Video: „stanga democrata” in Parlamentul European

Reactiile din Parlamentul European dupa ce a fost respins Tratatul. Socialistii, liberalii si popularii sunt uniti toti intr-un cuget antidemocrat si intr-un utopism strain spiritului conservator.

Postez aceste reactii deoarece am vazut ca dl Neamtu vrea sa dea impresia pe blogul personal ca pseudoconservatorii din Partidul Popular European condusi de Barroso au ceva in comun cu Daniel Hannan, cu conservatorii britanici. Se stie ca PDL-ul face parte din PPE, intelectualii lui Basescu fiind mari admiratori ai federalismului si utopismului anti-crestin promovat atat de socialisti, cat si de populari si liberali. Partidul Popular European se opune oricarui referendum national asupra tratatelor constitutionale ale UE; Partidul Popular European e unit cu socialistii si liberalii pentru a forta federalizarea Europei si abolirea parlamentelor nationale. Dupa cum puteti observa in imaginile de mai jos, popularii europeni nu sunt de dreapta – acesta este si motivul pentru care conservatorii britanici au iesit din PPE. Daniel Hannan scrie pe blogul personal 7 motive pentru care popularii europeni nu sunt conservatori. Daniel Hannan este un politician conservator din UK care a avut curajul anul trecut sa se certe cu Barroso, pretins conservator si fost comunist; nu trebuie uitat ca  anul trecut cand Hannan se certa cu Barroso Partidul Conservator din UK facea inca parte din PPE. Barroso era, la acea vreme, seful lui Hannan. Oare il vom vedea si pe Traian Ungureanu certatandu-se cu Barroso pentru interesele Romaniei, avand in vedere ca Barroso e seful lui Traian? In niciun caz. Conservatorii britanici vor o Europa a natiunilor, asa cum orice conservator vrea, nu o Europa federalista asa cum vor socialistii, popularii si liberalii. Asa cum se subliniaza si in cartea A Treia Forta: Romania profunda scrisa de cei doi piloni ai conservatorismului romanesc postcomunist, dnii Hurduzeu si Platon, Europa nu poate fi decat o Europa a natiunilor. Natiunea garanteaza democratia pentru ca la baza Europei sta natiunea. Cultura europeana are la baza natiunea. Insa, pentru intelectualii utopisti din jurul lui Basescu, ideea de natiune e un virus care trebuie exterminat in UE. Spre deosebire de Daniel Hannan care spune ca UE se apropie de totalitarism atunci cand pretinde ca scopul ei e sa apere democratia, politrucii din PDL privesc Uniunea Europeana ca unicul garant al democratiei. Cititi-le revistele, articolele si cartile si peste tot veti de aceasta demonizare a natiunii pe care aceste autointitulate elite o predica cu aceeasi fervoare cu care o predicau sovieticii. Aceasta „elta” e atat de scarbita de propria identitate incat e sigura ca Romania nu poate fi democrata prin ea insasi asa cum conservatorii britanici cred ca Regatul Unit poate fi democratic prin el insusi. Asta e diferenta dintre autointitulatul conservator roman si conservatorul britanic. Sa nu incurcam conservatorismul cu utopismul popularilor. Deci, dl Neamtu impreuna cu intelectualii populari nu au nimic in comun cu Daniel Hannan sau cu conservatorismul.

Daniel Hannan – Uniunea Europeana nu ocroteste democratia atunci cand pretinde ca asta e scopul ei:

Presedintele Grupului Socialist European, Martin Schulz, ii face „fascisti” pe irlandezi pentru ca au votat impotriva Trataului:

Nigel Farage da o lectie de democratie:

Presedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, Martin Schulz, nu recunoaste ca i-a facut „fascisti” pe irlandezi:

Totalitarismul Uniunii Europene:

Nigel Farage si Daniel Hannan despre caracterul anti-democratic al UE:

Daniel Hannan impotriva elitei anti-democratice de la Bruxelles:

Nigel Farage si Daniel Hannan despre UE:


9 răspunsuri la „Video: „stanga democrata” in Parlamentul European

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MINUNATII SI BLESTEMATII (Noutati 8-9 iunie 2009)·

