarii cenzurate de dl Clej cf criteriilor celor care-l platesc, el fiind doar un mercenar.

  20. Dna Olga,
    Nu am intalnit nici-o persoana de calitate care dupa ce l-a cunoscut mai bine, adica dupa ce a depasit o posibila pacaleala (si eu am fost in start pacalit) sa-l considere altfel decat un jalnic exemplar uman.
    De fapt, daca nu ar face rau public, ar trebui sa ne fie mila de el.

  21. Am ramas uimit cand am vazut comentariile despre acest om complexat Petru Clej. Nu merita nici o atentie. Cuvintele de mai sus sunt prea elogioase pentru un veninos ca Clej. Cei care ati avut dea face cu el va veti dea seama ca Petru Clej e o jigodie imputita. Cei din preajma lui mi-au spus ca nu se spala pe dinti si nu foloseste deodorante. Asa ca miroase de la distanta. Nu ai vrea sa ai un astfel de om in casa, cand se desculta iti impute toata casa.
    Petru Clej are o fata schimonosita, se incrunta mult, are o ura crancena pe competitori.

  22. Permiteti-mi totusi sa va contrazic. Nu Petru Clej este de vina ca isi bate joc de oamenii de bun simt ci cei care il citesc. Oricum, singurul lor avantaj e ca cei care vor sa citeaca Romania Libera gresesc si ajung pe blogul lor. Clej e un fel de catel care musca atunci cand te apropii de el. Dar asa cum zicea si Lapus daca ii arata bata, cedeaza. Cel mai bine e sa stati departe de blogul lui si sa le recomandati si altora sa nu intre sa-l citeasca pt ca e condus de un comunist cu fata umana.

  23. Blogul lui Clej e oricum facut de pensionari si e pentru pensionari. Veti putea citi foarte limpede ca e un stil vechi care nu se mai poarta acum.

  24. Mi-am dat seama ca Petru Clej e un mare latrau inca de la primul contact cu el. Vede in fiecare copil un pericol. Tremura tot ca sa nu-i ia cineva scaunul de „sef” de parca nu fiecare e sef la situl lui.

  25. Acest individ e si platit sa dea cu bata in balta? Dar cine sa-l plateasca? Eu i-am spus de la inceput sa dispara si sa tina ciocul mic. E clar ca a avut ceva tangenta cu Stefan Gheorghiu si acum se asteapta ca toti sa tremuram in fata lui.

  26. Va felicit pentru acest blog si pentru faptul ca ii demascati ratati care ne innegresc zilele si ne dezgusta cu articolele lor lipsite de sens. Oricum, m-am uitat pe portalul lor si au articole vechi care sunt citite doar de 10 ori dintre care va garantez ca mai mult de jumatate sunt accesate de autorul articolului.
    Auzeam ca Clej da click toata ziua pe articolele lui ca sa ii demonstreze lui Maier ca articolele lui sunt de valoare.

  27. Prea multa inversunare la adresa unei mizerii, precum acest p.c (sunt mai multe persoane care semneaza sub numele de „petru clej”). Va recomand sa va comportati ca si cum ati avea in fata un rahat vechi; daca nu-l scormoniti, el nu miroase. Asa si petru clej, daca nu-l bagati in seama, daca nu calcati in el, daca nu il rascoliti, nu are cum sa va deranjeze; desi prezent printre noi, rahatul va fi dezintegrat odata cu trecerea vremii (precum o jigodie care cu ceva timp in urma isi zicea „brucan”, mare profet constipat dar si basinos in studiourile PRO, ale carui profetii – „Romaniei i trebuie 20 de ani ca sa dezvolte…. bla bla bla” nu s-au indeplinit, din simplu fapt ca gunoiul de profet nu avea Har, iar Romania nu se „dezvolta” la ordinele unor venetici). Ar trebui facuta o sesizare catre organele de control ale statului in privinta legalitatii publicarii atator articole denigratoare si insinuante la adresa poporului roman, sustinute de shizofrenicul site intitulat defaimator „RomaniaLibera”.

