40 de răspunsuri la „Reprofesionalizarea Romaniei: Calin Georgescu, Dan Puric si Dumitru Costin

  1. 1. Cum se poate crede ca politicienii si elita care au nenorocit Romania vor fi interesati sa participe la salvarea Romaniei de teama ca nu cumva sa fie afectati de criza, de vreme ce criza economica este, pe linga criza morala, efectul nemijlocit al transformarii valorilor imobiliare si spirituale in valori mobiliare, detinute exclusiv de politicieni si elita. De ce s-ar teme, mai concret, tocmai cei care sint asigurati in toate privintele?

    2. De ce ar mai fi nevoie de participarea actualei clasei politice daca societatea romaneasca va sprijini planul dlui Georgescu (plan care, dupa cum declara domnia sa, nu poate izbuti fara sprijinul popular)?

    3. Oare lipsa profesionistilor este cauza crizei in care ne aflam? Ca profesionisti a tot produs elita de 20 de ani. Cartarescu este profesionist. La fel si Videanu, sau Prigoana. Unii au rating, altii au portofolii. Dar toti fac profit.
    Cred ca ar fi util daca dl. Georgescu ar preciza ce intelege prin profesionist. Deocamdata, nu am incredere decit in aceasta caracterizare:

    “Profesionistul e cel care face ce trebuie chiar si cand nu il vede nimeni.” El apartine unei „[…] categorii, premoderne in esenta, a profesionistului, a omului care traieste si munceste dupa un cod, a omului de onoare profesionala si personala.
    Profesionistul are onoarea muncii lui, pe care o face nu (doar) pentru ca ii aduce profit, ci pentru ca asta ii e vocatia. Ca atare, logica reciclarii profesionale si ideologice perpetue ii e straina. Iar sistemul politico-economic global actual se bazeaza tocmai pe oameni si pe capitaluri alunecoase. Profesionistilor, logica acestui capitalism retardat le opune reprofesionistii: oamenii preocupati cu perpetua reinventie de sine si cu reeducarea sau recalificarea altora.
    Ne trebui deci un guvern de profesionisti? Da, ne trebuie. Dar sa nu uitam ca profesionistul isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce are de dus la bun sfarsit. Si ca standardele care il legitimeaza pe profesionist fac imposibila orice facila „uniune nationala” sub semnul lui „pupat toti Piata Independentii”.”
    http://www.ziuaveche.ro/editorial/guvern-de-profesionisti

  2. P.S.

    Fondul muzical din finalul emisiunii demonstreaza ca Nahoi a iesit din emisiune la fel cum a intrat.

  3. Desigur ca sunt de acord cu ce spune dl Platon. Si cu ce spune dl Puric. Si cu ce spune dl Georgescu despre revitalizarea agriculturii, industriei si productiei. Eu ce pot sa adaug acum? N-am ce sa adaug. E mai mult ca perfect ce se intampla.

    Decat sa se formeze un partid distributist, e mult mai bine asa un proiect. Nimeni nu depinde de nimeni; nimeni nu si-a pus latul in gura de dragul sau teama partidelor politice; sau de dragul sau teama dlui Calin Georgescu. Nu e vorba de vreo coabitare cu „elita” sau cu partidele politice. E vorba despre un proiect pe termen lung si despre criza de credibilitate in care se afla partidele dupa 20 de ani de furt cot la cot cu corporatiile occidentale.

    Cum spune dl Platon: „sa-i lasam sa afle care sunt riscurile meseriei”. Si dl Puric la fel spune.

  4. Costele, faci teoria chibritului, Nahoi nu-ti place, pe Georgescu il accepti cu o mie de amendamente, de Puric nici macar nu pomenesti, singurul valabil ramane Platon. Ne lasi? Tara arde si trebuie sa alegem intre Basescu, Boc si Georgescu. Iti place Calin Gergescu, da sau nu? Nu ne mai imbarliga cu tot felul de sofisticarii despre „profesionalism”.

