PDL+USL = Aceeasi mizerie. Jos clasa politica. Guvern independent politic si monarhie constitutionala

Am fost in seara asta la Universitate cu prietenul meu Razvan Papasima. In fata TNB sunt postati activistii USL. Ne-am mutat apoi in fata fantanii de la Universitate unde erau adunati studentii, dar in fata lor langa strada si langa camere stateau tot PNLi-stii. Ne-am dus langa strada si am inceput sa scandam „Marinare ce mai stai, vine regele Mihai”. Patru peneliste convinse s-au uitat urat la noi si ne-au acuzat ca facem partizanat politic si diversiune. Culmea. S-au enervat ca aveam pancarta cu PDL+USL=OLIGARHIE. Am avut o discutie aprinsa cu ele incat femeile au spus ca a fost foarte bun comunismul. Ne-am convins…. Astea erau din PNL, montate de PNL.

Apoi ne-am mutat mai spre fantana unde am vazut o pancarta foarte mare „PDL+USL = aceeasi mizerie”, „Jos toata clasa politica”, „Salvati Rosia Montana”, „Monarhie Constitutionala”, etc. O tineau studentii in mana, dar o tineau jos si nu o vedea nimeni. Atunci m-am dus cu Razvan si am ridicat-o sa o vada toata lumea. In 10 minute au venit la noi doi vlajgani din PNL (unul din ei avea sapca cu PNL in cap) si ne-au imbrancit ca sa dam jos pancarta. Ne-am certat ca la usa cortului, a iesit scandal. I-am spus ca PNL a vandut insula Serpilor, a privatizat tot la fel ca PDL si a fost la putere in ultimii 20 de ani. Cica noi suntem diversionisti si facem partizanat politic. Noi, care nu eram cu niciun partid, ci cu Regele, faceam partizanat politic….. dar el cu sapca PNL in cap, nu facea…… ok.

Asa functioneaza impostura PNL.

Individul pleaca si revine dupa 5 minute, violent, si rupe pancarta. Liderul studentilor sare si iese violenta. Desigur, televiziunile filmau, presa era acolo, dar in presa asa ceva nu trebuie sa apara. In presa trebuie sa apara tinerii care scandau pentru legalizarea drogurilor, nu tinerii normali la cap care scandau pentru interzicerea cianurii la Rosia Monata, nu tinerii care aveau pancarte cu Regele Mihai, nu cei care cereau schimbarea INTREGII CLASE POLITICE printr-un guvern independent politic.

Nu! Realizatorii de emisiuni TV se intreaba de ce Romania a ajuns aici, de ce valorile nu au acces la TV…. nu, e fals, domnilor! Voi trebuie sa va uitati in oglinda si sa va intrebati daca voi insiva sunteti oameni normali, voi trebuie sa va intrebati daca colegii vostri de pe teren sunt oameni normali la cap, inainte de a da sfaturi poporului si inainte de a pune intrebari politicienilor. In primul rand, pentru ca Romania sa fie normala, toti indivizii care fac presa si mass-media din Romania ar trebui sa isi dea demisia si sa isi caute alt job: asta ar fi primul raspuns la intrebarea lor „De ce a ajuns Romania aici?”

Apoi am scandat cu totii numai „PDL+USL=aceeasi mizerie”. Si desigur, grupul foarte numeros din PNL a plecat cu coada intre picioare si am ramas numai noi in fata camerelor de filmat.

Dar desigur, asa ceva nu o sa apara in „presa” din Romania.

Partea tragica si amuzanta a fost cand individul de la PNL ne spunea ca NU AVEM DREPTUL sa punem pancarte cu „PDL-USL-aceeasi mizerie”…. si cu monarhia….. deci sa inteleg ca PNL, marele partid MONARHIST cica, a cumparat Piata Universitatii sau cum? PNL a cumparat dreptul meu de a protesta, a cumparat libertatea mea, sau cum?!?!? Aaaa, liberalii sunt aia care stiu ce e libertatea?! Si doar ei stiu?! Stau si ma intreb: daca PNL interzice ce vor ei la Universitate, acum cand nu sunt la putere, oare ce vor face cand vor veni la putere? Dictatura mai ceva ca a lui Basescu.

Doar doi oameni, eu si Razvan, am reusit sa deratizam jumatate din Piata Universitatii de diversionistii comunisti si anti-monarhisti ai PNL. Daca am fi avut langa noi 30 de oameni cu aceeasi gandire, am fi schimbat tara in cel mult 7 zile.

Sfatul nostru: mergeti si protestati cu tupeu. Schimbati-va mentalitatea si veti vedea ca in fata unei gandiri normale, oligarhia fuge si dispare precum dracul in fata tamaii. Deratizati protestele de cazaturile, cozile de topor si epavele care au distrus acest popor.