  28. FUNCTIONARUL CIOLAN REGRETA COMUNISMUL,FIINDCA E SUBMEDIOCRU,AR VREA SI EL SA FIE UN LIICEANU,UN TISMANEANU,UN PATAPIEVICI,DAR NU POATE,N-ARE MINTE! CONDUCE O EDITURICA DE RASU-PLANSU SI SCOATE TREI CARTI PE CARE LE REEDITEAZA IN LIPSA DE IDEI.ARE BOALA PE LIICEANU CA ARE „HUMANITASU” SI AR VREA SA I-O NATIONALIZEZE..HA,HA,HA,HAAAAAAAA

  29. scriam cu ceva timp aici de bine de petru clej, cred ca eram unicul. de la o vreme incoace, cum spunea cineva mai sus am ajuns la concluzia ca – „Este suficient sa nu fii de acord cu el ca atunci incepi sa descoperi adevarata fata a domnului Clej”. Imi pare rau ca am gresit si sunt profund dezamagit de acest om. Stie numai sa faca atac la persoana, fara argumente si fara oarecare motive SERIOASE! Asta e mai grav! Rusine pentru un ziarist de la BBC sa se comporte asa. Umbla ca un nebun si comenteaza peste tot si despre toate. E nefericit sireacu de el. Am impresia ca e cam bolnavior.

  30. @Unic,
    Ma bucur ca ai ajuns singur la concluzia de mai sus dar daca el este bolnav atunci cum este dl Maier care il tine in lesa dar il aproba de fapt in totul?

  31. mai nu stiu ce naiba se intampla ( adica ..vad si ma ingrozesc ) ..dar de ceva vreme este o campanie furibunda … pe internet ( site-uri blog-uri ..etc) . impotriva Romaniei si Romanismului . Si sunt extrem de bine organizati si finantati . Trebuie facut ceva !!!!!!!

  32. Trebuie bagati la origine scurt si fara discutii , fara argumentari . Nu se dau perle la porci . Trebuie atacati pe blogurile colaterale pe care nu le controleaza ca sa-i tinem la ei acasa . Cum apar pe un blog sau undeva trebuie sa ne informam imediat ca sa reactionam dar numai cu palme peste rat.

  33. Pingback: Despre gazetaşi de doi bani – Petru Clej «·

  34. Va recomand celor care postati commenturi la mizeriile scrise de Clej pe diverse site-uri sa „iesiti de sub anonimat”(l-am citat). Sa nu aveti iluzia ca daca ii faceti hatarul de a scrie sub un nume verosimil(nu neaparat real, dar dansul nu face diferenta), veti avea parte de o discutie coerenta si la subiect.

  35. am constatat, evreu fiind, eu adică, felul în care un antisemit refulat ca Petru Clej, care nu a băgat spaima-n burgheji, reuşeşte să trezească o vie antipatie în absolut toate cercurile cu care are contact. Omul este un ratat care se caută pe sine în imaginea celor din jur. Cei care colaborează cu el evită ca de dracul să-l contrazică, omul are ceva de buldog nedresat. Cinci luni mi-au trebuit să mă lămuresc definitv cu cine am de a face. Mă mir că şcoala BBC nu i-a conferit nici o calitate de jurnalist democrat.

  36. Hopernicus,
    daca esti evreu ai mai multe posibilitati de informare si de decodificare.
    De ceva vreme se incearca tot felul de provocari spre oameni care nefiind antisemiti, sunt fie usor sub influenta unei asemenea propagande, fie citeaza clisee, fie isi pun si pun pur si simplu niste intrebari . As putea da multe exemple dar nu am destul timp.
    In loc sa se discute normal cu ei eventual sa li se dea niste lamuriri sunt insultati si umiliti si desigur ca unii dintre ei mai slabi de inger este posibil sa incline spre antisemitism zicand ;uite domnule ca au si aia ceva dreptate.
    Se pare ca este o tactica programata si nu inteleg ce se urmreste.
    Cine are nevoie sa revigoreze antisemitismul si de ce?