  5. Costinele, ai logica lui Volodea Tismaneanu: ori cu „noi, ori cu „ei”. Unde e a treia forta? Cu Dijmarescu? Cu Parvulescu? Vad ca adulmecarea puterii te predispune la imbratisarea si vehicularea acelorasi false dileme. Iliescu sau Vadim? Plesu sau Paunescu? Tismaneanu sau Plesita? Basescu sau Georgescu? Vax. Ne lasi?

  6. @Ilie
    Din pacate foarte multi (bine ca nu toti) care comenteaza pe acest blog, n-au facut nimic in viata lor.
    Ei ar vrea ca cei de acum (putere, opozitie, presa aservita etc.) sa se dea la o parte si sa vina „cei buni si profesionisti, cei nepatati” si singuri acestia sa faca lucruri bune.
    O tampenie. Mare !
    Distributismul se va impune , fie ca vrea sau nu Hurduzeu, fie ca vrea sau nu Basescu, fie ca vrea sau nu Tismaneanu , Costel, Karenin, Donkeypapuas,etc.,etc.,etc.
    Aberatiile cu „salvatori ai patriei” care isi aroga aceste activitati (gen Basescu, Roncea,Voiculescu,Constantinescu,Ciuvica,Plesu, etc., etc.,etc.)nu vor mai tine multa vreme, iar prezicatorii Apocalipsei se vor duce …direct unde le este locul.
    Deja tot mai multa lume s-a saturat de fetzele acestor imbecili patentati si doreste sa termine cu povestile lor de adormit copii.
    Tot mai multi oameni vor afla despre distributism , vor intelege si vor actiona in consecinta.
    Ceea ce faci tu este , asa cum ti-am mai spus spre enervarea lui karenin si nu numai , EXCEPTIONAL , si stiu ca o vei face indiferent de parerea mea sau a altora. FELICITARI !

  7. Cine mai e si Parvulescu asta de e asa de important in preajma lui Puric?! Toti fanii lui Roncea, ortodoxisti care mimeaza Ortodoxia: vauleu, vine masoneria si ne trage in teapa, clubul de la roma, apocalipsa. Baaaaaaaaa baieti, treziti-va ca o sa ramaneti cu cartile in mana si atat.

    E si el jurnalist chemat la eveniment ca sa afle presa. Ca si Hurezeanu. Ce vreti? Parvulescu nu are niciun cuvant de spus in acest proiect, nu a scris nimic in document. Ati citit documentul sa vedeti directia economica? Aaaa, nu ati citit.

    Documentul vrea: cresterea populatiei in Romania (idee in opozitie cu stangismul ecologist), stoparea imigratiei, stoparea corporatiilor, dezvoltarea agriculturii cum era in interbelic, cresterea productivitatii, cresterea influentei Romaniei pe plan international, revenirea educatiei in Romania la modelul domnului Trandafir, etc, etc, etc.. Nu va place si sunteti conservatori?

    Ba baieti, ganditi-va bine inainte ce vreti de la viata voastra si de la Romania ca o sa treaca istoria peste voi si e pacat.

    A treia forta asta e si gata, garden mania. Nu e niciun volodea la mijloc. Vrei partid distributist? Te dau banii afara din casa? Ok, fa partid distributist si fii mai bun decat proiectul asta si am rezolvat problema.

    Dar tine minte ce iti spun: dupa ce dispari de la guvernare sa nu plangi ca PSD, PNL sau PDL au trecut de la distributism la capitalism. Vad ca nu vrei dezvoltare durabila, vrei dezvoltare pe 4 ani. Nu va place ca asta e proiect distributist care sta in afara partidelor? Ar trebui sa spuneti „sarut-mana” ca aveti libertatea sa criticati toate partidele de pe pozitii distributiste din afara oricarui partid.

    Principiile raman principii.

    Succes!

