Traian Băsescu, creația perfectă a sistemului

Sputnik3Traian Băsescu este produsul comunismului, un produs toxic perfecţionat de capitalism. Băsescu nu e oricine, ci principalul pion în Europa de Est al asasinilor economici globali.

Editorial de Ilie Catrinoiu

Nu peste multe decenii istoricii vor scrie despre Traian Băsescu ca despre cel mai mare manipulator al maselor, cel mai corupt şi cel mai ticălos produs politic al comunismului şi capitalismului. Traian Băsescu nu este vreo personalitate a istoriei şi nici vreo gândire de geniu politic. Personalitățile istoriei şi geniile politice sunt oameni cu viziune, spirite care rup sistemele sociale incompatibile cu natura umană şi creează sisteme sociale noi în care nevoia de putere a persoanei e compatibilă cu exigenţa libertăţii celorlalţi; asemenea oameni însă sunt rari, iar la scară istorică nu se manifestă decât atunci când sună ceasul.

Spiritele care creează istoria au în primul rând un bagaj cultural foarte solid. Viziunea rezultă întotdeauna din educaţia înaltă. Succesul personalităţilor istorice nu se construieşte niciodată pe manipularea maselor, ci pe conjunctura istorică; ceea ce nu înseamnă că masele nu sprijină şi genii politice. Sprijină, dar nu pe fundamentul manipulării lor, ci pe dorinţa eliberării. Conjunctura istorică şi dorinţa maselor de a se elibera sunt întotdeauna fenomene spontane. Ele pur şi simplu explodează, nu pot fi regizate şi absolut deloc controlate.

[citeste restul pe Sputnik…..

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s