32 de răspunsuri la „PDL+USL = Aceeasi mizerie. Jos clasa politica. Guvern independent politic si monarhie constitutionala

  1. Mai fratele meu, tu ai innebunit ?! Eu inteleg faptul ca esti radical si hipercritic, dar nu inteleg articolul tau. Inteleg doar faptul ca esti impotriva clasei politice in general si atat. Initial am crezut ca esti monarhist convins. Dar m-am inselat. Tu esti adept al dictaturii regale. Sa inteleg ca din toata dinastia il apreciezi doar pe Carol al II-lea, care, la indemnul lui Nicolae Iorga s-a hotarat ca in tara asta nu poate fi realizat nimic bun decat „peste partidele istorice”. Pai este frumos asa ? NU ESTE ! Dar lasa ca atunci cand ne vom vedea o sa dezbatem mai pe larg subiectul. Nu scapi 🙂

  2. Draga Andrei, nu-mi place deloc cand sunt bagat in oala totalitara. Am cerut un guvern independent de partidele politice, parlamentar (adica sustinut de partidele parlamentare, dar cu oameni din afara partidelor, cu profesionisti in domeniile lor), iar apoi sa se ia in considerare revenirea la monarhie constitutionala.

    Nu am cerut dictatura regala. Dictatura regala a lui Carol al doilea, ca si toate dictaturile (comunista, legionara, fascista, etc), a fost finantata de bancile capitaliste si marea industrie, peste tot in lume.

    • Asa da. Ma bucura acest raspuns. Din nefericire, din ceea ce spuneai in articol, nu asta se intelegea. Eu intotdeauna am sustinut ca un guvern ideal nu ar putea fi format decat din tehnocrati iar cea mai buna forma de guvernamant o reprezinta monarhia constitutionala sprijinita pe o democratie reprezentativa. Insa, dat fiind raspunsul tau, te intreb acum daca nu crezi ca ai exagerat anumite aspecte din articol. Daca tot vrei sa infierezi pe cineva, fa-o etapizat. Vad ca sari la beregata PNListilor cand prioritari ar trebui sa fie cei din actuala putere. Poti sa lupti impotriva intregii clase politice dupa ce trecem de aceasta prima etapa.
      Mult succes ! Per ansamblu imi place cum gandesti, insa nu prea sunt de acord cu strategia adoptata. Caci in politica trebuie sa ai totusi o strategie. Asta daca vrei sa fii mai mult decat un eventual formator de opinie. Succes !

      • Nenea Boceanu, da’ matale ce faci ?

        Si de ce etapizat ? Ai facut matale experimentu’ asta si a tzinut ?

        Ai vreo treaba si te retinem ?

        Mai lasa indicatiile „superioare” si iesi in strada etapizat , daca asa vrei , intai cu capu’ !

      • Da. Eu nu prea sunt diplomat. Strategia mea nu e una chiar potrivita. 🙂 Sunt de acord cu tine, guvern de tehnocrati (si Virgil Madgearu era tehnocrat, nu simplu politician) care sa asigure independenta alegerilor din toamna si sa asigure strategia si politica economica pe care guvernele viitoare sa o duca la bun sfarsit. Cel putin asta s-ar intampla intr-o tara civilizata. Nicaieri un guvern nu a stat toata criza la putere, pana la sfarsit , ca la noi cu PDL.

  3. Basiti se razbuna pentru esecul lor in guvernare cu lozinca – Jos clasa politica! Daca nu vom mai fi noi alesi, nici voi sa nu fiti…. t-ar ai dracu de uselisti, zice propaganda portocaliu-izmenara.
    Pe langa ca sunt antisistem, lozincile sunt si ilogice.

  4. Bai Plano 10 esti prost !

    Care este logica ta ? Deci sa murim cu totii (adica ei, politicienii) si sa traim noi astia din Piata , adica „prostii” ?

    Amice, esti idiot !

    Pune mana si citeste si vezi sistemul de vot elvetian (ca sa-ti dau doar un exemplu) si ai sa vezi ca exista sistemul de vot „cancel” pentru toti !

    Dupa logica ta de imbecil penelisto-uselisto-pedelisto-otevist , aia care au patru limbi oficiale sunt „portocalii”.

    Este evident ca sistemul actual de vot tip „rotirea cadrelor” preluat de la comunisti (mascati acum in toti acesti securisto-hoti) trebuie schimbat !

    Am incercat in 22 de ani cu toti ! Si toti sunt la fel !

    Asa ca: ALUPIGUS ! SI POATE OBSERVI CA AU INCEPUT SA SE VADA OFICIAL INTRE EI (DUPA ATATIA ANI DE LIPSA A DIALOGULUI) TOCMAI PENTRU CA LUMEA A STRIGAT „JOS TOTI” SI S-A PRINS CA MIMEAZA DEMOCRATIA !

    POATE CA HOT NU ESTI, DAR PROST ESTI SIGUR !

    BRAVO ILIE !BRAVO RAZVAN !

  5. Plano 10 : „ideile tele” … Iti cam tremura mina, bai malahistule.

    te-ai enervat ? te-ai prins ? esti tare ca osu’ de meduza si ca fularu’ iarna.

    Sepelau !

    sau poate preferi Sepelanegbasibodesi !

    ia-ti o mijareta si relaxeaza-te , ca deja ai DEJA pistrui pe creier si scame-n singe.

    TOATE IDEILE SUSTINUTE DE ILIE SUNT ANTISISTEM !

    SI ESTE E X C E L E N T !!!