  8. am citit documentul si e un mare vax. printre altele, ii trage cu dezvoltarea agriculturii pe baza de hibrizi gmo.
    daca ar fi sa ma iau dupa criteriile enuntate de calin georgescu la emisiunea lui nahoi (sa duduie portul constanta, sa aiba romania influenta pe plan international), ar reiesi ca reprofesionalizarea romaniei tinde sa transforme romania in china (ca acolo duduie porturile de import-export si china are ceva de spus pe plan mondial). plus chestia cu „integrarea romaniei in UE, cel mai mare eveniment bla-bla-bla”.
    parvulescu e membru al echipei lui georgescu, nu e jurnalist invitat la eveniment.
    deci, din forta a treia, conservatoare, eurosceptica, s-a ajuns la proslavirea UE, la agricultura gmo, la parvulescu, dijmarescu si alte fosile. rusine!

  9. China: exporta, e condusa de „profesionisti”, sta tare la educatia stiintifica, are un cuvant de spus in lume. traiasca china reprofesionalizata!
    Cat despre documentul lu iGeorgescu: dmnul Trandafir pe naiba. Omul e un tehnocrat care vrea sa vina sa „puna biciul” pe romani.

  10. Zice unul pe aici:”A treia forta asta e si gata, garden mania.”

    Bine,am inteles, sa traiti! Principiile, intr-adevar, sunt ceva demn de dispret. Mai ales atunci cand vrei sa „salvezi Romania”. A treia forta e cu Celac, Dijmarescu, Parvulescu! Tradare sa fie, dac-o cer interesele partidului. Dar nu veti canta mai mult de o vara.

  11. Costinel :
    Costele, faci teoria chibritului, Nahoi nu-ti place, pe Georgescu il accepti cu o mie de amendamente, de Puric nici macar nu pomenesti, singurul valabil ramane Platon. Ne lasi? Tara arde si trebuie sa alegem intre Basescu, Boc si Georgescu. Iti place Calin Gergescu, da sau nu? Nu ne mai imbarliga cu tot felul de sofisticarii despre “profesionalism”.

    Argumentul „profesionalismului” este folosit ca atu tocmai de Georgescu si sustinatorii lui. De aceea, mi s-a parut ca ar fi important ca acest atribut sa fie definit macar sumar in conditiile in care elita ne cere admiratie neconditionata in virtutea „competentei” proprii.

    Dar, de vreme ce s-a decis deja „la centru” ca trebuie sa alegem intre Basescu si Georgescu, nu vad ce sens mai au aceste discutii. Este o oportunitate de care trebuie profitat, acum, cind puterea pare atit de aproape. Cine stie, poate ca pina la urma nici nu mai trebuie sa alegem, ii luam pe toti la pachet. Buy one, get two, vorba aia.

  12. Ce interese de partid? nu pricepi nimic. Esti din categoria alora despre scrie Mircea Platon: nici asa, nici asa; o sumedenie de pretexte ca sa nu faci nimic niciodata.

    Daca Romania nu exporta nimic, nu e bine pentru ca nu avem economie; daca exporta nu e bine pentru ca suntem China. Da, o sa fim China! Dar nu China de la taraba, ci China distributista. O sa exportam agricultura in toata Europa pentru ca o sa avem de unde.

    David Cameron cum e? Nu e bun, e tradator. Vorbeste la telefon cu Obama, e socialist si Cameron. A promis anul trecut ca face referendum pt tratattul UE si acum nu mai face, e tradator, nu e distribtist. Ne lasi?

    UE moare si voi stati sa panditi apocalipsa, va arde de polemici sterile.

  13. Partidul lui garden mania ne ameninta: decat o vara vom putea sa cantam distributist. Asa vrea Basescu. Vom vedea noi.

  14. goga, vorbesti ca sa nu taci, ca de obicei. nu e vorba de pretexte, ci de faptul ca una spuneti si alta mancati. ca agricultuta cu productii record la hectar voia sa faca si ceausescu. o fi fost el primul „distributist” a la calin georgescu.

    cat despre cameron, faptul ca a promis referendum si ca nu face e rau. a mai promis si altele, cum ar fi abandonarea lui human rights act, bagat pe gatul englezilor tot de eurofili. si la miscarea asta a renuntat.

    daca il aveti ca model pe cameron, atunci inseamna ca si georgescu promite ceea ce nu are de gand sa faca. e bine. curat „stat participativ”. vom participa cu forta la escrocheriile unei noi generatii de fosti securisti si de fii de fosti comunisti. ne lasi?

