Romania, tara Big Brother

“România are acum şase servicii secrete: SRI, SIE, UM0962, STIS, SPP, DGIA, încadrate cu 30.000 de ofiţeri. În 1978, un ofiţer supraveghea 1466 de cetăţeni români. Acum supraveghează doar 732 de cetăţeni. SRI, care acoperă o populaţie de 22 de milioane, are 12.000 de ofiţeri. Echivalentul său francez acoperă o populaţie de trei ori mai mare şi are 6000 de ofiţeri, iar cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane”  Romania in zodia Securitatii.

10 răspunsuri la „Romania, tara Big Brother

 1. De asta, cred eu, se considera actuala conducere ca fiind eterna.
  Numai ca au o problema, nerezolvata de nimeni nici macar de securitate: in cimitir ne vom odihni hoitul, si eu si Obama, si Basescu…

 2. Tranzitia Comunism->Capitalism in Romania = „din 1990 si pana acum, avem de trei ori mai multi birocrati.”

  adica suntem mai socialisti decat inainte

 3. Multa vreme asa credeam si eu – din pacate mediul virtual ortodox induce un paseism care e mioritic ( adica non-crestin ) – „gata, e scris in Apocalipsa, cipurile, 666, traim vremurile din urma – nu mai avem ce sa facem” – de parca maine ar veni Apocalipsa – asa e,poate veni si maine – dar se omite ca poate veni si peste 1000 de ani –
  batalia nu e este jucata – unul din marile pacate ale romanilor ramane lipsa combativitatii – vezi cedarea Basarabiei fara un glonte tras ,iar daca cumva uitati – urmariti orice meci decisiv pentru o echipa romaneasca de fotbal.

  Deja schimbarea tacticii 1984 pe Brave New World este o victorie – dusmanul a inteles ca nu ii poate invinge pe Valeriu Gafencu,pr.Calciu,Costache Oprisan, etc. – ei sunt niste (cel putin) eroi triumfatori – biruitori. Capul sus,Catrinoiule! 😀

 4. Nu, nu. Nu sunt dezarmat si nici nu deznadajduiesc. Sunt de acord cu tine. Dar prevestirea unei posibile catastrofe dintr-un viitor postuman in care trairea mistica e desfiintata stiintific nu cheama la deznadejde, ci doar la un dezacord total cu timpul. Din contra: acum se joaca istoria. Desi e greu sa iti pastrezi vizorul pe tinta. Cand toate posibilitatile si optiunile dispar, atunci ramane o singura alegere: ADEVARUL. Si e cea mai grea alegere tocmai pentru ca e singura.

  Imi place asta: „Daca rezistenta pare absurda cand se prevesteste sfarsitul, de ce sa nu meditam la acesti sfinti?” – E. Sabato.
  Adica de ce sa nu actionam in istorie? Nu e deznadejde. E combativitate.

  Cum spuneai, poate sa fie si maine sau si peste 1000 de ani, nimeni nu stie. Dar orice catastrofa viitoare a fost si va fi mereu simtita de orice om onest dinainte de a se fi instaurat cu totul in timp si in spatiu. Si a prevesti o catastrofa viitoare nu inseamna a stabili data, ora si minutul la care va veni, ci doar a enumera cauzele si momentele ei in desfasurare.

 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Scrasnetul cosmic al mortii peste lume” (Noutati 22-23 iunie 2009)·

 6. Pingback: Revoluţiile colorate « Blog ideologic Titus Filipas·

 7. Patapieivic, unul din fii nomenklaturii care au sabotat procesul comunismului in Romania si evacuarea comunistilor din spatiul public romanesc, il elogiaza pe socialistul Adam Michnick alaturi de celalat socialist – Tismaneanu.

  Nu e de mirare ca la eveniment a fost prezent si Ion Iliescu, simbolul IERTARII NECRESTINE. Socialistul Adam Michnick pledeaza in cartea lui pentru… IERTARE. Michnick nu vrea evacuarea comunistilor din spatiul public.

  „A ierta „înseamnă să renunţăm conştient la dreptatea care ni se cuvine, în numele milosteniei”. Acesta este răspunsul lui Michnik. Teribil răspuns, pentru că el implică renunţarea la dreptatea care ni se cuvine. Cum se vede, nu este un răspuns-soluţie, ci un răspuns-responsabilitate. Unul care pune povara responsabilităţii pe umerii celui care încearcă să facă dreptate prin soluţii de-a gata (cum face, de altfel, şi justiţia). „

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856394/SENATUL-EZV-Adam-Michnik-si-etica-iubirii/

  Ma intreb daca se ridica problema IERTARII in cazul nazistilor in aces fel, oare ce s-ar fi intamplat in intreaga lume?

  Nu sunt de acord cu condamnarea la moarte a comunistilor, a tortionarilor – acest lucru nu e crestinesc – dar crestinesc este SA NU RENUNTAM CONSTIENT LA DREPTATEA CARE NI SE CUVINE, domnilor! Asta IN NUMELE MILOSTENIEI.

  Afara cu jegurile din presa si din politica!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s