  37. ce Mare era Nea Nicu Ceasca,Ciolane :FUNCTIONARUL CIOLAN REGRETA COMUNISMUL,FIINDCA E SUBMEDIOCRU,AR VREA SI EL SA FIE UN LIICEANU,UN TISMANEANU,UN PATAPIEVICI,DAR NU POATE,N-ARE MINTE! CONDUCE O EDITURICA DE RASU-PLANSU SI SCOATE TREI CARTI PE CARE LE REEDITEAZA IN LIPSA DE IDEI.ARE BOALA PE LIICEANU CA ARE “HUMANITASU” SI AR VREA SA I-O NATIONALIZEZE..HA,HA,HA,HAAAAAAAA

    Nu-i lauda prea mult NICI pe Liiceanu, Patapievici sau Tismaneanu! Toti, absolut toti sint fiii unor bolsevici straini de poporul roman.

  38. unic :Petru Clej e un super domn. Tot respectul pentru el. Ma inclin. Mergeti inainte, domnule Clej ca detractori sunt cat lumea. Succes mare.

    „Dragul meu”, ai cumva febra? Nu? Ei bine atunci, du-te si uita-te-n oglinda. Ce vezi acolo? Scuza-ma, este secret: nu trebuie sa ne spui. Dar nici s-o scuipi. Vorbesc de oglinda. Nu! Pup-o… sau fa ce vrei…
    In sfirsit, ceea ce trebuie tu sa sti este ca individul asta, numitul, Clej Petru, pe care tu-l consideri – ATENTIE BLOGHERI!!! – un „super domn”, este de fapt exact tipul de om care cind nu sta-n fata PC-ului, isi petrece restul zilei in baie pupindu-si oglinda.

  39. Cate ceva despre specimenul P.C. Primele si ultimele, ca nu merita atat importanta, dar ca stie lumea cu cine are de-a face: O scula mica cu pretentii de imperialist, un mamaligar depasit care-si atinsese plafonul inca dinainte de-a veni la Londra. De aia l-au si angajat la BBC. Englezii, avand o indelungata experienta de exploatare coloniala au stiut ce bovina sa inhame-n jug. Este singurul individ caruia nu ma jenez sa-i vorbesc asa cum o face si el cu ceilalti. Un tip brutal in comportament si-n vorbire, care nu-ti raspunde la buna ziua decat ca sa te-njure. Insira nume sonore si cifre de mult uitate dar e lipsit de talent si simt analitic iar pe post de inteligenta expune un soi de logica de fier pe care nu mai el si cei vad OZN-uri in oglinda retrovizoare pot s-o-nteleaga.
    Despre dinti, da, cam negri. La glandele sudoripare nu ma bag, intrebati-o pe Liliana Vitu care-l numea „mentorul meu spiritual” – descifrati voi cam ce inseamna – si care biata, in aroganta ei marlanesca a considerat ca e ceva cu care sa te lauzi. Cat despre amenintarile lui ca va divulga IP -uri si altele de genul asta, nu tradeaza decat apucaturi de securist sadea. Pe scurt, P.C. e un jeg.

  40. Adaugesc ca sa intregesc. Ca specimenul in cauza, au fost si mai sunt la BBC (World Service). Comportamentul lor e tolerat si incurajat – bestialitatea ca metoda de control si asuprire. Acesta e etosul indus de FCO, o institutie care dupa ani de imperialism a adus „biciuirea” la nivel de arta. Ca sa dezcarnam osul si sa nu ne mai prefacem ca „ce democrati suntem noi!”