  15. Agricultura cu productie record la ha vrea sa faca Monsanto care o sa zboare din Romania, mai citeste documentul. Calin Georgescu vorbeste despre agricultura naturala, fara chimicale Monsanto. Lasa diversiunea de pe forumuri.

    M-am referit la Cameron ca sa iti arat ca, desi omul a renuntat la unele lucruri, distributistii lui Blond sunt la putere, isi pun in aplicare politicile. Deci, desi Cameron a renuntat la unele politici pe care le sustinea anul trecut, nu a afectat cu nimic distributismul, trecerea la statul civic. De ce? Pentru ca principiul numarul 1 al lui Phillip Blond e distributismul. Cum s-a spus: principiile raman principii.

    Vreti stat civic fara sa ajungeti la putere, stand in „biserica interioara”. Ne lasi?

  16. @ Octavian Goga: unde e think-tank-ul distributist din Romania ca nu il vad? Vorbesti despre stat civic si venirea la putere a distributistilor, dar unde va e echipa de economisti, strategi, politologi. Or fi, nu zic bai, dar unde e thnik-thankul? Blond are din 2009 ResPublica, voi ce aveti?

    P.S. Sunt de acord cu tine. In SUA Blond s-a intalnit cu David Brooks de la NYTimes si l-a facut distributist pe Brooks in cateva minute. Acum apar tot felul de ronceanisti care vor „sange pur” pompat in distributism. Brooks era un globalist socialist si peste noapte s-a facut distributist.

    Brooks tot fiu de comunist e? Blond a stat cu el de vorba, a avut rabdare, a negociat, a dialogat si l-a castigat pe marele „ocult” David Brooks de la New York Times.

    La noi nu mai vrea nimeni sa stea de vorba cu nimeni. Toti sunt masoni din clubul de la roma. La principii ajungi dialogand cu omul fata in fata, nu altfel.

  17. @impostorul goga

    Zice impostorul goga: ‘Agricultura cu productie record la ha vrea sa faca Monsanto care o sa zboare din Romania, mai citeste documentul. Calin Georgescu vorbeste despre agricultura naturala, fara chimicale Monsanto.”

    Draga „Goga”, citeste volumul la care ma tot trimiti si, la paginil 67-68, vei gasi ce vor sa faca oamenii tai pe baza de „biotehnologii” si de dezvoltare de noi hibrizi:

    „Pentru diminuarea efectelor negative determinate de schimbările
    climatice și pentru adaptarea la noile tehnologii de cultivare a plantelor,
    cooperarea cu instituții cu realizări de vârf în domeniul geneticii și ameliorării
    plantelor este de mare interes, mai ales în domeniul infuzării în germoplasma
    românească a „genelor de interes”, pentru obținerea de organisme autohtone
    bine adaptate condițiilor de clima și sol din diferitele zone ale țării.Culturile comerciale biotech și produsele alimentare realizate au fost
    evaluate riguros sub aspectul siguranței alimentare și a mediului, în conformitate
    cu standardele și reglementările stabilite și acceptate internațional.”

    Dă clic pentru a accesa rr3.pdf

    Vedeti aici ce inseamna agricultura biotech:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Biotechnology#Agriculture

    Asa ca, draga Goga, ori minti, ori nu stii ce vorbesti.

  18. Cristian Hera e oaia neagra a proiectului. Asa e. La varsta lui ar trebui sa-si creasca nepotii si sa lase Academia Romana pe mana altora. Impostor nu sunt. Sper doar ca proiectul poate fi indreptat si corectat in timp pentru ca ar fi pacat. Se poate corecta proiectul daca exista dialog pentru ca in proportie de 80 % e bun. Cristian Hera si Daniel Daianu sunt inconsecventi cu restul documentului.