    DA-NE IN GIT CA SUNTEM FASCISTI SI ANTISEMITI , NU-I ASA ?
    DAR SI CU BASESCU !

    JOS ANTONESCU, ILIESCU, BASESCU, CONSTANTINESCU SI TOTI KKATZII DE INTELECTUALI GLOBALISTI : PLESU, PATAPIEVICI, LIICEANU, TISMANEANU, BACO, NEAMTU INCLUSIV D U D AAAAAAAA !!!

  6. Pingback: PROTESTUL LUI ILIE ŞI ALTORA CA EL « PELERIN ORTODOX·

    • „Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democrația şi să nu ia locul competenței, în spațiul public şi instituțional.

      Fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România. Dar este, totodată, evident că protestele din țara noastră merg mult mai departe decât atât: românii îşi exprimă frustrarea față de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupați cu mici dispute personale decât cu buna administrare a țării”.
      ––––––––––-

      Deci politicieni, indiferent de partid, zice MS Regele !

  7. He, he, he 🙂

    Ce nervos este cocalaru’ coclit si rozaliu 🙂

    Oricum mai tanar ca tine, pacalici din carti de joc ce esti !
    Nici n-ai inteles ce ti-am scris, bai piguliciule.
    Du-te si bea cianurile pe care le promoveaza cu ardoare viitoarea prima doamna Vadean-Antonescu !
    Beizadeaua lui „the money are” ce esti !

    Hoasca este mamik ta care iti da papitz, bai ciumpalacule de dorobanti.
    Daca erai smeker cu adevarat, erai si tu cu mazare in piata, dar asa o freci la rece pe net 🙂 🙂 🙂
    Macar ii lustruiai bastonu’ lu conu dinu 🙂 🙂 🙂 🙂

    Socru impar al lui ponta ce esti tu !

  8. Domnilor,

    Lasati-l in pace pe acest P10, el este adeptul lozincii sexlavitujurparshiv !
    El este un democrat, nu un anarhist ca noi !
    Ce aveti cu el si cu spermatozoidul lui viril ? 🙂
    Este un biet copil al plebei proletare nascut la betie si in vitro.
    Un luptator devotat al cauzei efectului de sera pe o tastatura qwerty.
    Asta cand are voie de la politie.

  9. @gadda
    Credeam ca pe acest site se poate polemiza, decent.
    Cobor si spun:
    Esti nascut in perioada ceuseilor, cand erau interzise chiuretajele. Ma-ta a vrut sa te avorteze cu leandru, n-a reusit si a nascut un tampit encefalopat.

    • Foarte decent vorbesti mai Plano 10 !
      Extrem de decent.
      Te-ai gandit vreun moment ca te poti insela ?
      Tu cand esti nascut ?
      Ti-se pare ca avortul permis este OK ?
      Stii a cui este lozinca „Cine nu este cu noi este impotriva noastra”.
      Esti nascut in perioada Iliescu ? sau Dej ?
      Vezi vreo deosebire intre ei si Ceausescu ?
      Ai exact comportamentul manipulatului perfect !
      ––––––

      Iti redau mai jos comportamentul „democratic” al celor pe care ii vei vota ca un servitor.

      Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a declarat, sambata, ca saptamana viitoare va fi organizata o dezbatere publica in Parlamentul European cu privire la derapajele democratice din Romania, care se va finaliza cu o rezolutie, potrivit Agerpres. Europarlamentarul a adaugat ca, in cadrul dezbaterii, va prezenta, impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, asemanarea dintre profilul Traian Basescu si profilul liderului ungar Viktor Orban.

      „Impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, vom continua, in cursul urmatoarei saptamani, sa prezentam in cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice, asemanarea dintre profilul Traian Basescu si profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din Romania, urmand ca in cadrul PE sa avem o dezbatere care va fi finalizata cu o rezolutie in ceea ce priveste Romania. Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe catre Executiv si catre Consiliu, pentru ca privirile sa se indrepte catre Romania”, a declarat Rovana Plumb, dupa intrunirea Comitetului Executiv National al Femeilor Social-Democrate.

      Europarlamentarul PSD avertizat ca, in cazul in care derapajele democratice vor continua in Romania, in cadrul dezbaterilor se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sanctiuni institutionale, insa a precizat ca nu se doreste acest lucru.

      „Daca derapajele democratice vor continua, este clar ca in cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care inseamna sanctiuni institutionale la adresa Romaniei. Nu dorim acest lucru, dar solicitam in mod expres ca acest Guvern si Traian Basescu sa plece”, a afirmat Rovana Plumb.

      Aceasta a explicat ca articolul 7 prevede declansarea oricarei proceduri de infringement, pe oricare domeniu – blocarea fondurilor europene si dreptului de vot, dreptului de exprimare in Consiliu a pozitiei unui stat membru.

      Luni, 16 ianuarie, la Strasbourg, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, le-a spus liderilor grupurilor S&D si ALDE din Parlamentul European ca Romania se afla intr-un grav derapaj de la normele democratice, iar protestele din ultimele zile se datoreaza unor actiuni ale actualei puteri.

      Premierul Emil Boc se va intalni, sambata dupa-amiaza, cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre actiunile politice ale formatiunii democrat-liberale in Parlamentul European, ca reactie la actiunile Partidului Social Democrat si ale Partidului National Liberal in forul legislativ european, scrie Mediafax citand surse politice.