  41. Astazi am avut si eu o revelatie: l-am descoperit pe Petru Clej, care este exact cum il descrieti aici. Inca nu am fost amenintat ca imi dezvaluie IP-ul, insa in locul unei discutii legate de subiect a dezvoltat o intreaga paranoia in jurul numelui meu, cu injurii si alte concluzii fierbinti.
    Iata schimbul meu de replici, si spuneti si voi:
    VasileSensual: (26-8-2010 la 06:37)
    Stimate domnule Clej,

    Sa va spun drept, ceea ce am citit la dumneavoastra nu mi-a adus mie, personal nimic nou. Este eternul si deloc fascinantul discurs pe care il tot aud de peste doua decenii: evrei buni-evrei rai, genocid-saunu. Nu vreau sa par insensibil si sper ca veti intelege exact contrarul: prea sensibil. Un astfel de discurs nu face decat sa dea apa la moara carcotasilor si frustratilor care emit rationamente fara sa isi insuseasca samburele problemei. Daca recititi atent argumentul acestuia veti vedea ca porneste de la o evidenta, nemiloasa dupa mine: 40.000 de victime. Si asta este o scuza? Dupa parerea mea genocid este si moartea a doi oameni, nici nu ar trebui pusa vreodata problema cu numarul decedatilor. Daca insa anumite lucruri sunt neglijate, voit sau nu, atunci evident ca numarul devine elementul cheie. Si atunci dam la o parte tema actului criminal si incepem sa ne contrazicem asupra numarului victimelor. De parca daca ai omorat 10 esti mai putin vinovat decat unul care a ucis cu sange rece 15.

    Sa fim seriosi. Daca se ard unul dupa altul 15 becuri intr-o cladire este posibil sa fie o problema, mai mare sau mai mica. Acum ce facem, filozofam daca s-au izolat bine cablurile, daca generatorul functioneaza cum trebuie sau incepem verificarile pentru ca nu putem sta in intuneric la infinit?

    Petru Clej: (26-8-2010 la 07:30)
    Argumentele aduse de acest individ “Vasilesensual” (obsertvati incapacitatea funciara sau mai degraba lipsa de curaj a celor care sustin aceasta pozitie) sunt luate direct din instrumentarul negationistilor si al minimalizatorilor Holocaustului: ce mai conteaza numarul, unul mort e suficient.

    Pai daca ar fi doar 40000 de evrei ucisi de regimul Antonescu, inseamna ca n-a mai existat curatarea terenului in Basarabia si Bucovina, n-a mai existat deportare in masa, n-au mai existat lagarele mortii de la Bug (numai la Bogdanovka au fost ucisi in decembrie 1941 – ianuarie 1942 peste 40000 de evrei), adica au murit evrei, dar ce vreti, era razboi si in razboi moartea e inevitabila.

    Observati si minciuna ca aceasta dezbatere e mai veche de doua decenii, cand de fapt Raportul Comisiei Wiesel, bazat pe date din arhivele romanesti, dateaza din 2004, prima oara cand in Romania au fost afirmate in mod oficial aceste crime ale regimului Antonescu la dimensiunea lor reala.

    Asa incat ceea ce spune acest personaj care se ascunde sub aliasul Vasilesensual nu difera esential de discursul negationist primitiv al neonazistului care face obiectul acestui articol. E doar o minciuna fardata ca adevar si ca atare e mai periculoasa.

    Revista ACUM va combate fara menajamente astfel de perfidii.

    VasileSensual: (26-8-2010 la 08:11)
    Domnule Clej,

    am zambit la argumentele aduse doamnei Adriana Popa, si pentru moment v-am considerat un tip nemaipomenit. Trebuie sa recunosc ca ati reusit sa ma faceti sa imi schimb acest punct de vedere. Pentru ca nu ati inteles NIMIC din ce am scris. Ati considerat acel “dumneavoastra” ca s-ar referi la persoana dumneavoastra si nu la acest site pe care il pastoriti. NIMIC.Cand am vorbit despre “argumentul acestuia” faceam referire directa la domnul de 31 de ani si nu la cele spuse de dumneavoastra. De aici cifra de 40.000. Nu ati inteles NIMIC.Generalizati probabil din instinct. Dupa dumneavoastra, daca ma imbrac in verde trageti repede concluzia ca as fi legionar. Nici o clipa nu va trece prin cap ca as fi ecologist sau pur si simplu ca nu imi vine bine in alta culoare. Cam asta ati inteles din cele scrise de mine.