    De ce nu spui nimic despre Lucian Liviu Albu? Se critica acolo consumerismul, industria publicitara, lacomia, maximizarea profitului, speculatia.

  19. Domnilor, nu va mai certati. 🙂

    Uitati aici stire care nu apare in presa cea de toate zilele cenzurata de Basescu: Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat anul 2012 Anul International al Cooperativelorhttp://www.ziuaonline.ro/eveniment/romania-profunda/4608-adunarea-generala-a-natiunilor-unite-a-declarat-anul-2012-anul-international-al-cooperativelor-.html

    Ei, asa mai merge. Asta e viitorul post-criza: economia cooperatista.

    International Day of Cooperatives: 3 July 2010 – http://www.un.org/esa/socdev/social/intldays/IntlCoops/index.html

  20. Pentru Costel: In plan economic, „A Treia Forta” inseamna distributism. Au spus-o negru pe alb Hurduzeu si Platon in „A Treia Forta.Romania profunda” si in „Economia libertatii”. Care falsa dilema? Georgescu e distributist, daca va ajunge prim ministru, exista macar sansa ca distributismul sa fie adoptat ca model de dezvoltare. Mi se pare firesc ca adeptii „A Treia forta” sa-l sustina pe Georgescu. Daca mai apare un alt candidat la postul de premier cu gandire distributista, atunci, da, analizam optiunile. Costele, nu mi-ai raspuns la intrebare. Tu sustii F3, distributismul si pe Georgescu sau in loc de raspuns imi bagi iar o colaterala? Raspunde repede ca nu mai am timp de blogarelile tale, ai inceput sa ma enervezi cu jocul asta de-a alba neagra.

    Pentru Garden Mania: Noi discutam aici de Calin Georgescu si nu de brosura „Romania Post-Criza”. Brosurica in cauza contine si multe tampenii cum ar fi aberatiile lui Malita despre populatie – Georgescu se pronunta ptr crestere demografica in Romania pe cand Malita bate campii, sau neoliberalismul sfruntat a lui Daianu. De ce nu te referi la luarile de pozitie ale lui CG aparute in presa in ultimul timp? Sau la discursul lui de la Academie din 25 mai? Georgescu vrea sa schimbe modelul, in loc de neoliberalism a propus „economia civica” pe linia lui Cameron Blond + conceptul de dezvoltare durabila + protejarea micului intreprinzator si a taranului. Care este problema? Discutam doar ca sa ne aflam in treaba?

  21. Nu inainte de a-i multumi dlui Catrinoiu, o gazda exemplara, vreau sa-mi inchei prezenta pe acest blog printr-o povestire cu posibila valoare de parabola.
    Cu ceva timp in urma, am intilnit un american de origine romana care, dupa ce s-a aratat surprins auzind ca in Romania mai exista calugari in manastiri, a observat ca fenomenul este injust, intrucit impovareaza economia. Dupa ce i-am explicat ca manastirile se gospodaresc singure iar multe sunt chiar prospere, intrucit calugarii si monahiile muncesc pe rupte chiar daca au depus votul saraciei, m-a intrerupt imediat, dorind sa stie daca si-ar putea deschide o manastire in Romania. Omul era serios, si chiar se gindea, daca legea i-ar permite, sa dezvolte ulterior un lant de manastiri.
    Mai sustenabil si mai local de atit nu stiu daca se poate. Iar pentru cei care ar tine neaparat, cred ca americanul nu ar fi avut nimic impotriva sa-si numeasca initiativa „distributista”.

  22. Calin Georgescu reprezinta primul mandat romanesc la ONU pentru drepturile omului: http://www.cotidianul.ro/117909-Primul_mandat_romanesc_la_Consiliul_ONU_pentru_Drepturile_Omului

    Deci ONU celebreaza distributismul. E clar. Calin Georgescu e distributist. Eu zic sa nu va mai certati ca va certati degeaba: s-a amanat Apocalipsa si de data asta ca de multe ale ori in istoria crestinismului! Mai usor cu galagia pe forumuri, Dumnezeu ne iubeste!