      • 14 legi adoptate prin asumari de raspundere, anihilarea parlamentului, amanarea alegerilor locale si comasarea lor cu cele parlamentare, numirea sefilor de parchete de un ministru politic, incercarea de desfiintare a unei camere a parlamentului, centralizarea administrativa prin desfiintarea judetelor, reducerea abuziva a salariilor si pensiilor in timp ce camarila prezidentiala inghite resurse bugetare prin atribuiri de comenzi si licitatii trucate etc.nu ti se par derapaje de la democratie?
        Asemenea comportamente nedemocrate se discuta in PE pentru a se preveni incalcarea conditiilor politice de aderare la UE.
        Daca Boc si gasca lui Base pleaca, evident ca situatia din Romania nu va mai fi discutata.

        • Vandut Combinatul de la Galati, Petrom-ul, Rompetrol-ul, Insula Serpilor, distrus Tractorul Brasov, Semanatoarea, Autobuzul, Toate fabricile distruse (de electrotehnice) de la Bucuresti,Timisoara, Gaesti,Craiova (Electroputere), Fabrica de Elemente pt. Automatizare, IPRS, falimentul cercetariii stiintifice si ingineriei tehnologice, minele bagate in faliment, toate bancile falimentate inclusiv Bancorex-ul si Banca Agricola,falimentarea CFR, FALIMENTAREA AGRICULTURII (IMPORTAM TOT CEEA CE ESTE HRANA) SUTE de legi/OUG trecute prin asumare, impuscat mii de oameni in ’89 si cateva zeci in Piata Universtitatii in ’90, minerii care au distrus complet imaginea tarii pentru zeci de ani, Matusa Tamara milionara, fugarirea Regelui Mihai in doua randuri ca un caine, sugrumarea cvasi-totala a presei, etc.,etc.,etc.,etc.,etc.

          TOCMAI DE AIA TREBUIE CA TOTI SA DISPARA !
          NU NUMAI BASESCU !

          Fara trecut nu exista prezent ! Nu exista numai prezent, asa cum vrei tu.

          Dar deja s-a discutat prea mult cu tine, mai ales ca ai pretentia unui dialog rational.

          In atitudinea ta paranoica nu este nimic rational, indiferent de modul in care o faci.

          Esti bolnav.
          Grav.
          Ai pretentii de decenta dar incepi (caci TU ai inceput)cu injuraturi.

          Despre Cristian Diaconescu PSD trecut la UNPR, Geoana dat afara de Ponta, Catarama si Patriciu care il scuipa pe Antonescu, nevasta lui Antonescu care sustine cianurile la Rosia Montana ca si Basescu in ciuda recomandarii CE (ca tot iti place tie pira la Inalta Poarta), etc., etc., etc. ce mai zici ?

          FAPTUL CA TOTI MIMEAZA LUPTA PT. BINELE POPORULUI ITI SCAPA COMPLET.
          NU CRED CA ESTI PLATIT, ATUNCI NU MAI RAMANE DECAT O VARIANTA.

          SI DIN CAUZA UNORA CA TINE VA CONTINUA BASESCU SA FIE PRESEDINTE SI USL IN OPOZITIE LA NESFARSIT !
          NU DIN CAUZA LUI ILIE, NICI A CELORLALTI.
          SA NU UITI!
          EU SUNT NASCUT PE VREMEA LUI DEJ, SI ATUNCI ERAU PERMISE AVORTURILE, DAR ASTA NU ARE NICIO LEGATURA CU TINE CI CU PARINTII TAI CARE SE VEDE CUM TE-AU CRESCUT !
          PROST !
          CHIAR DACA EI POATE S-AU GANDIT CA FAC BINE CEEA CE FAC !
          PACAT, CA PARI UN TIP SINCER.
          DAR PENTRU TINE NOTUINEA DE TARA ESTE NUMAI CUM VREA MUSCHII TAI, SI NU CONTEAZA DECAT CLIPA , CA LA SERBANIK HUIDU. SI UITE-L UNDE A AJUNS, CA PRIMA OARA N-A VRUT SA INTELEAGA NIMIC DIN CE I S-A INTAMPLAT.

          DECI SUCCES ILIE SI RAZVAN !
          EXISTA SUFICIENT DE MULTI OAMENI INTELIGENTI IN ACEASTA TARA CARE POT VENI LA CONDUCERE.
          DAR MAI INTAI TREBUIE INDEPARTATI TOTI ACESTI NEMERNICI.

          IAR VOTUL DE TIP ELVETIAN (CANCEL LA TOATA LISTA) ESTE PRIMUL PAS DINTR-UN PACHET LEGISLATIV CARE PANA LA URMA VA FI IMPUS.

          –-
          Cancelling

          The first and simplest of these feature is called cancelling: Voters may cancel any candidates they don’t like on the list of there preferred party. While this does not change the weight of the vote for the party as such, it will be used to determine which candidate(s) of this party will actually get the seat. This feature helps to eliminate extreme candidates that may be good at influencing decision makers in their party, while having problems to convince even a majority of the party’s followers.