    Ce perfidii sa combata revista Acum? Perfidia ca am spus ca din start aceasta discutie nu ar trebui sa aiba loc? Ca sunt de parere ca acolo unde mor oameni e INTOTDEAUNA vorba de genocid? Ca dupa mine numarul (cazul in speta 40.000) nu este decat inca una dintre aceste “perfidii” pe care le banuieste domnia voastra? Ce e perfidie domnule Clej aici: “Daca recititi atent argumentul acestuia veti vedea ca porneste de la o evidenta, nemiloasa dupa mine: 40.000 de victime. Si asta este o scuza? Dupa parerea mea genocid este si moartea a doi oameni, nici nu ar trebui pusa vreodata problema cu numarul decedatilor.”

    Unde e domnule Clej “minciuna” cu doua decenii? Raportul Comisiei Wiesel dateaza intr-adevar din 2004, ceea ce ar insemna doar 6 anisori, iar eu v-am spus ca de la revolutie incoace, cel putin, se pune eronat problema, limitandu-se totul la rigoarea matematicii si ignorandu-se umanismul si umanitatea? Adica de cel putin 2 decenii, desi cunosc aceasta discutie cu mult inainte de 89.

    Daca va veti uita pe blogul meu, pe blogul acestui personaj care nu se ascunde deloc sub aliasul VasileSensual (aveti linkul in formularul completat la intrarea pe site-ul revistei Acum) veti constata nu numai ca nu sunt neonazist ci din contra, ca ma opun oricarei forme de dictatura si opresiune. Vi se pare neonazist sa spun ca ma opun oricarei crime, ca dupa mine si doi oameni ucisi constituite un genocid?

    Permiteti-mi sa opinez ca inca sunteti nervos si ca nu doriti un comentariu care va da dreptate, dar pornind de la alta axioma. Pentru ca atunci ati inceta sa mai fiti un justitiar, sa va luati de gat cu toata lumea, ori astazi sunteti in forma de zile mari. Recunoasteti insa, va rog, ca daca fata de Adriana Popa v-ati comportat cu lucididate, fata de mine ati scos la iveala exact contrariul. Si nu din cauza carentelor mele de exprimare.

    P.S.
    1. Nu ma ascund sub nici un alias, e doar un “nume de scena” care imi permite sa fiu aici, altfel. De ce nu va deranjeaza si Birlic, alias al acelui individ care se numise initial in acte Grigore Vasiliu Breloc? E drept ca nu prea ati mai avea cum sa ii scrieti, tipul fiind decedat, dar macar v-ati revolta putin, de ochii lumii.
    2. M-ati jignit atunci cand m-ati numit neo-nazist. Pentru mine nu ar insemna nimic sa va retractati acum cuvinte, de data aceasta dupa o mai buna documentare si dupa citirea integrala a parerii mele si nu in diagonala, cum ati facut-o prima oara.

    Sper ca acest comentariu sa fie acceptat. Nu de alta, dar m-ati obliga sa fac si alte demersuri pentru a-mi spala aceasta rusine de pe obraz. Calomnia si apelativul de “neonazist”.

    Petru Clej: (26-8-2010 la 10:08)
    Domnule sau doamna care va ascundeti cu poltronerie sub aliasul Vasilesensual (nu acceptan nume de scena, asa cum noi, redactorii si colaboratorii semnam cu numele nostru real asa cerem si cititorilor nostri, ca se se termine cu acest obicei cretin al disimularii),

    Nu am afirmat ca sunteti nazist si cata vreme sunteti doar o imagine virtuala si nu o persoana reala nu puteti pretinde scuze.

    Continuati, din prostie sau rea credinta sau o combinatie de cele doua sa sustineti aceeasi perfidie ca toti negationistii sau minimalizatorii Holocaustului: nu conteaza ca sunt una sau doua sau 40000 de victime sau peste 200000. Este exact ceea ce sustin neonazistul de 31 de ani, Robert Horvath, Ion Coja si alti nemernici ca ei, carora dumneavoastra le tineti hangul.