  23. Bun, a treia forta e ortodoxa si distributista. baconsky e ortodox (ca si Isarescu) si Georgescu e distributist (ca si ONU). Ma duc sa ma culc ca sa ma pot trezi, maine dimineata, in Romania distributista.

  24. Garden Mania: te culci si te trezesti in Romania din imaginatia ta. Pana la urma propui o lume gnostica: fara Backonsy, fara UN, fara EU, o lume a puritatii ideologice si a distinctiilor absolut clare in care traiesti curat si liber…cine? Pana la urma o utopie, o lume de o rigiditate inumana care poate fi justificata prin tot felul de sofisme intelectuale sau/si prin violenta revolutionara. Nici Baconsky si nici Isarescu nu vor avea puterea sa schimbe Romania, ci noua „economie civica” pornita de la firul ierbii. CG nu face decat sa incurajeze, deocamdata teoretic, o stare de fapt care exista deja pe teren in afara politicului.

  25. „Pana la urma o utopie, o lume de o rigiditate inumana care poate fi justificata prin tot felul de sofisme intelectuale sau/si prin violenta revolutionara.

    Deja suni ca Pata si ca DCM (care a spus ca a treia forta e utopica!).

  26. Pentru Ionel, Costel & Co.
    Nu ti-au mai ramas decat sofismele rostite in fata oglinzii. Si un razboi fara sens in care esti si soldat, si general si propriul tau inamic. Gata, orice ai spune nu-ti mai dau replica, ma retrag fiindca deja intram in domeniul patologicului, simti nevoia sa-ti inventezi inamici.

  27. poate ti-ar prinde bine sa te mai uiti si tu in oglinda din cand in cand. sau ti-e frica de ce ai sa vezi?

  28. @garden mania
    Tu ce vrei „puiule” ? vrei ceva ? hai ca-ti da „tata” imediat … vad ca te votezi singura , maniaco 🙂
    nu cumva esti …donkeypapuas ? :-)sau …karenin ? 🙂 ca si ei sunt maniaci ai nihilismului fervent si apoteotico-apolcaliptic.
    Dupa tine si Eminescu era comunist sau fascist sau sifilitic sau …orice !
    Du-te si scrie la Antena 3 sau la B1 sau unde vrea „muschii” tai si …o vorba de mai sus : ” Ne leshi !”
    Nu vezi ca ti-ai tras un nume de hermafrodit ?
    Asta este un blog pentru „baieti mari” nu pentru o putzulik cum esti tu !

  29. @1 alias Hohmah
    Vă plăteşte bine la… mânăstire?
    După cum observi eu mă semnez tot Donkeypapuas. Dumneata văd că nu ai curajul propriilor opinii. Adică să-ţi creezi un blog propriu la care să facă trimitere pseudonimul ales.

  30. @Donkey
    Am crezut ca dormi in post :-):-):-)
    Daca esti atat de plin de curaj semneaza cu numele adevarat si spune-ne ce vrei ! Ca noi aia iti dam. Gratis !
    Am o colega pe care o cheama Blogu, nu mai am nevoie si nici nu cred ca este necesar, prieten al lui Roncea-legionaru’ ce esti!
    Pacalici al lui Tzapu’si intelectual de kk0