          Conclusion

          Though the refined proportional election system used in Switzerland may look a little bit complicated at first sight, long-term experience shows that voters are able to express their political will quite precisely using this system and there is no higher degree of invalid ballots than in other election systems. The Swiss system combines the advantages of both the proportional and the majority election system while avoiding their major shortcomings. In most cases those candidates that really convince the electorate have will get elected, while in other systems, even in the majority election system, internal party considerations have more influence.
          –––––
          Sistemul integral la :

          http://www.democracy-building.info/particularities-switzerlands-proportional-election-system.html

  10. Faptul ca Plano 10 a devenit isteric confirma tot ceea ce am scris despre actuala clasa politica si cretinoizii transpartinici care o sustin.
    Un asemenea specimen, ca acest copil din flori (P10), injurandu-ma nu ma poate jigni pentru ca el insusi este un deseu uman.
    Ce pretentii poti avea de la o victima care a fraternizat cu calaii ?
    Mi-e mila de el.
    N-ai coborit nicaieri , bai limbricule, esti de mult in hazna.
    Pe acest blog nu se poate polemiza decent cand primul comentariu pe care il faci incepe cu o injuratura !

  11. salut. uite, imi pare rau. vineri seara am fost si noi in Piata cu afise monarhiste. am stat langa statuile lui Caragiale. am strigat „Jos republica” si altele. au venit spre noi cativa monarhisti. se stransesera vreo 15 :(. asta e. venise unul cu alternativa Tariceanu avea vreo 26 ani, saracu nu stia mare lucru nici de Iliescu zicea ca in Piata e la fel ca in ’90. cand i-am spus ca in ’90 au fost impuscati oameni pe strazile din jur s-a speriat. nu stia nimic.

  12. Cancelling

    The first and simplest of these feature is called cancelling: Voters may cancel any candidates they don’t like on the list of there preferred party. While this does not change the weight of the vote for the party as such, it will be used to determine which candidate(s) of this party will actually get the seat. This feature helps to eliminate extreme candidates that may be good at influencing decision makers in their party, while having problems to convince even a majority of the party’s followers.

    Conclusion

    Though the refined proportional election system used in Switzerland may look a little bit complicated at first sight, long-term experience shows that voters are able to express their political will quite precisely using this system and there is no higher degree of invalid ballots than in other election systems. The Swiss system combines the advantages of both the proportional and the majority election system while avoiding their major shortcomings. In most cases those candidates that really convince the electorate have will get elected, while in other systems, even in the majority election system, internal party considerations have more influence.
    —————
    Sistemul integral la :

    http://www.democracy-building.info/particularities-switzerlands-proportional-election-system.html

  13. eu nu sunt monarhist. Absolut deloc. Dar sunt de acord cu tine in privinta curatarii Pietei de intrusii politruci. Om vedea ce-m face dupa aia; o fi guvern independent cu vrei tu si altii, o fi democratie directa asa cum vreau eu si altii, o fi PP asa cum vor majoritatea cetatenilor… Nu stiu. Dar plaga asta de 20 de ani trebuie sa dispara

      • Sint intru totul de acord. Traiasca Regele Mihai! Traiasca Monarhia!
        Le-am adaugat pe amindoua si pe prima explicita, ca sa fie clar. Nu monarhism, dar fara rege, sau fara Mihai si nici doar respect pentru regele Mihai, dar antimonarhism, ca USL sau Iliescu.
        Chiar ar merita in contextul actual spus de ce anume, intr-un articol. Care sa fie raspuns si pentru trogloditii scirbitii de dinastia regelui Mihai si de „tradarea” lui, cit si celor care nu prea sint lamuriti ce rost ar avea monarhia sau un rege batrin.
        Pt. ca foarte multi se raporteaza la problema in sens imediat, cum spuneai si tu, al prezentului, facind abstractie de trecut, fara sa se gindeasca ca tocmai legitimitatea monarhica, ar putea pune un inceput bun, in restaurarea unei stari si societati a normalitatii, in care lianturile esentiale sint consecventa si traditia, singurele care pot articula un scop coerent.
        Apoi sint cei care se raporteaza la prezent, in cheia viitorului, ca neoliberalii, vezi pe hotnews la articolul cu Alexandru Gheorghe, sustinatorii pedelisti. Pentru ei nu au sens protestele, pentru ca economia e in crestere, ei muncesc si de asta isi permit sa calatoreasca, sa consume, sa nu fie deranjati de nimic din cele ale politicii. Pentru ca politica e in sine corupta si de ce sa isi bata capul. Ei stiu ca au libertati, de a consuma, de a lingusi, de a munci, de a se exprima(de la birfa la politetea falsa a celui politic corect), nu le trebuie libertate reala. Pentru ei adevarul si liberatea sint notiuni goale, pentru ca nu se pot converti, nu au „valoare”(pe piata), in valuta de felul confortului, consumului si acelor libertati.
        Pentru ei legea si norma e o garantie a acestor libertati, nu expresia juridica a unui principiu universal, a unui continut valabil universal.
        De aceea pentru ei protestatarii sint viermi, inepti, huligani(inainte), pegra, asistati social, oameni care fug de munca si de carte, pensionari, intretinuti si nu cetateni adevarati, muncitori, mindre elemente ale sectorului privat, pe care il reduc la cistig si posibilitati. Adica la valorile pietii. NU ale PIETEI protestelor, dialogului functional nu autist si steril(nu a celui tranzactionist cu valorile). A pietei care vrea sa functioneze si sa se supuna legilor, intr-un spatiu al normaliatii, neparazitat, nefalsificat, dar in acelasi timp, bine intemeiat si reprezentat autentic(nu cumparat-PDL si USL, furat-FSN, fortat-UE).