    Nu stiu daca ati citit raportul Comisiei Wiesel (nu pareti, altfel n-ati mai debita gogomanii) dar acest document a schimbat radical natura dezbaterii, punand in defensiva toate scursurile neo-nazistoide, legionaroide, ultra-nationaliste sau antisemite care neaga sau minimalizeaza Holocaustul.

    E vorba de un document de 424 de pagini in care estimarea numarului de morti reprezinta doar un paragraf.

    Intre numarul de 40000 si cel – mult mai mare – mentionat in raport e nu doar o diferenta cantitativa, ci si una calitativa.

    Toate ororile descrise in acest raport duc catre concluzia ca nu puteau fi doar 40000 de morti asa cum sustin negationistii si minimalizatorii, care in plus sustin ca nu a existat din partea regimului Antonescu o intentie de anihilare totala, cel putin pentru evreii din Basarabia, Bucovina si Transnistria.

    In lipsa de argumente – este foarte greu de contrazis acest raport facut dupa toate regulile cercetarii istorice – apar obisnuitele acuzatii de tip presiunile lobby-ului evreiesc.

    Asa incat argumentul de tip “nu conteaza ca sunt una, doua, 40000 sau peste 200000 de victime” nu este altceva decat un negationism fardat, preluat ca un papagal de persoana care se ascunde cu lasitate sub aliasul Vasilesensual.

    VasileSensual: (26-8-2010 la 11:47)
    Comentariul tău e în așteptare.
    Domnule Clej,

    va multumesc pentru apelativele de: poltron, cretin, prost sau papagal.

    Considerand ca nu pot avea un dialog cu domnia voastra inchei cu convingerea ca: “Nu conteaza ca sunt doua sau mai multe zeci sau sute de victime, tot genocid se numeste”. In toata incercarea mea de comunicare am vorbit numai despre definitia cuvantului genocid si despre nimic altceva.

    Multa sanatate si succes.

    VasileSensual

  42. Stimati Doamne si Domni,

    Rugam nu-i mai acordati atâta atentie numitului Petru Clej.
    El este un NIMENI care devine cineva numai prin atentia ce-i acordati dvs.
    Lui nu-i pasa daca-l înjurati, criticati, laudati sau vomitati. Tot ce vrea el
    este ATENTIA MEDIA si pt asta va provoaca cu agresiunile si ineptiile lui. Chiar
    nu vedeti ca suntem manipulati de cei ca el ?(avem si noi în Canada vreo 2-3 tip asa zisii poeti auto-intitulati Caragea si Erbiceanu. Acest oameni sunt niste frustrati cronici si niste anti-sociali manifesti ce confunda sofismele cu silogismele în diareea verbala cu care încearca sase impuna pe Net. Auzi prostie la Clej : Cine nu vrea sa le zica Rromi la tiganieste neaparat rasist! Uite ca eu vreau sa le zic BOHEMIENI asa cum li se zice mai romantic, nu TIGANI ! Sa vedem daca le place la Cehi ! Unde-i rasismul aici ? În delirul lui Clej ? Au luat în gura sloganurile neo-moderniste ale political-corectnessului si acum acuza de rasism, anti-semitism sau fascism pe oricine nu are aceeasi parere ca ei despre toate ineptiile si delirurile lor ( de fapt pe oricine nu-i lauda suficient pt ceea ce-si închipuie ei ca sunt -jurnalezi sau poezari).Avem de-a face de fapt cu niste simpli LOOSERI frustrati care nu-s în stare sa faca o cariera în ceva ci încearca doar sa-si hraneasca delirul narcisist creând polemici de 3 lei pe NET si scuipandu-si veninul de ratati asupra celor care fac greseala sa le acorde atentie.
    Ratati, looseri,manipulatori,extremisti, intoleranti si xenofobi intelectuali. NU-I MAI BAGATI ÎN SEAMA si vor disparede la sine !