  2. Culmea e ca si Scruton, cand a fost invitat la Institutul de Studii Populare al PDL, a vorbit in sens eurosceptic. Dar lichelele noastre de „dreapta”, dupa ce s-au folosit de imaginea lui Scruton, au facut si fac tot ce vor ei, prefacandu-se ca nu inteleg despre ce e vorba. O spun Platon si cu Hurduzeu, nu-i bun, ca nu-s de-ai nostri. O spune Scruton, si ce daca. O spun conservatorii britanici, noi ne facem ca ploua. Domnule, dar grei de cap mai sunteti. NU POTI SA FII DE ACORD CU SUPRASTATUL UE SI SA TE PRETINZI LIBERAL-CONSERVATOR. Nu se poate. Va trebui sa renuntati la niste fonduri. Voi vreti sa luati si de la stanga si de la dreapta. NU MAI MERGE.

  3. Uite-l si pe Cornea ce minciuni si ce aberatii spune in 22, aplaudat de Neamtu: http://www.revista22.ro/articol-6139.html

    Habar n-are care e rezultatul alegerilor si el incurca capra cu varza. Se vaita ca europenii nu sunt imperialisti si din cauza asta „europeanul de azi are memorie scurta”. Baietii astia se aplauda pe motiv ca se intalnesc lunar si beau o apa plata cu lamie, dar nu au nimic in cap.

    Cum sa te pretinzi conservator si sa dai vina pe europeni pentru ca nu sunt imperialisti cum vrea Barroso? Nationalismul democratic se opune imperialismului.

    Baietii astia intorc problema cum vor. Nu se poate asa ceva.

    Pacat ca nu e in Romania un jurnalist ca Glenn Beck care sa ii intoarca pe toate fetele. As vrea sa-i vad pe Traian Ungureanu, Macovei, Preda pusi in fata intrebarilor unui jurnalist conservator informat care sa nu ierte nimic. Nu ar face fata niciun cioflingar din PDL.

  4. Pe Neamtu nu il poate crede decat cineva care nu urmareste presa conservatoare din occident. Cat despre 22, ID sau Dilema……. nu putem sa spunem decat atat: aici scriu activistii de la FC Progresul.

    Inca nu avem o revista total conservatoare, inca nu avem un trust media conservator. Avem numai clovni care bat campii. Comparati comentatorii de la Fox News cu ce e la Realitatea TV sau Antene.

    Nici Plesu, care e pus pe post de papusa-director la Dilema, nu a vrut sa faca din Dilema o revista conservatoare. Scriu numai dilematici si nulitati care bat ca robotii din palme cand cu stanga, cand cu dreapta.

    Daca te duci in mediul conservator din occident si le spui ca in presa pretins de dreapta din Romania scriu oameni care fac emisiuni cu fosti criminali si tortionari (vezi Lucian Mandruta, „occidentalul”, care imediat dupa revolutie face emisiuni cu criminalul Brucan pana cand moare acesta), esti imediat respins. Nu ai sanse.

  5. M-am uitat stupefiat cum a vorbit Neamtu o ora jumate de „disidenta” lui Plesu fara sa pomeneasca un cuvant de PAUL GOMA! Si asta doar pentru ca Goma nu e pe placul lui Volodea si al lui Plesu. Dar Plesu e „disident”. Nici macar cei doi chinezi rataciti prin sala nu au fost convinsi de slaba, penibila prezentare a lui Neamtu. Dar de aia da statul roman bani si burse: ca sa mearga activistii cu mapa in strainatate si sa fabrice biografiile de „disidenti” ale lui Plesu& compania. Ar trebui sa va crape obrazul de rusine. Dar n-aveti.

  6. “The new humanities, by contrast [to the old curriculum], are transparently political, built around an agenda rather than a set of intellectual questions, and designed to indoctrinate, to recruit and to close the mind”. Cine ar fi banuit ca aceasta descriere facuta de Roger Scruton in urma cu cinci ani va ajunge sa-i defineasca atit de bine tocmai pe umanitaristii romani de astazi, formati in spiritul acestor noi umanisme – adica pe actualii colegi ai lui Scruton de la ISP …

Lasă un comentariu