    • Din pacate e plin de sofisme, desi porneste de la analiza unor lucruri evidente. Daca vrei o analiza mai corecta si mai onesta a situatiei,gasesti la Mircea Platon pe site, chiar daca nu este convingatoare „solutia” de a vota cu ailalti. Votul impotriva tuturor sau neparticiparea la vot, este alternativa prin nimic mai prejos.
      Argumentul fiind ca indiferent cine vine la guvernare, presupunind chiar ca ar veni tot pdl sau chiar alte surogate de partide politice, datorita precendentului protestelor si a faptului ca nu se mai amageste nimeni cu „raul mai mic”, nu vor mai fi ingaduite si inghitite toate.
      Nimeni nu mai asteapta de la clasa politica anticomunism, ci renuntarea la metodele securiste si comuniste in politica(de la plocoane, la abuz de forta). Lumea e satula si de autismul neoliberal, dar si de demagogia ieftina, social liberala. Nu mai spun de manelisme si ceausisme tip diaconescu si vadim.
      Dat fiind insa faptul ca avem o democratie pluralista, teoretic orice grupare ideologica ajunge la putere, ar trebui sa isi faca datorita, intrucit toti trebuie sa adreseze aceleasi probleme. Fireste fiecare insista pe anumite metode sau zone de prioritate, insa avem inca parlament.
      Ideea e ca cine vine sa fie tinut din scurt, pe cit posibil, de ne-ingaduinta oamenilor, a electoratului, care iata devine vocala, mai degraba prin cei nemultumiti(material), decit prin cei nemultumiti principial. Desi asta nu ii face mai putin nemultumiti, ci mai putin vocali.

      Daca unii dintre noi vad, in mod corect, ca solutia este monarhia, o grupare politica conservatoare, crestina in sens metapolitic, care ii da si legitimitate reala si limite, fara de care apar derapaje si neaparat atit nationalista(pornind de la politica externa), cit si orientata catre societate si economie(in sens distributist), se poate sa fie inca cale lunga pina acolo.
      Practic ca mergem acum sa votam nul sau sa votam USL, nu e nici una mai condamnabila, nici alta mai laudabila. Toti sau compromis(daca nu erau deja), prin felul cum au raspuns la proteste.

      Solutia reala ramine inca una la scara umana, a redobindirii normalitatii, a restaurarii unui sistem de valori cu prioritati de ordin spiritual, in care alteritatea si vecinatatea sint puse cel putin la acelasi nivel cu sine(ca pe tine insuti) si a construirii verticalitatii personale si comunitare(sau exprimata comunitar). Evident pentru asta e nevoie de o minima zona libera nebruiata(de tismaneni si nemti, patapie-vicii si bacon-schisme) in care cei care cauta sau sint deja in acest fel, sa devina vizibili si sa li se permita sa devina repere, fara sa fie marginalizati, bruiati sau chiar sa li se paraziteze mesajul, de catre profitori sau interese antiromanesti(inclusiv cele din afara)

    • Nu este deloc o manipulare basista. Manipulare basista e aia in care unii sunt cu USL, ati politizat protestele si i-ati dat apa la moara lui base ca sa ingroape protestele de strada punand pe acelasi palier pe aia independenti cu aia ai lui Iliescu. Deschideti ochii!

      Dar nu-i nimic, suporterii nu sunt asa de prosti pe cat credeti. Si nici poporul Roman. Anul se termina cu jegurile liberale (USListe, PDListe, PSDiste).

  14. Academia Catavencu

    Frank Timis a inhatat aurul din Apuseni printr-o caruta de falsuri, iar Tariceanu a inchis ochii
    de Academia Catavencu
    Marţi, 19 aprilie 2005, 0:00

    Totul a inceput in anul 1996, cand osanul Ioan Gaf Deac din Batarci va fi numit ambasador in Australia. Doctor in minerit, Deac va fi uns in ianuarie 1992 secretar de stat in Departamentul minelor si geologiei, din Ministerul Industriilor, functie pe care o va parasi cand va intra in diplomatie.

    Ajuns in Australia, primul lucru pe care l-a facut osanul Gaf a fost acela de a se intalni cu maramuresanul, din Borsa, Vasile-Frank Timis, avand la activ doua condamnari pentru trafic de droguri. Din doua vorbe si cateva perechi de beri, Timis a descoperit ca Gaf este specialist in minerit, iar Gaf s-a bucurat cand Timis i-a marturisit ca vrea sa investeasca in mineritul romanesc.

    Au batut laba si au baut aldamasul, iar pentru noi, cei ramasi acasa, acela este actul de nastere al unei megaescrocherii din care tara, dar mai ales Rosia Montana, nu si-a revenit din trauma nici pana in ziua de astazi.