  43. Frate Vasile,

    eu nu mai pot scrie pe acel blog; Dl Clej m-a interzis;; mi-a spus ca din cauza numelui….

    Nu inteleg de ce acest nume frumos-Vasile- ii trezeste atata…preocupare acestui individ!

  44. Lasati-l in pace pe Clej! Aceasta creatura (ca nu-i pot zice om) care ne indeamna in a ne renega istoria (facuta de extremisti, teroristi, criminali, derbedei, adica Avram Iancu, Balcescu, Kogalniceanu, Eminescu, Blaga, Goga – iertare ca nu-i pot aminti pe toti aici) face un mare serviciu involuntar tarii: trezeste constiinta nationala si indreapta coloanele vertebrale celor care se simt scuipati pe mandria de a fi Roman – incidental, oare cum naiba o revista editata de doi evrei se face porta-vocea poporului Roman?

  45. p. clej este un om bolnav cu capul, sau a fost abuzat sexual in copilarie, altfel nu se explica inversunarea lui sa vada peste tot oameni rai. Din cate pricepe orice om normal la cap, exista romani care simpatizeaza evreii si nu suporta tiganii sau ungurii si invers. Ba chiar majoritatea romanilor au avut momente cand le-a fost scarba de etnia lor cel putin momentan. Banuiesc ca exista destui evrei care nu suporta germani, palestiniei sau tigani. Personal am simpatizat evreii mereu, primul care mi-a desteptat sentimente enti-evreiesti a fost chiar inapoiatul clej.

  46. Cum este posibil ca cineva sa cada in atata fanatism mizerabil? sa scuipi in fata sute de oameni care totusi sunt cinstiti in viata de zi cu zi si sa aperi fatis tiganii de parca ai apara dizidenti ? Tiganii sunt mai mult victimele propriului comportament si culturi, chiar elitele lor se fac vinovate de situatia lor, vezi bulibase cu apucaturi tampite, pun nume la copii parca in batjocura, cum ar fi sa auzim: domnul Petru Clej s-a intalnit cu doi filozofi, domnul profesor Televizorul si scriitorul si filozof Judecatorul?

  47. Ne facem ca nu vedem evidenta domnule p. clej, rasa caucaziana este mult mai frumoasa, cine a admirat frumusetea autohtonilor puri din amerca de sud, mai ales femeile. Uitati-va cateva minute la cele mai frumoase caucaziene si apoi cautati figuri de femei sudamericane pure, nu de cele incurcisate cu europeni. Un studiu a aratat ca copii foarte mici sunt atrasi de fetele simetrice si frumose, deci nu-i o chestie doar culturala. Daca ar fi asa, triburile cele mai izolate s-ar simti socati sa vada frumusetile noastre.

  48. Domnule Clej, de ce au furat romanii si tiganii in anii 90 prin germania de i-au bagat in sperieti? chiar asa de rau i-au discriminat germanii ca brusc 48 ore din oameni cinstiti au devenit creaturi care se uitau numai cu ochii dupa furat?

    Ce-au facut africa profunda 30 de mii de ani pana a venit omul alb? sau autohtonii din australia?

    Daca toti oamenii sunt la fel de frumosi si inteligenti de ce campionii progresismului nu au sotii din rasa pigmeilor sau aborigene? doar sunt la fel de frumoase si inteligente ca si caucazienele. Sunteti la fel de ipocriti ca si cei care te ucid ca le vorbesti profetul de rau, ca inchizitia si o judecata impotriva unui dusman al poporului in perioada marii terori.

    Imi cautati si mie un profesor universitar pigmeu?

    Daca cultura tiganeasca are multe detalii estetice interesante, dar este cat se poate de inutila cand vine vorba de productivitate, desii membrii ei doresc serviciile unei societati organizate si eficiente.