  31. @Donkey
    Suntem mai multi si tu te lupti cu toti ! Bravo !
    Asa se spune , nu-i asa ? 🙂 🙂 🙂
    Te mai urmareste Basescu ? 🙂 🙂 🙂
    Ce mai face „garden mania” prietenu’ tau ?
    Vezi cum te urmarim si cum te lupti tu cu noi ?
    Subtilule ! Ziditorule de bloguri de 2 lei vechi, ce esti ! Cum ai identificat tu securitatea rea si pe cea buna infiintata de prietenu’ tau secretarul de partid PCR Constantinescu, prieten cu Iliescu (acum) si cu Gorbaciov.
    Vezi ca o sa-ti furam si calul 🙂 🙂 🙂
    Esti un zero barat ! Cred ca ai fost un UTC-ist fruntas ca Geaona.
    Ia da-ti tu cu presupusu cu cat sunt eu platit, ca sa vad daca ai inteles ceva din viata !
    Ia demasca-ma si pe mine !
    Contra-spionule ce esti tu !
    Iubitorule de tara si neam ce te afli !
    Mariane , liniste-te tata ca aberezi !
    Ai curaj sa propui ceva ?
    Esti pe toate blogurile , te dai informat, de dai cult , te dai vigilent si in fapt …ce faci ?
    Nimic, freci menta si atat.
    Care este munca matale ?
    Cu ce te ocupi in fapt de toata ziua si toata noaptea esti pe net ?
    Eu, zici matale,sunt securist ca si Hohmah , ne-ai prins 🙂
    Da’ tu ?
    Esti vreun profesor ca …Magureanu ? Ca Talpes ? ca Tzapu’? Sau ca Plesu ? sau poate cum a fost …Brucan?
    Ja ! ( asta e in romanes 🙂 ) Daca nu stii ce-nseamna ia un dictionar.

  32. @legiune (adevăratul „nume”)
    Deocamdată sunteţi acoliţii lui Băsescu la tăierea salariilor şi pensiilor. Acesta este „creştinismul” pe care-l promovaţi.
    Din fericire, nus unt genul de om care să arunc vinovăţii asupra unei întregi generaţii. Dacă aş fi aşa ar trebui să judec în felul următor: „Generaţia care a avut 30-40 de ani la momentul căderii lui Ceauşescu a fost generaţia laşităţii generale, a fost generaţşia distrugerii României în timpul lui Iliescu, este generaţia corupţiei totale. Cea care distruge viitorul ţării în numele interesului individualist exacerbat”. V-ar plave o asemenea etichetare?
    Dar vinovăţiile se aplică individual, sunt personale.

  33. @donkeypapuas
    Iar generatia ta se lupta cu stafiile … cu voie de la politie !
    Esti un fel de Cartarescu, baiat finutz si neinteles dar admirat de fufe ! Noroc ca nu sunt toti ca tine si preietenul tau Tzapu’ care avea chiar vreo … 40 de ani cand era secretar PCR pe Universitate.
    Tu vorbesti despre lasitate ? Iesi in strada , sari gardu’ la Cotroceni, papagalule!
    Deci cu ce te ocupi matale ?
    Scartza , scartza pe hartie ! Fii barbata 🙂 🙂 🙂
    Vezi ca CC (cu oamenii lui Basescu !)a anulat legile azi !
    Mai judeca , pacalici din carti de joc !

    • @1
      Lasa-l frate pe „magarus-papuas” ca lui poti sa-i defilezi si-un tramvai pe sub nas, ca el tot una stie : Besescu si securistii rai , Constantinescu si securistii buni.
      Orice ai dori sa propui , vine el si incepe : „nu se poate, nu e bine, e periculos, e mana lui Basescu”,sau „sunt urmarit de Basescu si interzis pe Facebook” etc.
      Iti dai seama ? Basescu in lupta cu nea Marian 🙂 🙂 🙂
      E „din alt film”, dar l-ai „mirosit” bine , un nimeni cu diploma !
      E ridicol daca n-ar fi tragicomic !
      E un produs tipic al mass-mediei actuale ! Un manipulat cu pretentii de manipulant!
      Si spre enervarea suprema si a lui …karenin si , mai nou, observ si garden mania …EXCELENT ILIE !
      EXCELENT !

  34. @No 1 la pupincurismbăsist

    De la o anumită vârstă chiar este nevoie de ochelari.
    Iar despre admiraţie… Eu sincer recunosc că NU sunt admirat de nimeni.
    Şi revenind la Ţap revezi ce am spus despre el.