    Gaf s-a pierdut intr-un nor de praf, printre ciolane albite de oaie si cacareze deshidratate de cangur, iar la scurta vreme, Vasile-Frank Timis, cu domiciliul in 9 Calais WY Sorento 6027, Western Australia, legitimat cu pasaportul E, nr. 5144650, eliberat de autoritatile din Perth, va lua avionul spre Bucale.

    Unde se va intalni cu gasca lui Gaf, prin care Timis va bate in poarta Regiei Aurului si Cuprului Deva, numita in continuare RAC Deva, si la usa Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, numita in continuare ANRM, condusa de mai vechea noastra cunostinta Mihail Ianas.

    Timis era inarmat cu o legitimatie de investitor, care in acele vremuri facea cat formula sacra „Sesam, deschide-te”, folosita de Ali Baba ca sa intre in pestera in care cei 40 de hotomani isi pastrau comorile furate, pentru a mangli furaciunea ciorditorilor. Timis se prezenta ca investitor al societatii Gabriele Resources Ltd., inregistrata in gradina Edenului din St.

    Helier, capitala raiului fiscal al insulei Jersey, din arhipelagul paradisiac Channel Islands, care se scalda ca nesimtitul in apele internationale, la doi pasi de coastele Normandiei.

    Romanasii nostri au cazut pe spate de emotie si RAC Deva va incheia un protocol de colaborare cu firma lui Timis. Protocolul stipula crearea unei companii mixte, romano-channelislandiene, care prevedea reexploatarea reziduurilor aurifere.

    Retineti ca, la nivelul anului 1996, nu s-a suflat o vorbulita despre concesionarea terenurilor aurifere, la care s-a ajuns astazi, ci doar la valorificarea haldelor de steril rezultate dupa extragerea minereurilor. Si totul de pe un perimetru de doar 12 kilometri patrati, din zona minei Rosia Montana.

    Timis le-a facut capul mare administratorilor de la RAC Deva, cu textele lui de escroc patentat, care i-a imbarligat ca societatea Gabriele Resources foloseste cele mai avansate tehnologii in domeniu pentru a scoate aur pana si dintr-un cacat cu perje. Protocolul stipula ca participarea firmei lui Timis sa nu se situeze sub cota de saizeci de procente din pachetul de actiuni.

    |n contrapartida, Timis s-a angajat sa atraga resurse de capital si tehnologii de varf pentru reciclarea sterilului.

    La vremea cand Timis venea din tara cangurilor cu mana in tohas, intregul patrimoniu al RAC Deva era evaluat la abia 12 miliarde de lei. Peste inca un an, Timis va incheia cu RAC Deva un simplu proiect de colaborare, la niste dughene notariale din targul Devei.

    Cand participatiile in vederea constituirii societatii mixte sunt modificate in favoarea firmei lui Timis, al carei pachet de actiuni ajunge acum la 80 de procente. Specialistii din cadrul ANRM fac o nota ca RAC Deva a luat teapa, pe care o inainteaza ministrului Industriilor. Condus de Tariceanu si apoi de Berceanu, care tac acum ca porcu-n cucuruz.

    Societatea mixta este botezata Rosia Montana Gold Corporation. Mina Rosia Montana a ramas in patrimoniul statului; administratorul minei este in continuare RAC Deva; statul roman subventioneaza pe mai departe activitatile economice ale minei; statul isi da acordul ca firma Gabriele Resources sa desfasoare doar activitati de exploatare in zona minei.

    Concluzie: dupa nici un an, Timis uita promisiunea mincinoasa ca va reexploata sterilul aurifer, pune mana pe pachetul de control din cadrul societatii mixte, iar statul roman ii permite sa misune prin zona dupa aur.

    Inainte cu un an de intalnirea dintre Gaf si Timis printre cacarezele deshidratate de cangur ale Australiei, Ovidiu Tender pune laba pe societatea Prospectiuni si, odata cu ea, pe bancile de date ale tuturor institutelor de cercetari geologice si mineralogice.

    Din bancile de date, Tender afla o sumedenie de detalii despre extragerea aurului din perimetrul Rosia Montana, ceea ce face sa-i luceasca ochii ca la motanii in calduri. Dupa constituirea societatii mixte Rosia Montana Gold Corporation, Tender il va cauta pe Timis si vor bate laba la un aldamas ca-ntre ardeleni.

    Tender ii va asigura spatele lui Timis, pentru orice eventualitate, prin relatiile lui privilegiate din zona sistemului sigurantei nationale, iar in contrapartida il va ruga pe Timis sa-i bage oamenii din grupul Tender SA in consiliul de administratie al societatii Gabriele Resources Ltd. |n cele din urma, Tender s-a bagat personal in consiliu, ca presedinte.

    Pe langa oamenii lui Tender, Timis a angajat o serie de specialisti romani in minerit. Totodata, dupa anul 2000, va atrage colaborarea unui fost ofiter superior din cadrul Directiei Topografice a MApN, cercetat pentru fapte de coruptie. Fostul ofiter realizeaza videograme si releveuri topometrice in aria Rosia Montana, pentru Gabriele Resources.