    Un ex. de familie de tigani care au emigrat in anglia si „vor avea mai multe oportunitati decat in ro.” nu are doar o citire pozitiva. Nu au fost invitati acolo de catre bastinasi, vor produce multe probleme vecinilor ( problema care nu va intereseaza) si nu vor fi elemente sociale productive.

  49. Domnule Petru Clej, ne faceti un articol si despre comunitatile care se auto-izoleaza? adica sa plasam vina si la ei.

  50. Din categoria : „PĂREREA MEA ”

    Dl Petru Clej , este un jurnalist cu o propagandă (cu tentă fascisto-corporatistă) anti -românească bine garnisită doar cu un amabalaj „occidental” în general la fel este şi anti-moldovean , el a militat în publicaţia sa ” ACUM” mereu cu articole pronunţat anti-moldoveneşti şi anti-unionişti , folosind tertipuri doar ca formă „democratice ” este un fost jurnalist BBC Londra , cu o carieră scurtă la BBC care ,paradoxal , nu cunoaşte arta dialogului şi instigă cu orice preţ la tot ce-i legat de cultura tradiţională românească . Absolut toată mass-media în limba română îi pute …Petru Clej este un soi de Ion Cristoiu (care a fost şi este un comunist-ceauşist consecvent ) de DIASPORA care vorbeşte şi scrie în limba română corect ca formă aşa cum Moţoc , al lui Alexandru Lăpuşneanu…

  51. Domnul Clej nu este altul decat nemernicul de Filip Antonio, spaima forumurilor basarabene. Acum 6 ani scria pe toate forumurile ca Iurie Rosca este cel mai previzibil si laudabil politician din Republica Moldova. Apoi dorea mult sa demonstreze stiintific, invocand lucrarea lui Huntington „The clash of civilizations”, ca hotarul spiritual romanesc trece pe raul Prut si ca nu este nicio legatura spirituala intre romanii din Romania si cei din Basarabia. A scris mult pe forumuri brutalizand tinerii din Basarabia care-si faceau studiile in Tara, zberand la fiecare ca utilizeaza fondurile banesti ale Romaniei, iar el, londonesul Clej e contribuabil roman si nu doreste ca banii lui sa fie cheltuiti pe studiile „bastardonezilor, celor ce se trag din mame mulgatoare si tati tractoristi, cei ce sunt incaltati la prima generatie”. A numit de nenumarate ori R.Moldova Bastardostan. Dupa ce a fost demascat a disparut de pe forumurile basarabene, acu 5 ani. Chifneste de ura fata de tot ce e romanesc, este „unireosceptic”, se comporta ca un „mahalagiu beat”.

  52. Individul asta petru clej este cel mai nesimtit,fara scrupule si mai antiroman din lume.este comunist deoarece nu ii place sa fie contrazis si fece bagriamenintari cu inchisoarea.sa aiba grija ca isi face multi dusmani si nu se stie niciodata.da-l dracu de idiot ca merita sa intre la galda de jos ca sef al nebunilor.

  53. Petru Clej are un profil psihologic foarte ciudat, probabil este o aberatie a naturii, un gen regresiv si prostesc. Pur si simplu omul asta nu poate sa discute ca oamenii normali. Face pe marele ganditor dar nu iese nici macar o iota din tipare ideologice rasuflate.

  54. „Prietene” dobre,

    Stii cum se numeste revenirea la acest subiect, la infinit, in tehnicile de manipulare ?
    Pune mana si citeste si lasa-ne. Chiar daca suntem de acord cu tine, nu ne intereseaza acest individ acum !

  55. Eu cred că Petru Clej datorită faptului că nu are cu cine să se certe în România pentru că e contrazis la tot pasul şi a căzut în ridicol prin extremismul şi intoleranţa faţă de părerile altopr semeni, s-a ofticat şi a emigrat definitiv în Statele Unite dar acolo nu au loc asemenea specimene radicale deoarece e patria libertăţii! Un fost securist dac[ nu ;i chiar adept al marxismului!

  56. Pingback: Despre gazetaşi de doi bani - Petru Clej - Oleg Burcă·

Lasă un comentariu