  35. @Marian
    Analfabet esti tu si in general … tu nu zici nimic si nu propui nimic !
    Esti un zero barat care nu ai facut nimic in viata !
    Asta esti !
    Si nici macar nu judeci ! Daca eu sunt securist si pupincurbasesit si Ilie nu ma cenzureaza insemna ca si el este la fel ?
    Esti o anomalie cromozomiala de speta a III-a !
    TOTI NENOROCITII FURA CA-N CODRU SU TU AU GASIT VINOVATUL : EU !
    CITAT DIN CARAGIALE : AMICE ESTI IDIOT !
    POTI SA SCRII PANA TI-O CADEA MANA AIA CU CARE TE STERGI LA KUR, CA TOT NU O SA TE ADMIRE NIMENI , CA VAD CA TE PREOCUPA !
    DU-TE LA DOCTOR BAIETE CA ESTI …DUS CU PLUTA PE BISTRITA MOLDOVENEASCA !
    CAT DESPRE OCHELARI … MARESTE-TI TU DIOPTRIILE PENTRU CA NU MA INTERESEAZA CE SCRII TU DESPRE TZAP SI NICI DESPRE BASESCU ATATA TIMP CAT N-AI CITIT NIMIC SAU NU VREI SA INTELEGI CA MA DOARE-N FREZA DE EI SI CA OAMENI CA TINE PRIN PROSTIA LOR GONGENITALA NU FAC DECAT SA VICTIMIZEZE NISTE NEMERNICI ASA CUM FACE RONCEA CU ILIESCU !
    COMPRENDE ?
    NU CRED !
    CONCLUZIE : APUCA-TE DE POEZIE CA POATE AI VREO SANSA ! SAU DU-TE LA COTROCENI, SARI GARDU’ SI PUNE O BOMBA ! SAU INTRA-N GREVA FOAMEI ! SAU DA-TI O PALMA CU PICIORU’. SAU , CEL MAI BINE : DU-TE LA FEMEI …SUNT IEFTINE ACUM DUPA 20 DE ANI DE DEMOCRATIE FACUTA DE „INTELIGENTI” CA TINE !

    • Hotareste-te cabalina ce esti ; tu ti-ai ales numele asta de culme a prostiei si muncii in zadar – donkey !
      Parca te luptai cu Basescu, intelectul de doi lei ce esti 🙂
      Ai invatat si tu , fara sa pricepi … Caps Lock … mai bine ti-ai da Esc ca oricum te scapi pe tine. Asa ca mai bine lucreaza si cu mana cealalta si scrie si cu Shift !
      Asta daca tot te scoli (pe tine) de dimineata (6:15 !!?) si intri … pe net , ca unde in alta parte, macar spala-te pe maini dupe aceea 🙂 🙂 🙂

      Tu te lupti cu … un „zero” … asta spui cu gura ta mai sus 🙂 🙂 🙂
      Aici este „echilibrul si vointa ta ” , in „zero” 🙂 🙂 🙂
      Normal, atata timp cat tu esti la „zero Kelvin” 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      Nici n-ai inteles ce ti-am zis si nici nu pricepi ca Ilie te tzine pe aici …pentru culoare 🙂 🙂 🙂 , ca doar esti si … papuas 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      Noroc cu astia ca voi, ca altfel lumea ar fi tare trista numai cu karenini si garden manii. Pana si „numele” pe care vi-le alegeti spun ceva despre voi : animale, maniaci si sinucigasi 🙂
      QED
      P.S.Gata,ajunge cu tine ,ti-ai atins „echilibrul” , ai si tu acum un 0 al tau si numai al tau 🙂 🙂 🙂
      Hai ca e mai „stramt” 0 decat O 🙂 🙂 🙂 …vezi sa nu-l confunzi cu „multimea vida” din capul tau de paricopitat 🙂 si nu este vorba despre capul pieptului sau celalalt cap 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      Vezi daca intri pe blog-uri cu … „securisti rai” ? Astia e pregatiti si e multi tovarasi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      Da’ tu , dai si lupta ! Bravo ! 🙂 🙂 🙂
      Tot timpul am sa-ti spun NUMAI BRAVO ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  36. Pingback: Razboi întru Cuvânt » POTOPUL PACATELOR NOASTRE (Stiri si recomandari 30 iunie 2010)·

Lasă un comentariu