    Cum in zona sunt obiective militare, cazul este sesizat de SRI, care anunta Sectia Parchetelor Militare. Ancheta descopera ca datele culese de ofiter au fost desecretizate, dar dezgroapa acte de inselaciune, falsuri si uz de fals la societatea Gabriele Resources. Cazul ajunge la Tanase Joita, insa pana la urma dosarul va fi declinat in favoarea PNA.

    Ancheta procuraturii si a SRI mai descopera ca firma Gabriele Resources a recoltat 80 de tone de minereuri aurifere, care vor fi transportate in Australia, pentru o expertiza mineralogica la laboratorul din Perth.

    Expertiza laboratorului, care a relevat un continut foarte ridicat de aur si argint, a facut ca valoarea zacamantului de la Rosia Montana sa creasca spectaculos la Bursa metalelor pretioase din Vancouver, iar cotatiile actiunilor firmei Gabriele Resources sa ajunga la 75 de milioane de dolari.

    Investigatiile SRI si ale procurorilor militari au incercat sa afle daca nu cumva minereurile au fost extrase, prin foraje, dintr-o locatie virgina si nu din perimetrul de steril de 12 kilometri incredintat firmei Gabriele Resources. Suspiciunile SRI au fost alimentate si de achizitiile firmei Gabriele Resources, la preturi exorbitante, ale cocioabelor si terenurilor private din Rosia Montana.

    |n urma cotatiilor de la bursa din Vancouver, Frank Timis va atrage un credit de 3 milioane de dolari, de la o sucursala a bancii americane Rotschild.

    Pentru a obtine creditul, el a utilizat contractul de asociere din 1997 cu RAC Deva, a carui valoare reala este aceea de proiect de asociere, impreuna cu certificatele de analiza a minereurilor realizata de laboratorul din Perth, despre care inca nu s-a descoperit de unde au fost prelevate.

    Dupa cresterea cotatiei actiunilor la bursa din Vancouver, Timis a inceput sa emita noi pretentii, batand cu pumnul in masa ca ANRM si Ministerul Industriilor, condus de Berceanu, sa mareasca perimetrul de exploatare din arealul minei Rosia Montana.

    Asa se face ca, in intervalul 1999-2000, in plina administratie CDR, perimetrul de exploatare de 12 kilometri se dilata la 22 si apoi la 42,3 kilometri. Proiectul contractului de asociere, care stipula exploatarea pentru o suta de ani a perimetrului initial, este modificat inclusiv de Berceanu si a devenit valid abia in 2001, in toamna.

    Contractul stipuleaza ca orice litigiu intre stat si Timis sa fie solutionat de catre Curtea de Arbitraj din Viena. |n caz de reziliere a contractului, statul roman va fi obligat sa-i despagubeasca pe detinatorii canadieni de actiuni, in conditiile in care Timis a listat la bursa din Vancouver o societate inexistenta.

    Timis si-a cesionat actiunile firmei canadiene Denison Mines, s-a bagat in cacatul de la Balkan Petroleum si a sters-o in Sierra Leone, unde investeste 100 de milioane de dolari in exploatarea zacamintelor diamantifere, iar ramas singur acasa, Ovidiu Tender a ajuns o halda de reziduuri, pe care nu mai vrea s-o reexploateze decat PNA-ul.

    Cornel IVANCIUC

  15. Eu nu inteleg urmatorul lucru: Cum isi imagineaza cineva ca fiind impotriva tuturor partidelor (rele sau bune) asta ar schimba orice in bine? De acord ca ultimii 20 de ani nu au fost ce trebuia sa fie, dar o gandire de genul „jos toti” sau „toti sunt la fel” e incorecta, nu toti sunt la fel, nu toti sunt =, poate doar din prisma faptului ca unii au furat 100 de lei, si altii 101, deci matematic vorbind, unul a furat mai mult decat celalalt.
    Si daca nu vrem sa devenim orbi si partizani ai unei parti, chestia cu toti sunt aceasi nu stiu ce nu tine, si e evident ca cei care sunt pro-usl vor vedea asta ca partizanat pro-pdl, pt ca orice om cu un gram de minte si ceva experienta de viata stie ca nu poti sa faci tot cu 1 singura miscare.
    Deci, presupunand ca monarhia, de orice fel ar fi ea, e solutia, ca sa ajungi la monarhie trebuie sa treci prin niste etape, prima fiind evident pt oricine, ca puterea actuala sa plece, sa dispara, sa se evapore. Dupa urmeaza pasul 2, 3, 4, 5. Cand cineva vine si dinamiteaza mesajul 1, ajuta fara sa vrea si dinamitarea planului per total. De aia cei care inteleg cum functioneaza o diversiune spun ca lozinci gen PDL=USL=toate partieledel=mizerie stiu ca obictivul principal e altul decat ce vreti voi, unii dintre voi, si ca mergand pe linia asta destabilizezi nu doar mesajul, dar si posibilele rezolvari. Pt ca deturnezi atentia de la problema de moment, si cum pana la urma, ca vrem sau nu, traim momentul, cu el lucram, si ca sa ajungem la un viitor trebuie sa tratam momentul corect.

Lasă un comentariu